בלי חוב ועם 1.3 מיליארד שקל נזילים - לוקסי שואף להתרחבות
בלי חוב ועם 1.3 מיליארד שקל נזילים - לוקסי שואף להתרחבות
לפידות קפיטל שבשליטת יעקב לוקסנבורג הכפילה ב־2021 את הרווח הנקי שלה. אחרי שרשמה רווח של 3.6 מיליארד שקל על הנייר מרכישת אפריקה השקעות, הקבוצה מתכוונת להתרחב לתחומים נוספים ושוקלת להפוך את סאני למפעיל סלולר וירטואלי
שוק הנדל"ן הלוהט העניק רוח גבית לחברת האחזקות לפידות קפיטל שבשליטת היו"ר יעקב לוקסנבורג (76.7%), שחתמה את השנה שחלפה עם זינוק חד של פי 4.3 לעומת התקופה המקבילה בשורת הרווח הנקי המתואם, ל־495 מיליון שקל. לפידות קפיטל, שמחזיקה עם אלטשולר שחם באפריקה מגורים, דניה סיבוס, יבואנית הסלולר סאני ופעילות בתחום קידוחים יבשתיים לחיפושי אנרגיה ומים, היא מאוד נזילה וכמעט נטולת חובות, מצב שיאפשר, לפי סגן יו"ר דירקטוריון הקבוצה אריק שפיר, לבחון רכישת פעילויות נוספות.
קבוצת לפידות קפיטל סיכמה את 2021 כשאפריקה מגורים עוקפת משמעותית בנתוני הרווח הנקי את דניה סיבוס, מהפך ביחס לנתוני 2020. הרווח הנקי של דניה סיבוס עמד על 132 מיליון שקל בסיכום 2021, ואילו הרווח הנקי של אפריקה מגורים עמד על 220 מיליון שקל, בעוד ב־2020 שנה הרווח הנקי של דניה סיבוס עמד על 105 מיליון שקל וזה של אפריקה מגורים עמד על 103 מיליון שקל. סאני תקשורת רשמה גם היא עלייה בתרומתה לרווח הנקי — 27 מיליון שקל ב־2021 לעומת תרומה של 19 מיליון שקל שנה קודם לכן.
החלק של לפידות קפיטל בדיבידנדים שחולקו על ידי החברות שבאחזקתה עמד על רבע מיליארד שקל בסיכום השנה שחלפה, מתוך דיבידנדים מצרפיים של 411 מיליון שקל שחילקו חברות אלה. ההון העצמי של הקבוצה עמד בתום תקופת הדיווח על 1.3 מיליארד שקל, והמינוף שלה נמוך ביותר - החוב של לפידות (סולו) עומד על 94 מיליון שקל, מה שמגלם לה יחס מינוף של 7% בלבד.
דניה סיבוס הונפקה בתל אביב בסוף פברואר 2021 לפי שווי של 1.8 מיליארד שקל אחרי הכסף. השווי הנוכחי שלה הוא 2.8 מיליארד שקל, כך ששווי האחזקות של לפידות קפיטל, עם אלטושלר שחם, שהיה שותף לרכישת אפריקה השקעות, עומד על 2.1 מיליארד שקל. החברה־האחות, אפריקה מגורים נסחרת לפי שווי של 2.9 מיליארד שקל, שמשקף לאחזקת בעלי השליטה שווי של 1.47 מיליארד שקל. יחד עם דיבידנדים ומניות שמכרה אפריקה השקעות, יוצא שהרווח על הנייר של לפידות קפיטל ואלטשולר שחם על ההשקעה בחברות מקבוצת אפריקה הוא קצת יותר מ־3.6 מיליארד שקל על הנייר. הוא מאפשר ללפידות קפיטל לרכוש גם פעילויות משמעותיות, שכן לחברה יש נזילות בהיקף של 1.3 מיליארד שקל, כך לפי הנתונים שפרסמה אתמול.
הרחבת שרשרת הערך
אריק שפיר אמר אתמול ל"כלכליסט" כי הקבוצה בוחנת התרחבות בכמה דרכים. לדבריו, "את ההתרחבות נעשה בתוך החברות עצמן באמצעות דברים שהם רלבנטיים להרחבת שרשרת הערך, כמו בדניה (שפועלת כעת גם ביזמות ולא רק כקבלן ביצוע - ח"ש). קבוצת לפידות תשקיע בחברת תשתיות המים לאחר שזכתה בפרויקט של 300 מיליון שקל לקידוחי מים ובחברת סאני אנחנו מסתכלים על האפשרות להפוך למפעיל וירטואלי (MVNO). אנחנו צריכים להרחיב את פורטפוליו המוצרים. ביחד עם סמסונג אנחנו פועלים להביא את המחשבים הניידים שלה לארץ, זה בהחלט ירחיב את הפעילות.
"ללפידות קפיטל יש חוב נמוך, נזילות משמעותית ואנחנו מחפשים את אותן השקעות שיש בהן פוטנציאל צמיחה, עם תזרים מזומנים טוב". לסיכום 2021 הוא מוסיף ומציין כי המטרה הראשונה היא "להמשיך את הפעילות בחברות הקיימות. באפריקה מגורים נמשיך לקנות קרקעות באחריות. אנחנו כמעט לא משתתפים במכרזים הפומביים, אבל כן הוספנו 2,200 יחידות מגורים השנה בעסקאות קומבינציה. אפריקה מגורים תמשיך לשווק בצורה הכי טובה את הדירות שלה ותתרחב בהתחדשות עירונית".
באשר לפעילות של דניה סיבוס, אמר שפיר: "מה שאמרנו בעבר מתחיל לקרות. ברבעון האחרון דניה רשמה רווח נקי של 46 מיליון שקל שמשקף קצב שנתי של 190-180 מיליון שקל. הגיוון של מקורות הפעילות שלה גדול יותר, והיא נכנסת גם ליזמות. יש לה צבר עבודות של יזמות בשווי של חצי מיליארד שקל, שבו תיהנה מרווח גולמי של יזם ולא 6%-5% של קבלן ביצוע. מבחינתנו, בנייה למגורים היא עם הרווח הכי גדול ומצד שני עם הסיכון הביצועי היותר נמוך. אנחנו משתדלים ש־50% מהצבר שלנו יהיו בנייה למגורים".