סגור
מימין אפי סנדרוב ו איתן ארז
מימין: עו"ד אפי סנדרוב ועו"ד איתן ארז. נאבקים על נתח מסלייס (צילומים: דרור יסתכהל אוראל כהן)

"עו"ד איתן ארז חותר תחתיי כדי לגזור שכר טרחה של 6% מעמיתי סלייס"

עו"ד אפי סנדרוב, מנהל ההסדר בסלייס, תוקף בתגובה לביהמ"ש את ארז, שמייצג לדבריו יותר ממאה עמיתים, ושדורש לעצור את ההסדר מול בעלי החברה. ארז: "שכר טרחתי אינו מעניינו של סנדרוב, והוא הרבה פחות מ־6%"

המנהל המורשה של חברת הגמל הדיגיטלית סלייס, אפי סנדרוב, יוצא נגד עו"ד איתן ארז, המייצג חלק מהעמיתים, וטוען שהוא מנסה לחתור תחתיו ולעקוף אותו, וזאת כדי לגזור שכר טרחה מכספי העמיתים. סנדרוב, שמונה על ידי הרגולטור, רשות שוק ההון, הגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב תשובה לבקשה של ארז, הדורש לעצור את ההסדר המתגבש של משפחת גולדברג, בעלת השליטה בסלייס, ולחשוף את ההסכמות המלאות איתה.

החיכוך של ארז מול סנדרוב

עו"ד ארז שמייצג חלק מהעמיתים של סלייס שנפגעו מנפילתה בתחילת השנה הנוכחית, פנה אל עמיתים נוספים בהצעה לייצגם, ומנסה לגבש הסדר משלו להשבת הכספים. דבר זה יוצר חיכוך אל מול סנדרוב שמונה על ידי רשות שוק ההון לשם כך.
"בקשה זו היא ניסיון מקומם של עו"ד לחתור תחת הניהול המורשה ולעקוף אותו במסגרת מסע יחסי ציבור והשחרה שהוא מנהל נגדו, במטרה לקפוץ גם כן על עגלת כספי העמיתים, ולגזור ממנה שכר טרחה", כתב סנדרוב. סנדרוב ציין כי ממידע שהגיע אליו, עו"ד ארז החל לפרסם עצמו כמייצגם של עמיתים בסלייס, כאשר שכר טרחתו יעמוד על 6% מכל סכום שיוחזר לעמיתים, בתוספת 2.5% מכלל סכום שיוחזר מפעולות אחרות. זאת, בנוסף ל־850 שקל שנגבו מכל עמית לפתיחת תיק.
סלייס היא חברת גמל שקרסה, ושכיום המנהל המיוחד שמונה לה מנסה לאתר 850 מיליון שקל שהושקעו בקרנות זרות בעייתיות דרך קופות גמל בניהול אישי (IRA) שנוהלו בפלטפורמה שלה. גם כיום לא ברור היכן נמצא חלק גדול מאותם כספים, וגם אלה שאותרו, עוד צפוי לעבור זמן רב עד שיחולצו.
עו"ד ארז מייצג, לדבריו, יותר ממאה עמיתים בסלייס - שבעת קריסתה היו לה 108 אלף עמיתים שעבורם ניהלה 4.2 מיליארד שקל - מבקר את התנהלותו של סנדרוב, ומנסה לגבש בעצמו הסדר מול סוכנות הביטוח פינברט, שהיא אחת הסוכנויות המרכזיות ששיווקו את אותן קרנות בעייתיות. ארז הגיש לפני כמה שבועות בקשה דחופה לגילוי מסמכים הנוגעים להסכמות המתגבשות עם משפחת גולדברג, וביקש מבית המשפט לעצור את יישום ההסכמות עד שהמסמכים וההסכמות המדוברות ייחשפו באופן מלא. הוא טען אז כי המנהל המורשה בסלייס סוגר עסקאות במחשכים, תוך שהוא חוסם את יכולתם של החוסכים להשמיע את עמדתם. יצוין כי המגעים לפשרה עם גולדברג התפוצצו בינתיים.
סנדרוב דוחה את הטענות, ותוקף בחריפות את ארז שלטענתו "מנסה 'להתחרות' באופן פעיל במנהל המורשה, תוך שהוא משדל עמיתים לשכור את שירותיו, עניין בעייתי כשלעצמו מבחינת כללי האתיקה, וחותר להציג את המנהל המורשה והגורמים המקצועיים שמסייעים לו כאילו הם מתעשרים על חשבון העמיתים, ואינו בוחל בהטלת דופי אישי בהם", כתב לבית המשפט. "נותני השירותים שעליהם מתגולל עו"ד ארז, מגלים גמישות רבה באשר לעיכובים הניכרים בתשלום שכרם, וממשיכים לפעול לילות כימים על מנת לקדם את עניינם של העמיתים".
סנדרוב מציין שבניגוד לטענות על "הסדר שמתנהל במחשכים", תהליך ההסדר מתנהל בדלתיים סגורות ובאישור בית המשפט, וזאת כדי לאפשר למנהל המורשה לאסוף מידע ולבצע חקירות תוך ניסיון לצמצם את האפשרות של גורמים שונים לסכל את פעולותיו, וכי לאור התקדמות ההליכים, באחרונה החלו להיות מוסרות מגבלות הסודיות שנקבעו בהסכמה מלאה של המנהל המורשה.
בתגובה לפניית כלכליסט מסר ארז: "מצער מאוד שמי שמבזבז מכספי העמיתים 2 מיליון שקל בחודש לפחות (לפי דבריו עת נחקר בבית משפט על ידיי תחת אזהרה), הוא זה שמתעסק כל היום בשכר טרחתי. שכר טרחתי אינו מעניינו של סנדרוב, ובכל מקרה הוא הרבה פחות מ־6%. כנראה שהמנהל המורשה נלחץ מהעובדה שיותר ממאה עמיתים הביעו אמון במתווה אלטרנטיבי וביכולתי להביא לעמיתים הישגים רבים לאחר שנה שבה המנהל המורשה כשל בתפקידו. במקום לעבוד לטובת העמיתים, המנהל המורשה ממשיך להפיץ כזבים ולהגן על מי שמינה אותו, עמית גל, הממונה על שוק ההון, שנרדם בשמירה וגרם נזק של מיליארדי שקלים לעמיתי סלייס ולאזרחים רבים אחרים בפרשות נוספות. סנדרוב מונה על ידי גל בדיוק למטרה זו - להגן על רשות שוק ההון מפני תביעות רשלנות מוצדקות שיוגשו נגדה. עד היום, במשך שנה, שרף סנדרוב כ־24 מיליון שקל על 'טיוב נתונים' שאיש אינו מבין את פשרו, בלי שהכניס שקל לקופה. סנדרוב גם מסתיר את ההסכם הסודי שעליו חתם עם משפחת גולדברג, והוא גם לא תובע את משפחות גולדברג וטוקטלי (הבעלים של סלייס - ע"א וג"ח), וגם לא את רשות שוק ההון. בית המשפט הבהיר בדיון האחרון לסנדרוב שלא ניתן למנוע מהעמיתים לוותר על זכויות התביעה ולמנוע קיומו של הסדר פרטני בין נושים לבין חברת פינברט, הסדר שאני בהחלט מנהל לצורך השגתו מו"מ מול פינברט שנמצא בשלבים מתקדמים, ואינני זקוק לאישורו של סנדרוב לשם כך לאחר שבית המשפט אישר לנהלו".

"המניע: בצע כסף בלבד"

בתגובה לדברים אמר סנדרוב לכלכליסט: "אנו ממליצים לעורך הדין ארז לחדול מהניסיונות לשבש את עבודת המנהל המורשה. יש לזכור כי את עורך הדין ארז מניע בצע כסף ואת המנהל המורשה מניעה טובת העמיתים בלבד. לגופו של עניין ומבלי להתייחס לטענות הריקות - כל הסכם כזה או אחר שעורך המנהל המורשה באישור ביה"מ נעשה למטרה אחת ויחידה - איתור והשבת כספי העמיתים והגנה על זכויותיהם הפנסיוניות. לא נירתע מבריונות מילולית והמשך הפצת כזבים.