סגור
מטה הבנק המרכזי של יפן BOJ בטוקיו
מטה הבנק המרכזי של יפן בטוקיו (צילום: בלומברג)

הערכות: יפן התערבה שוב בשוק המט"ח, הפעם בהיקף 22 מיליארד דולר

המטבע היפני קפץ אתמול ב-3% אחרי פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב - העלייה החדה ביותר מאז סוף 2022; נתונים שפרסם היום הבנק המרכזי של יפן מרמזים כי הוא התערב בשוק המט"ח - בפעם השנייה בתוך שלושה חודשים

תחזית שפרסם היום הבנק המרכזי של יפן רומזת על אפשרות כי התערב שוב בשוק המט"ח, הפעם בהיקף של 22 מיליארד דולר, בניסיון לחזק את הין. כך מדווחת סוכנות CNBC.
המטבע היפני קפץ אתמול ב-3% מול הדולר, בתגובה לנתוני האינפלציה הנמוכים מהצפוי (3%) שפורסמו בארה"ב. זו היתה הקפיצה הגדולה ביותר של הין מאז סוף 2022, והגיעה בשעה שהסוחרים כבר התכוננו לאפשרות של התערבות ממשלתית בשוק המט"ח - כלומר רכישה של מטבע מקומי בניסיון להעלות את שערו.
לפי נתונים שפרסם היום הבנק המרכזי ביפן, צפויה ירידה של 3.17 טריליון ין (20 מיליארד דולר) במאזן הבנק ב-16 ביולי. תחזית מוקדמת יותר צפתה עודף במאזן של כ-400 מיליארד ין, דבר שמותיר "חור" מפתיע של 3.57 טריליון ין (22.49 מיליארד דולר) במאזן. סכום זה, לפי ההערכות, שימש לטובת התערבות בשוק המט"ח ביום חמישי, 11 בחודש; מאחר שהשווקים במדינה סגורים בשבת ובראשון (13-14 בחודש), ויישארו סגורים גם ביום שני (15 בחודש) בשל חג - היום הבא שבו העסקאות "יופיעו" במאזן הבנק הוא ביום שלישי, 16 בחודש.
אנליסטים סבורים כי הרשויות ביפן ניצלו את נתוני האינפלציה הנמוכים מהצפוי בארה"ב (העשויים לרמז על הורדת ריבית קרובה מהצפוי שם), כדי לתמוך במטבע המקומי.
בסוף מאי אישרה יפן כי התערבה בשוק המט"ח לראשונה מאז 2022, בהיקף של 62 מיליארד דולר. לפי הנתונים שפורסמו אז, יפן הוציאה 9.8 טריליון ין (כ-62.3 מיליארד דולר) על התערבות בשוק המט"ח בין 26 באפריל ל-29 במאי.
ב-29 באפריל נחלש המטבע היפני לרמה של 160.03 ין לדולר - שפל של 34 שנה. לאחר מכן הוא התחזק ל-156 ין לדולר. ההערכות היו כי יפן התערבה בשוק המט"ח, כלומר רכשה מטבע מקומי - אך המדינה לא אישרה זאת רשמית עד סוף מאי, כאמור. בימים שלאחר מכן התחזק הין ב-2% נוספים.
הין נסחר כעת בירידה של 0.6% מול הדולר, סביב שער של 158 ין לדולר.