סגור
סיגל רגב רוזנברג מנכ"לית מאוחדת
סיגל רגב רוזנברג. נבחרה מבין 16 מועמדים שרואיינו (צילום: ענבל מרמרי)

בלעדי
UMI תכננה להגיע ל־20% בדנאל, אך המוכרים התחרטו

יבואנית הרכב, שמחזיקה ב־7.8% מחברת כוח האדם, החלה לבחון את ההשקעה בדנאל אחרי שזו רכשה את חברת אביב, למרות ש־UMI התנגדה למהלך. סיגל רגב רוזנברג, מנכ"לית מאוחדת לשעבר, היא מועמדת UMI לתפקיד יו"ר הדירקטוריון

סיגל רגב רוזנברג, מנכ"לית קופ"ח מאוחדת לשעבר, היא המועמדת של UMI לתפקיד יו"ר דנאל , כך נודע ל"כלכליסט". רוזנברג נמנית על שלושת הדירקטורים שמבקשת UMI למנות בחברת שירותי כוח אדם במקום שלושה מכהנים, אולם לגביה קיים סיכום כי מועמדותה היא במטרה להתמנות כיו"ר ולא כדירקטורית מן המניין.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי הדירקטורים הקיימים בחברה והמנכ"ל אילן ישראלי, מתכוונים להיאבק מול הכוונה של UMI וקבעו פגישות לחודש הקרוב עם גופים מוסדיים המחזיקים במניות החברה לקראת אספת בעלי המניות. הם ינסו לשכנע את המוסדיים כי הם האחראים לצמיחת דנאל עד לפני הירידה החדה בשווייה.
ב־12 החודשים האחרונים נפלה מניית החברה בכ־30% ושווי השוק שלה עמד על 1.8 מיליארד שקל, רחוק מהשיא של 4.2 מיליארד שקל, שאליו הגיעה בפברואר אשתקד. להשוואה, מדד ת"א־125 ירד ב־12 החודשים האחרונים ב־10% בלבד.
UMI, יבואנית שברולט וקדילאק, שבשליטת דוד עיני וחיים דנון (בחלוקה שווה) שיגרה לפני כשבועיים מכתב לדנאל, בדרישה לכנס אספת בעלי מניות שעל סדר יומה הדחת היו"ר רמי אנטין ושני דירקטורים נוספים, ומינוי של שלושה דירקטורים במקומם. פרט לאנטין, UMI מבקשת להדיח את הדירקטורים אלון אדיר ונורית טויזר־זקס. במקומם, היא מבקשת למנות, מלבד רגב רוזנברג, את רחל מגנזי וטל פרלוק. בשלב הבא מכוונת UMI להדיח את המנכ"ל ישראלי. רגב מונתה לדירקטורית גם בבנק דיסקונט, אך אין ניגוד בין שני התפקידים.
העובדה שמנהלי דנאל ביקשו במאי האחרון לשדרג את שכרם למרות ביצועי המניה, שירדה משווי של 3 מיליארד שקל, סייעה ל־UMI לקבל רוח גבית ממספר מוסדיים. עתה מצפה לה קרב על קולותיהם של בעלי המניות לקראת האספה שתקבע את גורל דירקטוריון החברה והמנכ"ל שמכהן 16 שנים בחברה.
ב־16 באוגוסט עלתה UMI לאחזקה הנוכחית בדנאל, לאחר שרכשה מניות ב־44 מיליון שקל בבורסה. קודם לכן החזיקה יבואנית הרכב ב־5.2% ממניות דנאל. יבואנית הרכב אף תכננה לעלות להחזקה של 20% בדנאל, אך גופים שמולם סיכמה על מכירת מניות התחרטו.
UMI החלה לבחון את השקעתה בדנאל לאחר שזו רכשה את חברת אביב סיינטיפיק המתמחה בהקמת והפעלת מרכזים רפואיים בחו"ל, חרף התנגדותה של יבואנית הרכב, שסברה שהמחיר ששולם על אביב גבוה מדי.UMI הפכה לבעלת עניין בדנאל ביולי והגדילה את החזקותיה לאחר שבדו"חות הרבעון השני עברה דנאל להפסד, לראשונה מאז 2008. את הרבעון היא סיימה בהפסד של 3 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 31.1 מיליון שקל ברבעון המקביל. המעבר להפסד התרחש, בין היתר, בשל הפרשה של 16 מיליון שקל שביצעה החברה עבור המוניטין של חברת מנור, אותה רכשה ב־94 מיליון שקל בשתי פעימות, ב־2020 ו־2022.
חברת UMI עצמה ניהלה מגעים לרכישת אביב אבל תמחרה אחרי בדיקות את שווי החברה במחיר נמוך בהרבה ולכן נדהמה כששמעה על המחיר ששילמה דנאל - 22 מיליון דולר לפי שווי של 80 מיליון דולר, לצד מתן הלוואה של 13 מיליון דולר.
המהלך גרם ל-UMI לשקול מהלך גדול יותר בדנאל מתוך תפיסה שהחברה מנוהלת לא נכון. לשיטתה דנאל רכשה את אביב במחיר מנופח, וכך גם שתי הרכישות הנוספות שביצעה. עמדה זו גרמה למנהלי ההשקעות של חברת יבוא המכוניות לשים זרקור על דנאל. דו"חות דנאל האחרונים איששו בעיני אנשי UMI את ההנחה בקשר למחירים.
הרכישה הראשונית שעשתה UMI של מניות דנאל נעשתה בתחילת 2023 ממספר קרנות גידור, בראשן נוקד של רועי ורמוס, ועמדה על היקף של 4.9%. המטרה היתה כאמור להגיע ל־15%‑20% אבל גופים עמם הגיעה UMI להבנות לגבי רכישות נוספות של מניות התחרטו.
מאוחר יותר החברה עברה לאחזקה של 7.8%, והיא מובילה את המהלך האקטיביסטי להחלפת הדירקטוריון. המטרה של UMI היא פיננסית בלבד ולא אסטרטגית. בני גבאי יו"ר UMI משמש גם כיו"ר חברת הביטוח הפניקס. רכישת מניות הפניקס היתה עסקה בולטת ורווחית של UMI.
באשר לרגב רוזנברג, היא נבחרה בשל נסיונה הפיננסי בקופ"ח כללית, ונסיונה בקשרי קהילה לצד קשרים מול קופות החולים (שימשה מנכ"לית מאוחדת). 16 מועמדים רואיינו לתפקיד יו"ר פוטנציאלי והיא זו שנבחרה.