סגור

ריאיון
אקירוב על חברי דירקטוריון כלל: "חסרי הבנה, חושבים רק על הכיסא"

אלפרד אקירוב השתתף היום בכנס החברות הציבוריות, שם הגיב למכשולים שמרחיקים אותו מהשתלטות על כלל ביטוח: "תראה לי מישהו בדירקטוריון כלל שמבין בפיננסים. יש שם עורך דין, שופט, וכל שני וחמישי עושים טעויות"; על התקשורת אמר כי "כל מה שהם כותבים זה שקר"

אלפרד אקירוב, שמנהל מגעים לקבלת היתר שליטה בכלל ביטוח, תקף במילים קשות את חברי דירקטוריון כלל ביטוח וכינה אותם "חסרי הבנה". אקירוב גם תקף את התקשורת בריאיון אצל מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות אילן פלטו בכנס החברות הציבוריות בתל אביב היום.


"מי שמגיע למצב ולמעמד שלי, כל מה שהתקשורת כותבת עליו זה לא מעניין. הרגולטור הוא זה שצריך להחליט אם מגיע או לא מגיע היתר שליטה. הרגולטורים מספיק ישרים, ולא שומע או מקשיב לאיזה עיתונאי שאולי 'קונים אותו', כי זה לא בא לבד (מתייחס לכתבות שפורסמו נגד ההיתר). הרגולטורים הם עם יושרה, מכירים את החוק, ועובדים לפי החוק", אמר אקירוב לגבי ההתקפות בתקשורת על מתן היתר השליטה בכלל לו ולילדיו.

1 צפייה בגלריה
מוסף שבועי 25.11.21 אלפרד אקירוב
מוסף שבועי 25.11.21 אלפרד אקירוב
אלפרד אקירוב
(צילום: יונתן בלום)

כשנשאל על חוק הריכוזיות, והאם יש להחשיב חוב בנקאי בחו"ל במסגרת החוב הכולל של החברה, לצורך הכרה כתאגיד ריאלי גדול שלא יכול לשלוט בגוף פיננסי, ענה אקירוב: "אם חוב פיננסי בחו"ל מממן נכסים שקיימים בחו"ל, אז לא צריך להחשיב אותו. אם חוב זר מממן נכסים בארץ, כמובן שיש להחשיב אותם. החוק מוגדר וברור".
אקירוב סיפר כי ראשת עיריית פריז ביקרה בישראל כשבנה מלון בעיר, וביקשה עמו פגישה: "היא אמרה לי, זה מספר הטלפון של מזכירתי. המלון שלכם חשוב לנו ובכל בעיה שתיתקל תיצור איתנו קשר. הרי זה טובת המדינה שמישהו מקומי משקיע בכלל ביטוח. מישהו יכול לחשוד ששלמה להט היה מושחת? הוא רץ אחריי להקים את הפרויקט ברחוב פנקס בתל אביב והיינו צריכים לפנות מאה איש. הוא דאג לעיר שלו".

איך תתגבר על בעיית השכבות בפירמידה?
"גברת גואטה (יו"ר רשות ני"ע) אמרה שיש בעיה. ענינו לה שהבעיה פתירה ונפתור. אם יש חוק וזו הבעיה, נפתור אותה ואת הפתרון נגיד לממונה שמבקש את הפתרונות. אי אפשר לעקוף פתרונות. אנחנו במדינת חוק וצריך לכבד את החוק".
אקירוב תקף כאמור את חברי דירקטוריון כלל כשנשאל על הנפקת המניות של החברה בשבוע שעבר: "ישנן חמש חברות ביטוח. ארבע מהן בבעלות פרטית ולפי זה רואים את התוצאות שהן טובות יותר מהחברה ללא גרעין שליטה. אפילו שלמה אליהו, אמרו לו אתה לא יכול להיות יו"ר, אז הוא זז הצידה ומינה שופט עליון (חנן מלצר) במקומו".
אקירוב: "הדבר היחיד שמעניין את הדירקטוריון זה כיסא היו"ר או דירקטור או המנכ"ל. תראה לי מישהו בדירקטוריון (של כלל) שמבין בפיננסים. יש שם עורך דין, שופט. לא מבינים את המטריה, וכל שני וחמישי עושים טעויות. הצעתי להם לקנות את המניות במקום הנפקה ביותר מ-50 מיליון שקל ולהפקיד בנאמנות עד שאקבל אישור. הם החליטו לא לקחת. תראה לי עוד חברת ביטוח שיש נגדה תביעות ייצוגיות. נגד הדירקטורים. זה אנשים שאין להם הבנה והדבר היחיד שהם עושים זה לטובת הכיסא שלהם. עולה על הדעת שבבנקים למשל יהיו דירקטורים בלי הבנה פיננסית?".

מה מוביל אותך להיכנס לרעש הזה של התקשורת?
"אני לא רגיש לרעש התקשורת. כל מה שהם כותבים זה שקר. תאר לך שאני הולך לרחוב ומשוגע יזרוק עליי תפוז. אתרגש מזה? אם הרעש היה נכון והיו מוצאים איזה דופי בי, מילא. מה שמוביל אנשי עסקים זה מה מביא להם עסקים ואני נהנה לעשות עסקים. אנשי עסקים הם בדרך כלל אופטימיים ורעבים. רעבים לעשייה. אני לא מתרגש מהכתיבה. כל מי שכותב אין לו הבנה בכלום. כותבים שזה מסוכן שאני אשתלט על נכסי פנסיה. הרי יש ועדת השקעות שמנהלת את זה".
אילן פלטו, מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות, בוועידת ההנפקות השנתית של האיגוד: "צריך לתת למגזר העסקי לעבוד, רוח החוק תומכת במהלך של אקירוב ועל הרגולטורים לאפשר לו לפעול. אנחנו נפעל מול הרגולציה שהחברות הציבוריות יוכלו לפעול, הן הגלגלים המניעים את המשק ומשפיעות על כל אחת ואחד מאזרחי ישראל".
מדירקטוריון כלל החזקות נמסר: "דירקטוריון כלל החזקות והנהלת החברה עושים את עבודתם במסירות, תוך הפגנת ביצועים מרשימים כשלנגד עיניהם אך ורק טובת כל מחזיקי העניין שלה והשאת ערך רב למבוטחיה, חוסכיה וכל בעלי מניותיה. אנו מצרים על ניסוח הדברים של מר אקירוב".