מקס סטוק מסכמת רבעון עם זינוק של 35% ברווח הנקי
מקס סטוק מסכמת רבעון עם זינוק של 35% ברווח הנקי
הרווח הנקי ברבעון השלישי עמד על 31 מיליון שקל, כשברקע קיטון בשיעור הוצאות מכירה ושיווק, וירידה בשיעור הוצאות המימון נטו; ההכנסות קפצו ב-18.6% ל-373 מיליון שקל, בעיקר בשל פתיחת סניפים חדשים, עלייה של 9.2% במכירות חנויות זהות, וכן מעלייה במספר המבקרים בסניפים
הישראלים נשארו בארץ והקמעונאים נהנו מהשמיים הסגורים. רשת מקס סטוק מציגה צמיחה של 19% במכירות הודות לגידול בכמות המבקרים בסניפים ובהשפעת עונת המכירות של מוצרי חזרה לבית הספר. לזה התווספו סניפים חדשים שנפתחו במהלך השנה האחרונה שתרמו גם הם לעליה בהיקפי המכירות.
מקס סטוק, בשליטת קרן אייפקס ובניהולו של אורי מקס, נסחרת בשווי של 1.6 מיליארד שקל. החברה מפעילה 46 סניפים. בפברואר ומרץ פתחה בבעלותה סניפים ביבנה ובקרית ים והסבה חנות ישנה שפעלה בנשר ובמקומה נפתחה חנות חדשה בעיר. במקביל, חנות הזכיין בשכונת רוממה בירושלים - נסגרה.
למקס סטוק שתי חנויות בפורטוגל, אך לאחר שנה של פעילות במדינה, החליטה החברה לחסל את הפעילות שמתקיימת עם שותף מקומי, ולסגור את החנויות. מקס סטוק הסבירה בעבר כי השוק הפורטוגלי נעדר בשחקני סטוק וכעת היא מציינת בסיבות ליציאה מהמדינה כי נכנסו מתחרים חדשים לשוק הפורטוגלי, וכי עד סוף 2025 היא תסגור את הפעילות ותמכור את הציוד והמלאי.
השפעת תוצאות הפעילות על תשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 באה לידי ביטוי ב-EBITDA שלילי בסך של כ-3 מיליון שקל, הנובע בעיקר מהוצאות שכר. בחברה מוסרים כי אין השפעה מהותית לסגירת הפעילות.
למרות העיתוי של חגי תשרי שחלו השנה ברבעון רביעי לעומת הרבעון השלישי בשנה שעברה, סיימה מקס סטוק את הרבעון השלישי עם צמיחה של 18.6% בהכנסות ל-373 מיליון שקל.
העלייה בהכנסות נבעה בעיקר מפתיחת סניפים חדשים, מעלייה של 9.2% במכירות חנויות זהות, וכן מעלייה במספר המבקרים בסניפים. המכירות בחנויות זהות בחודשים יולי-אוקטובר 2024, תקופה הכוללת גם השנה וגם אשתקד את מכירות חגי תשרי והושפעה מהסגירה הזמנית של סניפי הרשת בימים הראשונים של המלחמה, עלו בשיעור גבוה יותר של כ-13.7%.
המלחמה השפיעה על שרשרת האספקה ומעכבת את הגעת המכולות דרך הים בשל האיום החות'י שמאלץ הובלה ימית ארוכה יותר ומייקר את עלויות ההובלה. מרבית הקמעונאיות מדווחות על עיכוב של 14 ימים בהגעת הסחורה. מקס סטוק מדווחת כי משך ההובלה הימית התארך בחלק מהמשלוחים של החברה מהמזרח לישראל ב-21 עד 30 יום. עם זאת, בחברה לא חשים בהשפעה מהותית בשל תכנון מוקדם של מלאים.
הרווח הגולמי של מקס סטוק עלה ב-17% ל-154 מיליון שקל, אך שיעורו מהמכירות ירד ב-41.3% לעומת 41.9% ברבעון מקביל, בשל עלייה בהוצאות לוגיסטיות שנובעות מעלויות הפעלת המרכז הלוגיסטי החדש בקיבוץ שומריה החל מחודש יוני, במקביל להפעלת מרלו"גים קיימים. הרווח התפעולי ברבעון עלה ב-16% ל-51 מיליון שקל, אך שיעורו מהמכירות ירד ל-13.7% לעומת 14.1% ברבעון מקביל.
מקס סטוק חתמה את הרבעון עם עלייה של כ-35% ברווח הנקי לבעלי המניות של החברה שעמד על 31 מיליון שקל. לעלייה ברווח תרמו קיטון של 1.2% בשיעור הוצאות מכירה ושיווק לעומת רבעון מקביל, וירידה בשיעור הוצאות המימון נטו בשל הפרשי שערי מטבעות וריבית על הלוואות.
תזרים המזומנים נטו מפעילות שוטפת בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם ב-132 מיליון שקל לעומת 187 מיליון שקל ברבעון מקביל, כתוצאה מגידול של 77 מיליון שקל ברמות המלאי בשל פתיחת סניפים חדשים והעליה בהיקף הפעילות.