עלייה בהפקת הגז ממאגר לווייתן לצד מכירת תוצר לוואי העלו את הכנסות ניו מד ל-253 מיליון דולר
עלייה בהפקת הגז ממאגר לווייתן לצד מכירת תוצר לוואי העלו את הכנסות ניו מד ל-253 מיליון דולר
חברת האנרגיה שבשליטת יצחק תשובה סיכמה את הרבעון עם צמיחה של 18% בהכנסות וקפיצה של 48% ברווח הנקי שעמד על 137 מיליון דולר; בתחילת השנה החלו השותפות במאגר לווייתן למכור את הקונדנסט שנוצר מתהליך הפקת הגז, שעד אז נאלצו למסור בחינם
עלייה בהפקת הגז הטבעי ממאגר לווייתן, יחד עם התחלת מכירת הקונדנסט לבית הזיקוק באשדוד, הזניקו את התוצאות של ניו מד-אנרג'י שבשליטת יצחק תשובה ברבעון השני של 2024.
במקביל, פירעון אגרות חוב במהלך השנה גם הפחית את עלויות החוב של החברה. ניו-מד הודיעה על חלוקת דיבידנד רבעוני בגובה 65 מיליון דולר.
הכנסות החברה (בניכוי תמלוגים) טיפסו ב-18% ל-253 מיליון דולר, הרווח הנקי קפץ ב-48% ל-137 מיליון דולר. התמלוגים הם אחוז מההכנסות שמחויבות כל החברות המשתמשות במשאבי טבע של ישראל להעביר לקופת המדינה עבור השימוש במשאב, בנוסף למס החברות הרגיל.
מנכ"ל החברה יוסי אבו התייחס לכך שהחברה הודיעה לאחרונה על התחלת שלב התכנון ההנדסי המפורט להרחבת מאגר לווייתן, ואמר כי פרויקט ההרחבה "יאפשר לנו להגדיל את כמויות הגז הטבעי העומדות לרשות המשק המקומי לצד העמקת שיתוף הפעולה האזורי והרחבתו למדינות נוספות כגון ערב הסעודית".
ניו מד אנרג'י (לשעבר דלק קידוחים) מחזיקה ב-45% ממאגר הגז לווייתן, הגדול במאגרי הגז שבחופי ישראל עם יתרות של כ-600 BCM (BCM הם מיליארד מטר מעוקב - יחידת המידה המקובלת במאגרי גז. לשם השוואה, הצריכה השנתית בישראל עומדת על 13-12 BCM).
במהלך הרבעון השני של השנה הפיקו במאגר 2.8 BCM, לעומת 2.5 BCM ברבעון המקביל בשנה שעברה, כשהגדילה את הייצוא למצרים ואת המכירות בשוק המקומי.
הצמיחה בהכנסות נרשמה הודות לעלייה בהיקף המכירות ועלייה במחיר הממוצע של יחידת חום שנמכרה מלווייתן מ-6.14 דולר ליחידת חום (MMBTU) ברבעון השני של השנה שעברה ל-6.29 דולר ברבעון החולף.
סיבה נוספת לעלייה בהכנסות של ניו מד אנרג'י היא תחילת מכירת הקונדנסט לבית הזיקוק באשדוד בתחילת השנה, שטרם לכן נמסר ללא עלות לבזן.
הקונדנסט הוא תוצר לוואי מהפקת גז טבעי, שיכול לשמש להפקת דלקים. לקראת תחילת הפקת הגז הטבעי מלווייתן בסוף 2019 לא נמצא רוכש לקונדנסט מהאסדה, ומכיוון שהחומר מזהם אי אפשר פשוט לזרוק אותו, והשותפות בלווייתן נאלצו למסור אותו לבזן ללא עלות.
בתחילת השנה הושלמה התשתית שאפשרה לשותפות בלווייתן למכור את הקונדנסט לבית הזיקוק באשדוד, מה שהניב לשותפות סך הכנסות של 18 מיליון דולר (החלק של ניו מד אנרג'י הסתכם ב-10 מיליון דולר).
השוק המרכזי שאליו מוכרת ניו מד אנרג'י גז טבעי הוא מצרים. שותפות לווייתן מכרה למצרים 1.8 BCM במהלך הרבעון השני של השנה (כ-65% מסך המכירות), לעומת 1.6 BCM ברבעון המקביל בשנה שעברה. גם בישראל הגדילו השותפות בלווייתן את מכירות הגז הטבעי ל-0.4 BCM ברבעון השני, לעומת 0.6 BCM בתקופה המקבילה בשנה שעברה. מכירות הגז הטבעי לירדן נותרו ברבעון בהיקף של 0.6 BCM, בדומה לרבעון השני של 2023.