בלעדיזבידה יטפל בפערים התזרימיים בחנן מור החדשה או יעזוב בכעס בלי אקזיט
בלעדי
זבידה יטפל בפערים התזרימיים בחנן מור החדשה או יעזוב בכעס בלי אקזיט
הניסיון לגבש דבוקת שליטה בראשות זבידה לחנן מור החדשה, צילו‑בלו, נכשל, גם בשל דרישות השכר שלו. לאחר שחלום האקזיט התנפץ, זבידה יצטרך להחליט אם להישאר ולהתמודד עם בעיות התזרים של החברה
הנסיון לגבש דבוקת שליטה לחברת חנן מור, או בשמה החדש, צילו‑בלו, נכשל, והחברה תתנהל כחברה ללא גרעין שליטה, כך נודע לכלכליסט. המשמעות היא שדודו זבידה, מנהל העסקים של החברה, לא ימונה ליו"ר ולא יוביל את תהליך הבראת החברה, שבסיומו אמורה היתה להימכר השליטה בה. זבידה, ביחד עם הפניקס, ניסה להוביל הקמת דבוקת שליטה, בה יתמנה ליו"ר.
הדבוקה אמורה היתה לכלול את חברי קונסורציום שדה דב - הפניקס, מיטב, לאומי ודיסקונט, ואולי גם את הראל. שני הבנקים היו הראשונים להחליט שלא להצטרף. זאת, בשל המגבלות שמושתות על בנקים בנוגע למעורבות והחזקה בחברות ציבוריות. מבחינת הבנקים, מדובר על החזקה קטנה ולהשקפתם המאמץ שהיה כרוך בכך לא השתלם. בהמשך, סירבו גם הראל ומיטב לתהליך, הן משום שמדובר בחברה קטנה והן בשל התנגדות לדרישות השכר של זבידה.
כפי שפורסם ביוני בכלכליסט, זבידה דרש לקבל 30% מעליית הערך (אפסייד) במניית חנן מור, החל משווי של 100 מיליון שקל. כלומר, על כל עלייה של 10 מיליון שקל בשווי החברה מעל לרף המדובר, זבידה ביקש 3 מיליון שקל. את התגמול ביקש לקבל במועד מימוש ההשקעה מצד המוסדיים שהיו אמורים להרכיב את הדבוקה.
מחר (שני) אמור להסתיים תהליך הסדר החוב בצילו‑בלו כשהנושים של החברה יהפכו להיות בעלי המניות שלה, בעוד שמור ושותפו אבי מאור, שמחזיקים ב־41.2% ממניות החברה, יוותרו עם כ־1% בלבד. 41% מהמניות יקבלו נושים שדה דב, שהעמידו מימון של 1.26 מיליארד שקל לחנן מור לצורך רכישת הקרקע בת"א ב־2021 תמורת 1.6 מיליארד שקל. מדובר בקונסורציום שכולל את דיסקונט (שהלווה 412 מיליון שקל), לאומי (412 מיליון שקל), הפניקס (253 מיליון שקל) ומיטב (185 מיליון שקל). את המניות יקבלו הגופים האלו לפי חלקם היחסי בחוב, בדומה לנושים אחרים. לאחר השלמת הסדר החוב, לאומי ודיסקונט יחזיקו כל אחד 13.3% ממניות חנן מור החדשה, הפניקס 8.2% ומיטב 7.2%. מחזיקי סדרות האג"ח י"ד וי"ג יחזיקו 13% ו־18% בהתאמה. קרן ההשקעות בנדל"ן ריאליטי תחזיק 7% וחברת הביטוח הראל, שהעמידה אשראי לרכישת קרקע בתל השומר, תעלה מ־6% כיום ל־12%.
המלאכה של זבידה, שמונה כמנהל עסקים כראשי ביוזמת הנושים, והוביל את הסדר החוב של החברה לצד עו"ד אהוד גינדס, המנהל המיוחד מטעם בית המשפט, לא הסתיימה. החברה דיווחה על פערים תזרימיים, לאור העובדה שטרם התקבלה התמורה בגין קרקעות שנמכרו, וכמו כן נדרשות עוד השקעות בפרויקטים של ייזום, בהם טרם התקבלו מלוא תמורות הדירות שבבנייה. השאלה היא כיצד יגשר זבידה על פערי התזרים והאם יסכים להישאר בחברה מספר חודשים כדי להשלים את העבודה שלשמה מונה, או יעזוב בכעס, לאור העובדה שחלומו לאקזיט לא מתממש.
ביום רביעי חתמה י.ח דמרי על עסקת רכישת הקרקע של חנן מור בשדה דב תמורת 1.1 מיליארד שקל. הקונסורציום שמימן את הרכישה של הקרקע, יקבל את מרבית סכום המימון (1.13 מיליארד) לצד מניות בחברה החדשה, אבל יספוג תספורת של כ־8% על החוב המקורי.
דמרי מקבל קרקע שנמצאת לקראת סוף תהליך קבלת ההיתרים, שלחנן מור עצמו לקח יותר משנתיים לעבוד על קבלתם. כך הוא מקבל קרקע במחיר מוזל שהבעלים הקודם שילם עליה 1.6 מיליארד שקל, וגם מימון בנקאי נוח בגובה מחצית מסכום הרכישה. דמרי מעונין לצרף גוף פיננסי כשותף לרכישה אבל הנושא עדיין פתוח. על הקרקע בשדה דב, ששטחה 7,600 מ"ר, עתידות להיבנות 381 דירות, 77 מתוכן להשכרה לטווח ארוך, מלון בן 80 חדרים ונדל"ן להשכרה ומסחר על 1,500 מ"ר. את הדירות בשוק החופשי ציפו בחנן מור למכור ב־70‑80 אלף שקל למ"ר ‑ מחירים שנמצאים עמוק בטריטוריית היוקרה, בה לדמרי יהיו אלו צעדים ראשונים.