תנועות קלות במט"ח לאחר נתוני האינפלציה: הדולר על 3.82 שקלים
תנועות קלות במט"ח לאחר נתוני האינפלציה: הדולר על 3.82 שקלים
מול היציבות בשקל-דולר, היורו נחלש ב-0.6% ל-4.08 שקלים; ביום שישי דווח שמדד המחירים עלה ב-0.5% באוגוסט, מעט התחזיות; בהמשך השבוע, החלטות ריבית בארה"ב, באנגליה וביפן
יציבות בשקל-דולר בפתיחת השנה. הדולר נסחר בסביבת 3.82 שקלים, היורו נחלש ב-0.6% מול המטבע המקומי ל-4.08 שקלים. בשווקים העולמיים - היורו יציב, על 1.066 דולר, תנועות קלות מאד גם בפאונד, שנסחר ב-1.238 דולר.
ברקע למסחר, נתוני האינפלציה הלא מלהבים שהתרסמו בשישי, ערב החג. מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.5% באוגוסט, מעט מעל התחזיות. האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עלתה ב-0.8% לעומת החודש הקודם ועומדת כעת על 4.1%, זאת בזמן שיעד האינפלציה הוא בין 1% ל-3% אחוזים בשנה.
בג'י פי מורגן העבירו תגובה מהירה למדד המאכזב - בנק ההשקעות קבע שגברו הסיכויים להעלאת ריבית בהחלטה הקרובה של בנק ישראל - הבנק יפרסם את ההחלטה הבאה שלו ב-23 באוקטובר. עד ההחלטה, שתהיה האחרונה בכהונתו הנוכחית של הנגיד אמיר ירון, הוא צפוי להודיע אם בכוונתו להמשיך לכהונה נוספת.
על הפרק, שבוע עמוס בנתוני מאקרו, ובאופן ספציפי בהחלטות מוניטאריות: הפד יפרסם את החלטת הריבית שלו ביום רביעי - לפי התחזיות הבנק המרכזי של ארה"ב צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 5.5%. זאת על אף הדיווח בשבוע שעבר על עלייה בנתוני האינפלציה.
מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה באוגוסט ב-3.7% בחישוב שנתי, התחזיות עמדו על עלייה של 3.6% בהמשך לנתון של 3.2% ביולי. בפגישתו האחרונה, ב-26 ביולי, העלה הפד את הריבית ב-25 נקודות בסיס, מ-5.25% ל-5.50% - בפגישה שקדמה לה הותיר את הריבית ללא שינוי.
ברביעי בבוקר, עוד לפני ההכרעה במטה הפד בוושינגטון, יתפרסם בסין העדכון החודשי של ריבית הבנק המרכזי על ריבית ההלוואות. עוד ברביעי, נתוני אינפלציה באנגליה. בחמישי מצפות לנו החלטות ריבית באנגליה ובאוסטרליה ובשישי יגיע תורו של הבנק המרכזי ביפן - ומעט לפני כן נתוני אינפלציה ביפן.