שוק המט"ח לא מתרגש מנתוני התמ"ג; "לא נצפה להמשך קצב כזה"
שוק המט"ח לא מתרגש מנתוני התמ"ג; "לא נצפה להמשך קצב כזה"
הדולר מטפס ב-0.2% לרמה של 3.536 שקלים, היורו מתחזק ב-0.1% ונסחר תמורת 3.784 שקלים - שני המטבעות ממשיכים בתנועות דומות לאלה שרשמו לפני פרסום נתוני הצמיחה; הלמ"ס דיווחה היום שהמשק הישראלי צמח ב-6.5% בשנה החולפת, מעל תחזיות בנק לישראל ל-6.3%
השקל ממשיך לרשום ירידות מתונות, גם אחרי נתוני הצמיחה האופטימיים שפירסמה היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
הדולר מטפס ב-0.2% לרמה של 3.536 שקלים, היורו מתחזק ב-0.1% ונסחר תמורת 3.784 שקלים. שני המטבעות שומרים על רמות דומות לאלה שבהן נסחרו לפני פרסום נתוני הצמיחה.
על פי נתוני הלמ"ס, המשק הישראלי צמח בשנת 2022 ב-6.5%, צמיחה מהירה במיוחד שגבוהה מהתחזיות של בנק ישראל שצפו צמיחה של 6.3%.
הצמיחה החריגה מגיעה אחרי שנת 2021, שבה המשק צמח בשיעור חריג אף יותר של 8.6%, ואחרי שנת 2020 שבה היתה ירידה של התוצר בשיעור של 1.9% בשל משבר הקורונה. ההפתעה לגבי הצמיחה בשנת 2022 נובעת מכך שהרבעון הרביעי היה טוב במיוחד, וגילם עלייה של 5.8% לעומת הרבעון השלישי (בחישוב שנתי) - זאת כשהצפי היה לעלייה שמשקפת קצב שנתי של 2.5% בלבד.
למרות הנתון הבריא, שנהנה מיבוא מכוניות מוגבר במהלך הרבעון, לא נצפה להמשך צמיחה בקצב כזה ברבעונים הקרובים", כתב בתגובה לנתונים יוני פנינג, אסטרטג ראשי בחדר העסקאות בבנק מזרחי טפחות.
"בפרט, השפעת עליית הריבית על הצריכה הפרטית היא הנעלם החסר כרגע, בתמונת הפעילות המקומי, ואנו צופים שזו תבוא לידי ביטוי ברבעונים הקרובים. התקררות נגזרת של שוק התעסוקה, בדגש על ענפי הקמעונאות, המזון והשירותים, תביא להערכתנו להתמתנות בשוק התעסוקה ההדוק, ולחזרה מתבקשת ליעד האינפלציה.
"מנגד, למרות ההאטה בביקוש לדירות, בחודשים האחרונים, אנו ממשיכים לצפות לנתוני השקעה יציבים יחסית במשק, על רקע התחלות הבנייה הגבוהות יחסית, במהלך השנה האחרונה. כנ"ל, אישור התקציב יביא גם הוא להערכתנו לתרומה משמעותית להוציאה הציבורית ולתוצר".