בית המשפט דחה בקשת בארי שטרנליכט להימחק מהתביעה נגד סטארווד שקרסה
בית המשפט דחה בקשת בארי שטרנליכט להימחק מהתביעה נגד סטארווד שקרסה
בעל השליטה שטרנליכט טען כי לא היה קשור לפעילות סטארווד שגייסה בארץ 900 מיליון שקל בהנפקת אג"ח, שנועדו להחליף חוב למלווים בארה"ב; נאמני החברה תבעו את סטארווד בטענה כי לא ניתנו גילויים מתאימים לציבור ביחס לשווי הקניונים, להלוואה אותה נועדו כספי האג"ח לפרוע; המחוזי בת"א דחה בקשת שטרנליכט למחיקתו מהתביעה, בסך 350 מיליון שקל, שהגישו נאמני סטארווד
בית המשפט המחוזי בת"א דחה את טענות בעל השליטה בסטארווד בארי שטרנליכט כי לא היה קשור לפעילות חברת סטארווד שגייסה בארץ כ-900 מיליון שקל, ודוחה את בקשתו למחיקתו מהתביעה שהגישו נאמני חברת סטארווד לאחר קריסת החברה.
בפברואר 2018 גייסה קבוצת סטארווד 910 מיליון שקל בהנפקת אג"ח בשוק ההון הישראלי. הכספים שגויסו נועדו להחליף חוב למלווים בארה"ב.
המצגת שהוצגה למשקיעים, כמו גם תשקיף הנפקת האג"ח, פרטו את הניסיון והמומחיות הרבים של קבוצת סטארווד והיו"ר והמנכ"ל שלה, שטרנליכט, שהוא הבעלים של קרן סאטרווד (מנהלת כספים בהיקף 10 מיליארד דולר) הפועלת בתחום הנדל"ן.
במצגת לקראת ההנפקה הוצגו סטארווד ושטרנליכט כמי שמובילים השקעות של למעלה מ-94 מיליארד דולר ומנהלים נכסים של קבוצת Starwood בשווי 56 מיליארד דולר. המצגת הוצגה כאמור לקראת גיוס אג"ח של חברה יעודית שהקימה סטארווד לגיוס החוב בארץ, ואשר כללה קבוצת נכסים בארה"ב.
נאמני החברה תבעו את סטארווד בטענה כי לא ניתנו גילויים מתאימים לציבור ביחס לשווי הקניונים, להלוואה אותה נועדו כספי האג"ח לפרוע. בעיקר לא ניתן גילוי מתאים לכך שלמעלה מ-30% מתמורת ההנפקה, פרעו חוב לגופים קשורים לקבוצת סטארווד, וכי בעלת עניין בבעלת השליטה, היתה ערבה למלוא החוב ושוחררה מערבות זו. השימוש בכספי ההנפקה לשם כך אף לא אושר במוסדות החברה כנדרש.
הבעיות בפעילות החברה החלו להתגלות לאחר ההנפקה ושווי נכסי סטארווד הופחת מהותית בכ-400 מיליון דולר, עוד טרם השפעות הקורונה על הפעילות, עד לקריסתה הסופית של החברה במרץ 2020, והודעתה כי לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה.
בינואר 2023 הגישו נאמני החברה עוה"ד צורי לביא ורון הדסי, באמצעות עורכי הדין ממשרד גיסין וממשרד ליפא מאיר, תביעה על סך 350 מיליון שקל נגד בעלי השליטה (כולל שטרנליכט אישית), נושאי משרה ורואי החשבון של החברה.
לאחר הגשת התביעה ביקשו שטרנליכט וחברות בשליטתו, למחוק אותם מן התביעה, בטענה כי אינם חתומים על התשקיף ולא היו מעורבים בפעילות החברה.
בתשובת הנאמנים, שהוגשה על ידי עוה"ד יעל הרשקוביץ ועומר מאירי, נטען כי אין מקום לפטור מהתביעה את קבוצת סטארווד ומר שטרנליכט בראשה. זאת בהתחשב במצגים שהציגו בעת גיוס ההון - כבעלי גב כלכלי איתן העומדים מאחורי החברה לצורך ההנפקה, בהתחשב בכך שהם נהנו ישירות מכספי ההנפקה ומשחרורם מערבות ובהתחשב במעורבותם בהכוונת פעילות החברה אף לאחר מכן.
היום קיבל בית המשפט המחוזי (השופט אלטוביה מגן) את עמדת הנאמנים ודחה את בקשת שטרנליכט והחברות בבעלותו למחיקת התביעה כנגדם.