סגור
דולר דולרים כסף מזומן מט"ח מטבע חוץ
יום של נתוני אינפלציה בארה"ב (צילום: רויטרס)

השקל מתחזק אחרי נתוני האינפלציה בארה"ב - הדולר יורד ל-3.65 שקלים

האטה נוספת באינפלציה בארה"ב - עלתה באפריל ב-4.9%, הצפי היה לעלייה שנתית של 5%; לאחר שהתחזק עד ל-3.67 שקלים עקב ירי הטילים מעזה על ערי ישראל, הדולר מאבד גובה מול המטבע המקומי; כלכליסט דיווח כי ב-S&P מתכוונים להותיר את תחזית הדירוג של ישראל ללא שינוי

הדולר נחלש מול המטבע המקומי ונסחר ב-3.65 שקלים, היורו יציב על 4.01 שקלים. בשוק העולמי הדולר נחלש, היורו נסחר בסביבת 1.09 דולר. מוקדם יותר נחלש השקל בעקבות ירי הטילים מעזה לעבר דרום ומרכז הארץ.
האטה נוספת במחירים: האינפלציה בארה"ב עלתה באפריל ב-4.9% בחישוב שנתי (לעומת אפריל 2022) וטיפסה בחישוב חודשי ב-0.4% לעומת מרץ. התחזיות היו לעלייה שנתית של 5% ועלייה חודשית של 0.4%.
כלכליסט דיווח הבוקר כי (בהיעדר אירועים קיצוניים של הרגע האחרון) סוכנות הדירוג S&P צפויה להשאיר על כנם הן את הדירוג האשראי של ישראל (AA-‎) והן את תחזית דירוג האשראי (יציב). זאת בדומה לחברת פיץ', שגם היא לא הורידה את הדירוג, ובניגוד למודי'ס שכן החליטה להוריד את תחזית הדירוג מ"חיובי" ליציב".
מי שהיה מעורב באופן עמוק ביותר במגעים עם S&P בישראל בתקופה האחרונה, לרבות שיחות טלפון על בסיס יומי עם בכירי החברה ואף עם הצוותים המדרגים, היה ראש הממשלה בנימין נתניהו. באותן שיחות הסביר נתניהו כי ההפיכה המשטרית לא תבוצע במתכונתה המקורית, ולפי אותם גורמים האמירות הללו הרגיעו את כלכלני S&P ושכנעו אותם לא להוריד ציון בהיבט הזה.
מחר צפויה להתפרסם החלטת הריבית באנגליה. לפי התחזיות הבנק המרכזי בראשות אנדרו ביילי יעלה השבוע את הריבית ב-25 נקודות בסיס, מ-4.25% ל-4.50%. אף שהאינפלציה בבריטניה במגמת ירידה מתונה מאד, היא עדיין מרקיעה שחקים – עמדה במרץ על 10.1%, לאחר מדד מחירים של 10.4% בפברואר ו-11.1% באוקטובר. זאת מול אינפלציה של 7% באיחוד האירופי.