סגור
ג'רום פאוול יו"ר הפדרל ריזרב שקל דולר מט"ח מטבע חוץ שער חליפין כסף מזומן
ג'רום פאוול יו"ר הפדרל ריזרב; נתוני התעסוקה מקטינים את הסיכוי להעלאות ריבית נוספות (צילום: שאטרסטוק, אי פי איי)

הדולר יורד ל-3.92 שקלים אחרי דו"ח התעסוקה, נחלש משמעותית גם בעולם

היורו והפאונד מזנקים סביב 1% מול הדולר שיורד מ-4 שקלים; ברקע, ירידה חדה וגדולה מהצפוי בתוספת המשרות באוקטובר בארה"ב - קטן הסיכוי להעלאות ריבית נוספות מצד הפד; השבוע נחלש הדולר ב-3.6% לעומת השקל, אך מתחילת המלחמה עולה ב-2.2%

הדולר רושם ירידות חדות לעומת המטבעות העיקריים ומול השקל. זאת לאחר דוח התעסוקה החלש בארה"ב שפורסם היום, שמקטין את הסיכוי להעלאות ריבית נוספות מצד הפד.
המטבע האמריקאי נסוג בחדות ל-3.92 שקלים מ-4 שקלים. השבוע נחלש הדולר ב-3.6% לעומת השקל. מתחילת המלחמה עולה האמריקאי ב-2.2%. הדולר כבר הגיע בשבוע שעבר ל-4.087 שקלים.
היורו מזנק ב-0.8% ל-1.07 דולרים, הפאונד קופץ ב-0.9% ל-1.23 דולרים. גם המטבעות האסייאתים מזנקים מול הדולר שרושם ירידה של 0.8% מול סל 6 המטבעות המובילים.
בחודש שעבר נוספו 150 אלף משרות - הצפי היה לירידה ל-170 אלף משרות חדשות שנוספו למשק האמריקאי, לעומת 297 אלף משרות שנוספו בספטמבר (הנתון המעודכן).
שיעור האבטלה עלה בחודש שעבר ל-3.9%, הצפי היה ל-3.8% כמו בספטמבר. בכך קטן הסיכוי להעלאות ריבית נוספות מצד הפד שמעוניין בהחלשת שוק התעסוקה החזק שגורם לעליית מחירים.
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות: "בשורה התחתונה, בצד השכר לא ניכר שינוי, אך בצד התעסוקה מורגשת התמתנות קלה. יצוין, כי רמז לכך קיבלנו כבר מדוח המקדים של הסקטור הפרטי, עם תוספת של 113,000 מקומות עבודה, 17,000 פחות מהערכות השוק (אם כי 24,000 יותר מחודש ספטמבר).
"כזכור, בהודעת הריבית שלשום כתב הבנק הפדראלי של ארצות הברית כי שיעור הבלתי מועסקים אמנם נמוך ותוספות התעסוקה עדיין חזקות, אך הן מתמתנות בהשוואה לתחילת השנה. ואכן, סעיף התעסוקה במדד מנהלי הרכש לחברות התעשייה מבית ISM עבר, בחודש האחרון, מהתרחבות להתכווצות.
"מדובר בחדשות טובות יחסית לשוק ההון שכן המדיניות המרסנת נועדה לשכך את הפעילות הכלכלית והתעסוקה ונתון פושר, ככל שיימשך, יוכל למתן שיעור הריבית. לכן, אנו עדים לתגובות הראשונות של פיחות הדולר כנגד האירו וירידה של תשואות הפדיון על איגרות החוב הממשלתיות, מה שאומר כי בשוק סבורים שהתקררות בשוק העבודה תוכל להביא לירידת הריבית בתוך מספר חודשים".