סגור
קן גריפין קנת גריפין מייסד מנכ"ל קרן גידור סיטאדל קנה הבית הכי יקר בארה"ב
קן גריפין מייסד ומנכ"ל קרן הגידור סיטדל (צילום: גטי אימג'ס)

מייסד סיטדל על החילוץ של הבנקים: "השיטה הקפיטליסטית נשברת מול העיניים שלנו"

קרן קריפין, מנכ"ל קרן הגידור מהגדולות בעולם, תקף בראיון לפיינשל טיימס את החלטת הרגולטורים לספק הגנה למפקידים בבנקים הקורסים: "אנשים שהיו מפסידים את הפיקדונות הם שוליים, הרגולטורים היו יכולים להניע את כל הגורמים להבין שניהול סיכונים הוא הכרחי"

קן גריפין מייסד ומנכ"ל קרן הגידור הענקית סיטדל (Citadel), תוקף את החלטת הרגולטורים להתערב במשבר הנזילות ולהעניק רשת ביטחון לבעלי הפיקדונות בבנקים הקורסים. "ארה"ב אמורה להיות כלכלה קפיטליסטית, והשיטה הזו נשברת מול העיניים שלנו", אמר גריפין בראיון לפיינשל טיימס.
באופן ספציפי התייחס מייסד סיטדל להודעה שהוציאו ביום ראשון במשותף משרד האוצר, הפד והתאגיד הפדרלי בארה"ב לביטוח פיקדונות (FDIC), לפיה נאמר כי בעלי הפקדונות יוכלו למשוך את כספיהם מהבנקים הקורסים.
ההודעה כוונה לפקדונות בסיליקון ואלי בנק שקרס ושפעילותו נסגרה בהוראת הרגולטורים ביום שישי, ושאליו הצטרף סיגנצ'ר בנק מניו יורק (Signature Bank) שהרגולטורים הודיעו בראשון על סגירתו. מול סיליקון ואלי בנק שמשמש בעיקר את תעשיית ההייטק, סיגנצ'ר מתאפיין בעיקר במתן שירותי פקדונות ואשראי לתעשיית הקריפטו.
בעלי הפקדונות כבר נהנו מביטוח אוטומטי פדרלי אך זה הגן רק על 250 אלף דולר מכספם, בשעה שרוב גדול של הפקדונות היה בסכומים גבוהים יותר. החלטת הרגולטורים האמריקאים העניקה הגנה על כל הסכומים שבהפקדות.
על כך אמר גריפין. מהאנשים המרכזיים בשוק הפיננסי: "יש כאן פגיעה במערכת הפיננסית, בהחלטה של הממשלה לחלץ את בעלי הפיקדונות באופן מלא. זה יכול היה להיות שיעור מעולה בסיכון מוסרי (המושג “moral hazard” שבו משתמש גריפין מכוון למצב שבו גורם בשוק אינו מבצע הגנה מסיכונים פיננסים בשל ההנחה שיקבל הגנה במקרה של מימוש הסיכון, למשל מהמדינה).
אנשים שהיו מפסידים את הפיקדונות הם שוליים, הרגולטורים היו יכולים להניע את כל הגורמים להבין שניהול סיכונים הוא הכרחי. אנחנו בתעסוקה מלאה, הפסדי האשראי הם מינימליים ומאזני הבנקים ברמתם החזקה אי פעם. היינו יכולים לגשת לשאלת הסיכון המוסרי מעמדה של עוצמה".