שר התקשורת אישר את מכירת השליטה באקספון לכלירמרק
שר התקשורת אישר את מכירת השליטה באקספון לכלירמרק
אקספון תמשיך להפעיל רשת עצמאית. כלירמרק ויניב לרנר יזרימו 100 מיליון שקל, מתוכם 65 מיליון שקל יועברו לנושים. חזי בצלאל יחזיק 33%
שר התקשורת יועז הנדל חתם היום (א') על אישור מכירת השליטה בחברת מרתון 018 אקספון לידי קבוצת כלירמרק ואיש העסקים יריב לרנר.
כלירמרק ולרנר ירכשו שני שלישים מהחברה תמורת 100 מיליון שקל, כאשר 65 מיליון שקל יועברו לנושי החברה.
בעל השליטה הנוכחי בחברה, חזי בצלאל, יישאר בעל מניות מיעוט ויחזיק 33% ממנה. על פי האישור שהתקבל, תישמר פעילות אקספון במתכונת של מפעיל סלולרי בעל רשת עצמאית (MNO).
במשרד התקשורת הסבירו את האישור בשני שיקולים. ראשית, שמירה על מתחרה עצמאי נוסף בשוק הסלולר; שנית, המשך השקעה של אקספון בתשתיות, ובמיוחד בפריסת רשת הדור החמישי. המשוכה האחרונה הניצבת לפני השלמת העסקה היא אישור רשות התחרות, בראשות הממונה מיכל כהן, שהחלטתה צפויה להתפרסם בימים הקרובים.
כבר בחודש אוקטובר הודיע משרד התקשורת כי הוא סבור שיאשר את העסקה, כשזו הובאה לפתחו במסגרת הדיונים בבית המשפט סביב תיק הקפאת ההליכים של אקספון.
במסגרת הסכם העברת השליטה במרתון לידי כלירמרק ולרנר סוכם כי החברה תמשיך את הסכם שיתוף הרשתות שלה עם סלקום, עליו חתמה בשנת 2018, עם שינוי מהותי של הפחתת הסכומים שאותם תעביר החברה לטובת פריסת ותחזוקת הרשתות החדשות. ההצעה התקבלה על ידי רוב של נושי מרתון, ובהם בנק מזרחי טפחות, וכן עובדי החברה.
הסכם השיתוף המעודכן בין סלקום למרתון בתקופת ההסכם, שעומדת על 10 שנים, מוערך ב-400 עד 600 מיליון שקל, ירידה משמעותית בהשוואה להכנסות שאותן סלקום היתה אמורה לרשום במסגרת ההסכם הקודם שהיה בינה לבין מרתון, תחת שליטתו של בצלאל. כזכור, במסגרת התביעות שהגישה נגד אקספון טענה סלקום כי החוב העתידי שינבע לה מביטול הסכם הרשתות הקודם עומד על כ-1.1 מיליארד שקל, כך שההסכם החדש מקטין את ההכנסות הצפויות של סלקום מההסכם בכ-50% לפחות.
ימים ספורים אחרי אישור הסדר הנושים באקספון וההסכם בין לרנר וכלירמרק לבצלאל, חשפה סלקום כי במסגרת ההסכם החדש שחתמה מול הבעלים המיועדים תינתן לאחרונים האופציה למכור לסלקום את מרתון 018 אקספון בתוך 3 עד 5.5 שנים בתמורה ל-130 מיליון שקל. בסלקום הדגישו אז כי האופציה מותנית בקבלת אישורים רגולטוריים, בין היתר ממשרד התקשורת ומרשות התחרות.
במשרד התקשורת לא התייחסו לאופציה שהוכנסה להסכם בין הצדדים, ואף הדגישו כי האישור משמר את המצב שבו קיימות בשוק חמש חברות – סלקום, פרטנר, פלאפון, הוט מובייל ואקספון. סימן שאלה בנושא עדיין עומד בפני רשות התחרות, והאם תתייחס לאופציה שהוכנסה להסכם במסגרת החלטתה אם לאשר או לדחות את העסקה.