תביעה על תשלום יתר לשימוש במותג אלונית
תביעה על תשלום יתר לשימוש במותג אלונית
בעל מניות בדור אלון מבקש להכיר בתביעה כייצוגית וטוען כי בעל השליטה מוטי בן משה מקבל מהחברה יותר מדי עבור השימוש במותגים
בקשה לתביעה נגזרת נגד דור אלון ובעלי השליטה שלה אלון ריבוע כחול ומוטי בן משה, ודירקטוריון החברות, הוגשה אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
התובע, אמוץ חורב שמחזיק ב־3 מניות בלבד של דור אלון, טוען באמצעות עו"ד שלומי מושקוביץ', כי בעלי השליטה בחברה, אלון רבוע כחול וקבוצת אקסטרה שבבעלות בן משה, גובות מדור אלון זכות שימוש במותגים "אלונית" ו"אלון" בהיקף של 34 מיליון שקל מאז 2017 ועד סוף 2022.
בתביעה נטען כי מדובר בעסקה מלאכותית, שאיננה לטובת החברה וכל מטרתה להוציא כספים מדור אלון לטובת בעלי השליטה שלה.
ב־2016 רכש בן משה את קבוצת אלון ריבוע כחול תמורת כ־600 מיליון שקל מידי מחזיקי האג"ח שלה בהסדר חוב. הסכום שהזרים היה לתוך החברה שבה הוא מחזיק 100% מהמניות. אלון רבוע כחול מחזיקה בשליטה (74%) בדור אלון; ואקסטרה, שהיא חברה פרטית של בן משה, מחזיקה ב־2.17% ממניות דור אלון ישירות.
התובע טוען שמהמותג אלונית היה בבעלות דור אלון עד 2016 וניטל בשנה זו ע"י אקסטרה. לטענתו, יתכן שהנתבעים אקסטרה וריבוע כחול ובן משה יצרו לדור אלון חשיפה לתשלום דמי שימוש עבור מותג שהוא בעצם שלה. על המותג אלון, שגם הוא עבר לאקסטרה, חורב טוען שדור אלון לא עושה בו שימוש כלל מאחר שהיא מיזגה את תחנות דור ואלון כבר ב־2009 עת היתה בשליטת דודי ויסמן ושרגא בירן.
"אסיפת בעלי המניות שהתכנסה ב־2017 לאשר את העברת המותגים מדור אלון לאקסטרה לא אישרה אותה", טוענת התביעה, "מאחר שהבינה שמדובר ב'ישראבלוף'".
כאמור התובע טוען שעד היום הפרישה החברה 34 מיליון שקל, על בסיס החלטות הדירקטוריון וועדת הביקורת, ולא על ידי האסיפה. ההפרשות היו לדברי התובע, דרך של אלון ובן משה לעקוף את העובדה שאין אישור אסיפת בעלי מניות להתקשרות כעסקת בעלי עניין, וכי רישום ההפרשות נעשה כדי "לשקף מצב כוזב, לפיו החברה חייבת כביכול כספים לבעלי השליטה בה, וזאת למרות שבעלי המניות לא אישרו את העסקה והדין קובע שהיא בטלה", טוען התובע.