סגור
דולר דולרים כסף מזומן מט"ח מטבע חוץ
דולרים (צילום: רויטרס)

הדולר נחלש מול המטבעות המובילים - הפאונד בשיא של 7 חודשים

עלייה מפתיעה באבטלה ובמשרות שנוספו למשק בארה"ב בפברואר; מול השקל המטבע האמריקאי יורד מעט ל-3.57 שקלים; הפאונד קופץ ב-0.6% ל-1.287 דולר, היורו מטפס ב-0.2% ל-1.096 דולר, הין מזנק ב-0.8%; מול סל 6 המטבעות העיקריים נסוג הדולר ב-0.3% ל-102.450 נקודות

המטבע האמריקאי חוטף אחרי דוח התעסוקה המעורב בארה"ב עם תוספת משרות מפתיעה בפברואר לצד עלייה מפתיעה באבטלה ל-3.9%. השכר השעתי הממוצע ירד במפתיע.
הפאונד קופץ ב-0.6% ל-1.287 דולר לשיא מיולי, היורו מטפס ב-0.2% ל-1.096 דולר, הין מזנק ב-0.8% ל-147 ין לדולר. מול סל 6 המטבעות העיקריים נסוג הדולר ב-0.3% ל-102.450 נקודות. מול השקל המטבע האמריקאי יורד מעט ל-3.57 שקלים.
יוני פנינג, אסטרטג ראשי בחדר העסקאות של בנק מזרחי טפחות: "לאחר הזינוק החריג בחודש הקודם, תוספת המשרות במשק האמריקאי נמשכת בקצב, של 270 א', גבוה משמעותית מקונצנזוס האנליסטים.
"מעבר לזה, בדומה למספר דוחות משוק התעסוקה בחודשים האחרונים, אפשר היה למצוא לקראת הנתון היום לא מעט ציפיות שהנה, הריבית הגבוהה תיתן את אותותיה, דרך הפעילות בשוק הנדל"ן, או סתם דרך הסנטימנט הקמעונאי, ותביא להתמתנות דרסטית בביקוש לעובדים. על זה נוספו במהלך החודש לא מעט דיווחים חדשותיים על צמצומי כח אדם – באופן בולט בחברות טכנולוגיה כמו מטא וגוגל, אבל גם בענפי פיננסים כמו גולדמן סאקס,ואפילו ריטייל כמו נייקי ופאראמאונט.
"למרות עובדה זו, הקונטקסט ההיסטורי, מצנן במידה מה את הנתון הנוכחי. בפרט, נזכיר כי עיתויי ניכוי העונתיות היו אחראים במידה רבה לתוספת בחודש שעבר. ועדיין, אל מול תוספת של כ-350 א' משרות בחודש הקודם, העלייה הנוכחית מרגישה כמו התמתנות ניכרת, גם אם היא נובעת מגורמים טכניים.
"'החכמה המקובלת', גם על ידי הפד, גורסת כי דיי בתוספת של 100 א' משרות בחודש, במשק האמריקאי, כדי לאזן את השפעת הדמוגרפיה. בהשוואה לזה, קשה לקבוע בוודאות אם התוספת הניכרת היום מהווה סימן להמשך שוק תעסוקה 'חם' יתר על המידה, או המשך הזנב הארוך (מאוד) של היציאה מהקורונה, וחלק אינטגרלי מתהליך חזרת שוק התעסוקה לשגרה – כזה שיאזן את עצמו בשלב כזה או אחר. למרות זאת, העובדה ששיעור האבטלה דווקא מזנק, לרמה של 3.9% מסייעת לערער את התפיסה לפיה השוק נתור הדוק. כנ"ל, העובדה שקצב עליית השכר השעתי הואט במקצת, ל-4.3% ממתנת גם היא את החששות האינפלציוניים של הפד.
"במצב הנוכחי, החלטת הפד בעוד שבוע וחצי (20/3) נראית כבר 'אבודה' מבחינת הסיכוי להורדת ריבית. ובהתחשב בנתונים, ספק אם נראה הורדת ריבית בארה"ב, במאי. בראייה מקומית, התפתחות כנ"ל כמובן אינה מעודדת את בנק ישראל להוריד גם את הריבית אצלנו, בתחילת אפריל. אבל תנועה לכאן או לכאן במדד פברואר, אשר יפורסם בשבוע הבא, או בשער הדולר, שהיה תנודתי לאחרונה, תהיה חשובה יותר להערכתנו".