רווחי הפניקס צנחו אבל החברה ניצחה את הצפי ונשארה בפלוס
רווחי הפניקס צנחו אבל החברה ניצחה את הצפי ונשארה בפלוס
קבוצת הביטוח סיכמה את הרבעון השני של 2022 ברווח של 211 מיליון שקל - נפילה של 74% לעומת הרבעון המקביל אבל מעל הצפי להפסדים עמוקים; העלאת הריבית, ביטוחי חיים ואחזקה בסוכנויות ביטוח איזנו את הנפילות החדות בשוק ההון
קבוצת הביטוח הפניקס פירסמה היום (ה') את דוחות הרבעון השני של 2022, שבו הרווח צנח אבל למרות הירידות החדות בשווקים לא עברה החברה להפסד.
הפניקס סיכמה את הרבעון עם רווח כולל של 211 מיליון שקל. מדובר בנפילה של 74% לעומת הרבעון המקביל ב-2021, אולם הצפי היה שחברת הביטוח תציג הפסדים עמוקים, כפי שעשתה לדוגמה כלל ביטוח.
בשורה העליונה הציגה הפניקס, בהובלת המנכ"ל אייל בן סימון, עלייה במכירת פוליסות לכדי היקף של קצת יותר מ-3 מיליארד שקל ברבעון השני לעומת 2.7 מיליארד ברבעון המקביל.
הפניקס סגרה את הרבעון בירוק, בעיקר בשל רווח כולל לפני מס של 314 מיליון שקל שרשמה בביטוחי חיים וחיסכון לטווח ארוך ורווח של 188 מיליון שקל בביטוחי בריאות. שני סעיפים אלו רשמו רווח של 386 מיליון והפסד של 4 מיליון שקל בהתאמה ברבעון המקביל.
גם העלאת הריבית על ידי בנק ישראל תרמה לרווחי הפניקס. העלאת הריבית מאפשרת לחברות הביטוח להקטין את ההתחייבות העתידית שלהן כלפי המבוטחים. זאת כיוון שהריבית נלקחת בחשבון כאשר מחשבים את גובה ההון העתידי שיש לרתק עבור התחייבות ביטוחיות עתידיות. ככל שהריבית גבוהה יותר, כך הצורך לרתק הון נמוך יותר ושחרור ההון נרשם כרווחים בחברת הביטוח. על פי הדוח, העלאת הריבית תרמה לרווח של הפניקס 323 מיליון שקל ברבעון השלישי.
אחזקות הפניקס בסוכנויות ביטוח, כמו אגם לידרים וסוכנות שקל, תרמה 95 מיליון שקל ברבעון השני של השנה, לעומת 59 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
הסעיפים הללו עזרו לחברה להקטין את השפעת הירידות בשוקי ההון, שהביאו להפסד מוערך של 466 מיליון שקל. מעבר לכך, הפוליסות המשתתפות ברווחים של הפניקס מאפשרות גביית דמי ניהול רק אם התשואות חיוביות. כאשר המדדים יורדים מנועים מנהלי הפוליסה מלגבות דמי ניהול, עד שהתשואה מתחילת השנה תחזור להיות חיובית. כך נוצר להפניקס "בור" של 507 מיליון שקל עד שתוכל לגבות מחדש. עם זאת, העליות מיולי הקטינו את הבור ל-421 מיליון שקל.
בנוסף, הדרישה של רשות שוק ההון מחברות הביטוח להגדיל את ריתוק ההון שלהם למען מבוטחי העתיד בעקבות העלייה בתוחלת החיים בישראל הביאה להפסדים של 364 מיליון שקל, לעומת חיזוי מוקדם יותר של החברה על כך שתפסיד 250 מיליון שקל בעקבות העדכון. גם בביטוח הכללי רשמה הפניקס הפסד ובהיקף של 92 מיליון שקל.
הפניקס היא חברת הביטוח השלישית שמפרסמת את הדוח שלה בעונת הדוחות הנוכחית. שווי השוק שלה הוא הגבוה בענף ועומד על 10.1 מיליון שקל.