סגור
איציק אברכהן
איציק אברכהן (אלעד גרשגורן)

הקאמבק היקר של אברכהן: יו"ר שופרסל דורש מענק רטרואקטיבי ואופציות ב-10 מיליון שקל

עוד לפני שסיים רבעון בתפקיד: דירקטוריון החברה - המורכב ברובו מחברים שמינויים נתמך על ידי היו"ר - אישר לאברכהן, לצד האופציות, מענק של 2.5 מיליון שקל על תקופת עבודתו כמנכ"ל הרשת. זאת לצד שכר חודשי בעלות של 127 אלף שקל על 80% משרה. האסיפה הכללית תהיה זו שתחליט האם לאשר את התגמול


עוד לא הספיק לסיים אפילו רבעון אחד עם חזרתו לרשת שופרסל בתפקידו החדש כיו"ר - איציק אברכהן כבר דואג לעצמו לתנאי שכר מנופחים ומנפקים במיוחד.
האסיפה הכללית של בעלי המניות שופרסל שתיערך ב-22 בספטמבר תצטרך להתמודד עם תג המחיר של חזרתו לחברה. המנכ"ל המיתולוגי שיתיישב כעת על כיסא היו"ר מבקש לקבל מענק מיוחד של 2.5 מיליון שקל, חבילת אופציות של יותר מ-10 מיליון שקל, ושכר שנתי בעלות של כ-2.3 מיליון שקל.
אברכהן מבקש לאשר לו שכר חודשי של 127.3 אלף שקל ברוטו צמודים למדד, 14 ימי הבראה ו-23 ימי חופשה בשנה. מדובר על עלות שנתית של כ-2.3 מיליון שקל לחברה. במקביל מבקש אברכהן מענק מיוחד של 2.5 מיליון שקל כנגד תקופת הסתגלות של 3 חודשי שכר שלא שולמו לו עם פרישתו מהחברה, וכן כנגד מענק הפרישה שהיה אמור לקבל אם היה פורש מהחברה (ושהיקפו לא סוכם). אברכהן כיהן כ-10 שנים כמנכ"ל שופרסל בטרם פרש ממנה לתקופה קצרה כאמור.
כמו כן מבקש אברכהן לקבל חבילת אופציות בשווי של מעל 10 מיליון שקל ב-4 מנות שייפרסו על פני 4 שנים (וכך ההוצאה השנתית בגין האופציות תעמוד על כ-2.5 מיליון שקל). אברכהן יכהן בהיקף משרה של 80% כיו"ר דירקטוריון שופרסל, מה שיאפשר לו באופן תיאורטי להיות מועסק בתפקידים נוספים לצד תפקיד זה.
החברה שדיווחה היום על ירידה חדה ברווחיות מעריכה כי העלות השנתית של שכרו של אברכהן תעמוד על 4.8 מיליון שקל. סכום זה מורכב מעלות שכר הבסיס של אברכהן, יחד עם מנה אחת של אופציות (מתוך ארבע מנות). תנאים אלה משקפים יחס של פי 30.38 לשכר הממוצע של עובדי רשת שופרסל, ויחס של פי 37 לשכר החציוני של העובדים, לרבות עובדי קבלן. סכום זה אינו כולל את המענק המיוחד, שצפוי להגדיל את עלות שכרו של אברכהן בשנה הראשונה לרמה של 7.3 מיליון שקל.
חברי ועדת התגמול שאישרו את תנאי ההעסקה המפנקים במיוחדים של אברכהן הם אלדד אברהם, גדעון שור, ואיריס שפירא ילון. שאר חברי הדירקטוריון שאישרו את תנאי ההעסקה הם שלמה זהר, רון הדסי, משה אטיאס, מיכל קמיר ואילן רון. כל הדירקטורים שאינם חיצוניים קיבלו מראש את ברכתו של אברכהן למינויים לתפקיד.
בנימוקים לאישור חבילת השכר של אברכהן ציינו דירקטוריון החברה וחברי ועדת התגמול כי "לאור הנסיבות המיוחדות של חזרתו של מר אברכהן לחברה בתפקיד יו"ר, לאחר 22 שנה של תפקידי ניהול בחברה מתוכן כ-10 שנים של כהונה כמנכ"ל, ובהתחשב בשכרו של מר אברכהן כמנכ"ל, הרי שתנאי הכהונה והעסקה של מר אברכהן כיו"ר הם סבירים והוגנים היות והם משמרים את מר אברכהן על אותה רמת שכר, ובהתאמה לירידה בהיקף משרתו."
על המענק המיוחד של אברכהן כתבו כי "המענק המיוחד החד פעמי, אשר ניתן בגין שנותיו הרבות של מר אברכהן בתפקידי ניהול בחברה מתוכן כ-10 שנים בתפקיד מנכ"ל החברה, בתקופות בהן התמודדה החברה עם אתגרים רבים, פיתוח עסקי והתרחבות והוביל אותה לתוצאות שיא. מר אברכהן תרם משמעותית לחברה במהלך שנות עבודתו הרבות בה הן כסמנכ"ל תפעול ושרשרת אספקה במשך 6 שנים והן כמנכ"ל החברה, בהן ניכרה תרומתו העצומה".
עוד נאמר בנימוקים למענק האמור: "מר אברכהן עיצב והנחיל בחברה את ערכי הליבה שלה בין היתר שירות ומקצוענות; איכות וחדשנות; הוגנות; ישראליות, אחריות חברתית ומחויבות לעובדים. ערכים אלו היוו אבן יסוד בצמיחת החברה וביצירת בידול בין החברה לבין המתחרים שלה בשוק. בהנהגתו של מר אברכהן, החברה הפכה להיות למובילה, חדשנית ופורצת דרך בתחומים רבים ובכלל זה חיזוק המותג הפרטי, שופרסל אונליין, מיצוב רשת Be והמחסנים הלוגיסטיים האוטומטיים. בשנות כהונתו כמנכ"ל החברה, עסקי החברה צמחו באופן עקבי והיא ביססה תחת ניהולו את מעמדה המוביל בשוק הקמעונאות בישראל".
במקביל לאישור שכרו של אברכהן, שופרסל תביא לאישור בעלי המניות גם את חבילת השכר של המנכ"ל הנכנס, אורי וטרמן. וטרמן החל לכהן כמנכ"ל שופרסל בחודש יולי, ולפני כן כיהן כמנכ"ל רשת הפארם של שופרסל, Be. תנאי השכר של וטרמן זהים כמעט לחלוטין למנכ"ל הקודם, עופר בלוך.
וטרמן יקבל שכר בסיס של 125 אלף שקל ברוטו בחודש ומענק שנתי מותנה ביעדים של 8 משכורות נוספות. בנוסף הוא יזכה לחבילת אופציות בהיקף של 4.2 מיליון שקל שייפרסו (בדומה לאופציות של אברכהן) על פני 4 שנים. כך עלות האופציות בכל שנה לחברה תעמוד על קצת יותר ממיליון שקל. שופרסל מעריכה כי עלות שכרו השנתית לחברה תעמוד על 4.2 מיליון שקל.
כמו כן מבקשת החברה לאשר שורה של שינויים במדיניות התגמול. כך למשל היא מבקשת שחריגה של 10% מהסכומים הקבועים במדיניות התגמול לא תיחשב כחריגה, להגדיל את תקרת שכר הבסיס של היו"ר מ-155 אלף שקל בחודש ל-170 אלף שקל בחודש ולאשר מימון הוצאות לימודים על ידי החברה לנושאי משרה.
החברה מבקשת לאשר שורה של שינויים במדיניות המענקים לנושאי משרה: קודם כל להגדיל את תקציב המענקים ל-4.5% מהרווח התפעולי לעומת 2% עד כה, ולהרחיב את שיקול הדעת של ההנהלה בהענקת המענקים האלה. החברה מבקשת להוריד את תקרת המענק לעובדים שעבדו פחות משנה בחברה,לאשר תוכנית מענקים רב שנתית מותנית ביעדים בהיקף של עד 75% מהתשלום הכולל לכל נושא משרה, לאשר מנגנון מענקים אחר לבכירים שמדווחים למנכ"ל החברה, ולאשר מענקים "מיוחדים" ומענקי חתימה או שימור של עד 3 משכורות. החברה מגבילה את כל הטוב הזה בתקרה של עד 14 משכורות בשנה לבכירים שאינם מנכ"ל, ולתקרה של עד 16 משכורות למנכ"ל.