סגור

דוח חזק גם לבינלאומי: תשואה על ההון של 17.2%

הבנק הרוויח 390 מיליון שקל ברבעון השני; היקף ההלוואות שבדחיית תשלומים בבנק עומד על 200 מיליון שקל בלבד

בדומה לשאר הבנקים, גם הבנק הבינלאומי שבשליטת צדיק בינו פרסם דוחות חזקים לרבעון השני.
הבנק, בניהולה של סמדר ברבר צדיק הרוויח 390 מיליון שקל ברבעון השני, זינוק של 132% לעומת הרבעון המקביל. הרווח משקף תשואה על ההון של 17.2%.
1 צפייה בגלריה
ועידת שוק ההון 2018 סמדר ברבר צדיק מנכ"לית הבנק הבינלאומי
ועידת שוק ההון 2018 סמדר ברבר צדיק מנכ"לית הבנק הבינלאומי
סמדר ברבר צדיק מנכ"לית הבנק הבינלאומי
(צילום: עמית שעל)
על רקע פרסום הדוח הודיע הבנק כי יחזור לחלק דיבידנד, וכי יחלק דיבידנד של 225 מיליון שקל, המהווה 30% מרווחי שנת 2020. את המחצית הראשונה של השנה סיים הבנק עם רווח של 677 מיליון שקל, המשקף תשואה על ההון של 15%.
בדומה לבנקים האחרים, גם הבינלאומי נהנה ברבעון השני מהחזר של חלק מההפרשות הגדולות להפסדי אשראי שבוצעו בתחילת משבר הקורונה. הבנק רשם הכנסה בסעיף זה של 128 מיליון שקל, לעומת הפרשה שלילית של 165 מיליון שקל ברבעון המקביל.
החזר ההפרשות הזה מתאפשר בשל יציאת המשק ממשבר הקורונה, שאירעה ברבעון השני של השנה, והיא נתמכת בצניחה בהיקף ההלוואות שנמצאים בדחיית תשלומים.
בבנק הבינלאומי, שנחשב לבנק שמרן, הציגו את הנתון הנמוך ביותר מבין הבנקים של הלוואות שנמצאות בדחיית תשלומים. נכון לסוף יוני מדובר על הלוואות בשיעור של 0.2% בלבד מתיק האשראי של הבנק וזאת לעומת ממוצע של 1.5% מתיק האשראי במערכת הבנקאית. בבנק הבינלאומי מדובר ב-207 מיליון שקל בלבד, מחציתם הלוואות לעסקים קטנים.
הבינלאומי מציג צמיחה נאה בתיק האשראי, שגדל ב-4.4% במחצית הראשונה של השנה ל-96.3 מיליארד שקל. הצמיחה בלטה כמובן בתיק המשכנתאות שגדל ב-6.4% מתחילת השנהל-30.1 מיליארד שקל. כמו כן הוא בלט בצמיחה באשראי לעסקים קטנים עם גידול של 3.7%- גבוה יותר מהממוצע בשאר הבנקים.
אחת הפעילויות המרכזיות של הבינלאומי היא בשוק ההון. הבנק נהנה מהגאות בשווקים כמו גם מהעלייה בנזילות במשק, כתוצאה מהמדיניות המרחיבה של המדינה בתקופת המשבר. כתוצאה מכל גורמים אלה, תיק נכסי הלקוחות של הבנק צמח בשנה האחרונה ב-32.7% ל-580 מיליארד שקל. התנפחות פקדונות הציבור שחלה בשנת המשבר התמתנה במחצית הראשונה של 2021, והיקף הפקדונות של הבנק גדלו ב-3.2% בלבד ל-146.3 מיליארד שקל.