הים הצפוני מוביל את הצמיחה של קבוצת דלק: הרווח הנקי קפץ פי 2.5
הים הצפוני מוביל את הצמיחה של קבוצת דלק: הרווח הנקי קפץ פי 2.5
קבוצת האנרגיה סיכמה את הרבעון עם עלייה של 3% בלבד בהכנסות, שהגיעו ל-3 מיליארד שקל; ירידה בהוצאות המימון שיפרה את השורה התחתונה והרווח הנקי זינק ל-406 מיליון שקל
קבוצת דלק דיווחה הבוקר (ד') על התוצאות הכספיות שלה לרבעון השני של 2023 ולמחצית הראשונה של השנה.
הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, בנטרול רווחים הזדמנותיים שנרשמו בשנה שעברה, זינק ב-148% ל-406 מיליון שקל.
בשנת 2022 רשמה קבוצת האנרגיה רווח הזדמנותי - פער בין שווי נכס כלשהו לסכום שבו הוא נקנה - כתוצאה מסדרה גדולה של רכישות שביצעה, שהעבירו לידיה נכסי מס גדולים. כך שברישום החשבונאי, שאינו משמש לייצוג התוצאות, עמד הרווח הרבעוני ברבעון המקביל אשתקד על 2.6 מיליארד שקל. כלומר, בהשוואה לכך מדובר על צניחה דרמטית בשורה התחתונה, אולם במידה רבה אלו לא המספרים המייצגים, משום שמדובר ברישום חשבונאי של רווח.
החברה הבת איתקה, שנסחרת בבורסת לונדון, הייתה אחראית לעיקר התרומה לרווח הנקי ברבעון - 363 מיליון שקל, בעוד הפעילות בישראל, שמרוכזת בחברה הבת ניו-מד אנרג'י, תרמה 183 מיליון שקל. התרומה של שתי הזרועות התכווצה בהשוואה לתקופות המקבילות, אולם ירידה בהוצאות המימון הביאה לשיפור בשורה התחתונה.
הכנסות קבוצת דלק טיפסו ב-3.4% ל-3 מיליארד שקל. הכנסות הפעילות בים הצפוני עלו ב-10% ל-2.2 מיליארד שקל.
בדולרים ההכנסות במחצית ירדו, אולם התחזקות הדולר שינתה את התמונה בשקלים. הפעילות בישראל רשמה ירידה קלה על רקע היחלשות מחירי הגז וכן ירידה בכמות הנמכרת ממאגר לווייתן.
ההכנסות של איתקה גדלו בשל תפוקה גדולה יותר של 75.8 אלף חביות נפט ביום בממוצע לעומת 67 אלף חביות נפט ביום בממוצע במחצית הראשונה של 2022.
החוב הפיננסי נטו בסוף הרבעון השני עמד על 3.1 מיליארד שקל, בעוד בסוף התקופה המקבילה הוא עמד על 3.8 מיליארד שקל.
על רקע התוצאות האלו החליטה קבוצת דלק, שמנוהלת על ידי עידן וולס, לחלק לבעלי המניות של דיבידנד של 200 מיליון שקל. כמחצית מהסכום תגיע לכיס של בעל השליטה יצחק תשובה.
מתחילת השנה עלתה מניית החברה ב-56% ושווי השוק שלה עומד על מעט יותר מ-10 מיליארד שקל.