פרשנותההצעה לרכישת שופרסל לא תתקבל, אך תהיה יריית פתיחה למאבק על ענקית הקמעונאות
פרשנות
ההצעה לרכישת שופרסל לא תתקבל, אך תהיה יריית פתיחה למאבק על ענקית הקמעונאות
בהצעה של האחים אמיר יש כמעט כל סיבה אפשרית לכך שדירקטוריון שופרסל ידחה אותה; למרות זאת, המהלך עשוי להחזיר את אור הזרקורים לענף הקמעונאות
ההצעה של האחים שלומי ויוסי אמיר לרכישת שופרסל איננה רצינית. יותר מזה, עושה רושם שיש בה כמעט כל מרכיב אפשרי כדי לשמש עילה לדירקטוריון שופרסל לדחות אותה.
דומה שגם האחים אמיר עצמם יודעים זאת. עם ההצלחה שלהם בפרשמרקט קשה להתווכח. השניים ידעו להשאיר את המותגים שרכשו תחת המותג המקורי, ולנהל אותם ברשת מצליחה עם שולי רווח שלא נראו בענף. אבל שופרסל זה עולם אחר.
שופרסל נסחרת קרוב לשיא ועוברת תקופה סוערת: המנכ"ל עזב, החברה נתונה לחקירה של רשות התחרות עם תחום הקמעונאות כולו, והדירקטוריון ספג ביקורת עם מינויו למנכ"ל של עופר בלוך. גם עסקה שבמסגרתה רכשה שופרסל את השליטה ברשת החשמל א.ל.מ לא הצליחה להעיר את החברה.
לפני כשנה ניסה מנכ"ל לאומי פרטנרס אבי אורטל להוביל קבוצה לרכישת השליטה בפז. זו כללה את האחים לבנת, רוני יצחקי וקרן התשתיות תש"י. גם במקרה ההוא הוגשה הצעה בפרמיה נמוכה. דירקטוריון פז דחה אותה, אבל זה היה האות למאבק שליטה על פז, שאליו הצטרפה שיכון ובינוי ובהמשך גם האחים אמיר.
אלה יצאו מהר מאוד מהמשחק, והגישו לשופרסל הצעה דומה בעלת תוקף קצר של ימים בודדים. קשה שלא להשוות בין ההצעות שהעמידה קבוצת לאומי לפז לבין זו שהעמידו האחים לשופרסל.
בפז זה לא הצליח, וכנראה שגם כאן זה לא יעלה יפה. אין לדירקטוריון שופרסל הרבה סיבות לתת במתנה כמעט את השליטה בחברה כך, אלא אם מדובר בכוכבי על שהקונצנזוס אומר שיוכלו להרים את התוצאות של החברה בפרק זמן קצר. לא נראה שבשוק יש קונצנזוס כזה, בטח לא בדירקטוריון.
ההצעה כפי שהיא לא תתקבל. עם זאת, היא בהחלט יכולה להיות סוג של יריית פתיחה למאבק שליטה על חברת הקמעונאות הגדולה בארץ. והיא תחזיר את הזרקורים אל חברת הקמעונאות. יהיה מעניין לראות את תגובת השוק במסחר היום, ויותר מכך אם בשבועות הקרובים תבוא הצעה חדשה מגורם אחר, שיכול להיות גם רני צים, מוטי בן־משה, הראל ויזל, ג'ורג' חורש או גורם זר.