סגור

בלעדי
אברכהן סירב לפגוש את הדירקטוריון; ודמני: "הוא לא עמד ביעד"

איציק אברכהן נפרד משופרסל בשורה של טקסים בסניפי החברה שהיו"ר יקי ודמני נעדר מהם, אבל סירב להגיע לפרידה מהדירקטוריון שאליה הוזמן. ודמני למקורביו: "שופרסל לא המריאה תחת שלטון היחיד של אברכהן"

איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל , נפרד מהחברה ביום חמישי האחרון, אחרי סבב סיורים בעשרות סניפים שבהם נפרד מהעובדים ומנהלים. היו"ר, יקי ודמני נכח רק בטקס אחד ברחובות של פרידה ממנהלי הסניפים, טקס כללי. מול הדירקטוריון התנהל אברכהן בצורה שונה ול"כלכליסט" נודע כי המנכ"ל סירב להצעה של הדירקטוריון להגיע לטקס פרידה בישיבה האחרונה.
מהמנהלים נפרד אברכהן ביום ראשון האחרון בטקס קצר. בין יקי ודמני היו"ר, לאברכהן, קיימת מלחמה. אברכהן מקיים פגישות עם גופים מוסדיים ומנסה לגבש קבוצה לרכישת החברה במתכונת של אבי גבאי בסלקום, בסוג של מנג'מנט ביי אאוט. ודמני עצמו נלחם על מקומו בדירקטוריון ובשיחות עם מוסדיים המחזיקים במניות שופרסל מנסה לשכנע אותם כי המהלך להדחת אברכהן היה מוצדק.
נכון לעכשיו ההערכות הן שרוב המוסדיים לא משתכנעים וכי יעמידו מועמדים מטעמם במקום ארבעת הדירקטורים שעומדים לבחירה מחודשת במאי: ודמני, יואב שלוש, רמי גויטפרויד ואיילת בן עזר (שהיא דירקטורית בלתי תלויה ולא יכולה להיבחר כיו"ר). חלק מההתנגדות לוודמני נובעת גם ממינויו של עופר בלוך, שהיה מנכ"ל חברת החשמל, למנכ"ל שופרסל. מינוי זה לא זוכה לתמיכה של יתר בעלי המניות בשל העבר של בלוך וחוסר נסיון קמעונאי שלו.
1 צפייה בגלריה
עופר בלוך מנכל חברת החשמל
עופר בלוך מנכל חברת החשמל
המנכ"ל החדש של שופרסל עופר בלוך. מינוי של ודמני שמעורר מחלוקת בקרב בעלי המניות
(אוראל כהן)
במקביל אמר ודמני בכמה פורומים בביקורת על המנכ"ל: "הגעתי לשופרסל אחרי שלוש שנים שבהם המניה דשדשה. היעד שהצבתי עם הגעתי היה עלייה לשווי של יותר מ־10 מיליארד שקל. המנכ"ל לא עמד אפילו בחלק מהיעד ולכן הועזב". ביקורת של הדירקטוריון הובעה גם על פרשת אתר האינטרנט הסודי שמכר בזול לציבור החרדי, מהלך שאותו הוביל אברכהן.
אט אט מתברר כי ההתפטרות של אברכהן באה אחרי שהדירקטוריון בראשות ודמני עמד להדיחו בטענה כי התוצאות הכספיות של החברה ל־2021 מאכזבות, וכי בנטרול מגזר הפיננסים והנדל"ן, החברה לא מגיעה לרווחיות של 5%-4%. ודמני טען אז כי מטה ההנהלה מתנפח ואברכהן מקיים בחברה שלטון יחיד של מנהלים ומזלזל בדירקטוריון. אברכהן הודיע על התפטרות בינואר ומאז כמעט ולא נוצר קשר בינו לבין ודמני. ודמני, שגם, כאמור, לא הגיע לפרידות של אברכהן מהסניפים בחלק מהפרידות נכחו עשרות עובדים שהריעו לכהן, ונפוצו סרטונים שתיעדו את האירועים, לצד עוגות ענק שהוכנו לכבודו עם תמונה גדולה שלו. בכירים בשופרסל המזוהים עם ודמני טענו שמדובר באירוע נוסח צפון קוריאה.
ודמני: היעד שהצבתי לשופרסל עם הגעתי היה עלייה לשווי של מעל 10 מיליארד שקל. המנכ"ל לא עמד אפילו בחלק מהיעד ולכן הועזב"
אברכהן שיגר מכתב לעובדים שבו דווקא הודה לדירקטוריון ואף רמז כי העזיבה שלו היא סופית. אחרי 21 שנים, מהן 10 שנים כמנכ"ל. "התחלתי כמנכ"ל בימי המחאה החברתית והוצאנו לפועל תכנית התייעלות כשדבריה של אמי עמדו לעיניי — תמיד תסתכל על הדברים מנקודת מבט של העובדים", כתב אברכהן שיוצא לשבוע חופשה בחו"ל. הוא ציין את המותג הפרטי ושינוי כללי המשחק מול הספקים באמצעות הורדה מהמדפים של מוצרים, כשני צעדים שלו שהובילו לשינוי בשופרסל; את הכנסת מנועי הצמיחה של הפארם והפיננסים; וt, העובדה שמכירות האונליין מהוות חמישית מהכנסות החברה. "סוף זה תמיד התחלה של משהו אחר. אני מעביר את המושכות לאחרים ונפרד מכם. אני משוכנע שהזרעים שזרענו יחד ימשיכו להניב צמיחה גדולה ולהוביל את שופרסל לפסגות חדשות ומבקש את ההזדמנות להודות לחברי הדירקטוריון ההנהלה וכל אחד מכם". העימות בין אברכהן לודמני החל עוד ב־2020, כשאברכהן ביקש להגדיל את שכרו ולהכפיל את הבונוס בעקבות תוצאות חזקות של שופרסל אבל נענה בשלילה בידי הדירקטוריון.
בינתיים מסתמנת חברת קרסו מוטורס, שצפויה לרכוש ממניות שופרסל, כמועמדת הבולטת להפוך לבעלת האחזקה הפרטית המהותית הגדולה בשופרסל, כשמטרתה להחזיר את אברכהן לחברה כדירקטור ואח"כ כיו"ר. בית ההשקעות ואליו בייס מלווה את קרסו במהלך. במניות שופרסל מחזיקים גם צחי אבו (3%), בעל השליטה בארנה, וצבי ויליגר (1.5%), בעל השליטה בוויליפוד. המשקיעים המוסדיים הגדולים בחברה הם הפניקס (10.22%), אלטשולר שחם (10.09%), מגדל (10.6%), הראל (10.12%), מנורה (9.26%) וכלל ביטוח (8.8%).