סגור
שבב מחשב ARM
שבב מחשב של ARM (ARM)

הגרדיאן: סופטבנק מתכננת להנפיק את Arm בוול סטריט

ענקית ההשקעות הגדולה בעולם בסקטור הטכנולוגיה תוותר על הנפקת יצרנית השבבים הבריטית בלונדון, כך לפי הדיווח; אשתקד ביטלה סופטבנק את מכירת Arm ליריבה אנבידיה; מנכ"ל סופטבנק מאסיושי סאן העריך לאחרונה את Arm בשווי של 80 מיליארד דולר

יצרנית השבבים הבריטית Arm, שבבעלות סופטבנק, מתכוונת לבצע את ההנפקה המתוכננת שלה בבורסות ניו יורק, החלטה שהתקבלה על רקע מרוץ בין ארה"ב, אירופה וסין לבניית תעשיות מוליכים למחצה משל עצמן, כך לפי דיווח ב"גרדיאן".
בשנה שעברה ביטלה סופטבנק תוכנית למכור את Arm ליריבה אנבידיה, לנוכח התנגדות הרגולטורים בשל החשש מהדומיננטיות של החברה בעיצוב שבבים המיועדים לטלפונים ניידים. בסופטבנק הסכימו בתחילה למחיר של 40 מיליארד דולר, אך בשלב מסוים העריך מנכ"ל סופטבנק מאסיושי סאן את שווי העסקה בכ-80 מיליארד דולר בעקבות זינוק במחיר המניה של אנבידיה.
סאן תכנן את ההנפקה כתוכנית חלופית לרכישה, ולאחרונה החל במעין רוד שואו לקראת הנפקה. עם זאת, עד כה החברה לא הכריזה היכן תתבצע ההנפקה. לפי הדיווח ב"גרדיאן", בסופטבנק העדיפו הנפקה בניו יורק, שם נסחרות כמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, אך הממשלה הבריטית ניסתה לשכנע את החברה לבצע הנפקה גם בשוק הביתי שלה (בורסת לונדון), בנוסף לניו יורק.
הבחירה רק בניו יורק מהווה מכה למעמדה הפיננסי של בורסת לונדון, זאת לאחר שחברות בריטיות גדולות נוספות בחרו בהנפקה בארה"ב. "אלו הן חדשות מאכזבות לבורסת לונדון ולמורשת ולעתיד של תעשיית המוליכים למחצה הבריטית", אמר רוס שאו, מייסד קבוצת Tech London Advocates.
השבבים של Arm שולטים כבר תקופה בטלפונים ניידים, ולאחרונה החלה החברה לעבוד יותר גם עם מחשבים אישיים ולערער בכך על הדומיננטיות של אינטל בשוק.
הנפקה בארה"ב היא "הדרך הטובה ביותר להתקדמות עבור החברה ובעלי העניין שלה", מסר מנכ"ל Arm רנה האס. לדבריו, החברה דנה בחודשים האחרונים על ההנפקה עם הממשלה הבריטית ועם רשות ני"ע. עוד הוסיף האס כי החברה מתכוונת לשמור על המטה שלה בבריטניה, ובכוונתה להגדיל את ההשקעות בממלכה באמצעות הקמת מתחם חדש בעיר בריסטול וגיוס עובדים נוספים. "אנחנו נמשיך להשקיע ולהיות בעלי תפקיד משמעותי בסקטור הטכנולוגיה הבריטי", סיכם.