יו"ר דנאל הודח, סיגל רגב רוזנברג מיועדת להחליפו
יו"ר דנאל הודח, סיגל רגב רוזנברג מיועדת להחליפו
המהלך שהובילה UMI להדחתם של היו"ר רמי אנטין וחברי הנהלת החברה הושלם בהצלחה. יבואנית הרכב תכניס שני נציגים לדירקטוריון
מהפך בדירקטוריון חברת דנאל. רמי אנטין, יו״ר חברת שירותי הסיעוד והרפואה הודח מתפקירו. סיגל רגב רוזנברג המיועדת לתפקיד יו״ר החברה נכנסת לדירקטוריון ומתקדמת לכיוון תפקיד מחליפתו של אנטין.
בכך מצליחה UMI, יבואנית שברולט וקדילאק, בעלת המניות הפרטית הגדולה בדנאל (8.26), במהלך שהובילה להדחת אנטין ויתר הנהלת דנאל. עם זאת, יבואנית הצליחה להכניס לדירקטוריון דנאל רק 2 מתוך 3 מועמדים שהציעה - רחל מגנזי וליאור מור - לאחר שטל פרלוק לא נבחר לדירקטוריון שצומצם מעשרה לשבעה חברים.
UMI שנכנסה להשקעה פיננסית בדנאל בתחלת 2023 טענה כי סדרת רכישות כושלת שהובילה ההנהלה והדירקטוריון הביאה לצניחה בשווי החברה. ב־16 באוגוסט עלתה UMI לאחזקתה הנוכחית בדנאל שהיא ללא גרעין שליטה, לאחר שרכשה מניות ב־44 מיליון שקל בבורסה. קודם לכן החזיקה יבואנית הרכב ב־5.2% ממניות דנאל. UMI אף תכננה לעלות להחזקה של 20% בדנאל, אך גופים שמולם סיכמה על מכירת מניות התחרטו. אם הדירקטוריון החדש של דנאל ייבחר ברגב רוזנברג ליו"ר הדבר יעמיד בספק את המשך כהונתו של אילן ישראלי כמנכ"ל, שלפני הנפילה הוביל את דנאל לעלייה של מאות אחוזים בשוויה. ב־12 החודשים האחרונים נפלה מניית דנאל בכ־35% לשווי שוק של 1.7 מיליארד שקל, רחוק מהשיא של 4.2 מיליארד שקל, שאליו הגיעה בפברואר אשתקד.
באמצע אוגוסט שיגרה UMI, שבבעלותם המשותפת של דוד עיני וחיים דנון, דרישה לדנאל לכנס אספת בעלי מניות שתדון בהדחת היו"ר ושני דירקטורים נוספים, ומינוי של שלושה דירקטורים במקומם. פרט לאנטין, UMI ביקשה להדיח את הדירקטורים אלון אדיר ונורית טויזר־זקס. הרכב הדירקטוריון הצפוי בדנאל הוא רגב רוזנברג (כנראה היו"ר), מגנזי, מור כנציג גופים מוסדיים, הדח"צים גיל אורן (עו"ד מיגאל ארנון) וריקי גרנות, והדב"תים דורון דבי ואיריס בק־קודנר.
בהמשך מתכוונת UMI להדיח כאמור את המנכ"ל ישראלי. רגב רוזנברג מונתה לדירקטורית גם בבנק דיסקונט, אך אין ניגוד בין שני התפקידים. העובדה שמנהלי דנאל ביקשו במאי האחרון לשדרג את שכרם למרות ביצועי המניה, שירדה משווי של 3 מיליארד שקל, סייעה ל־UMI לקבל רוח גבית מכמה מוסדיים.
סדרת רכישות כושלות
UMI החלה לבחון את השקעתה בדנאל לאחר שזו רכשה את אביב סיינטיפיק, המתמחה בהקמת והפעלת מרכזים רפואיים בחו"ל, חרף התנגדותה של UMI, שסברה שהמחיר ששולם על אביב גבוה מדי - 22 מיליון דולר לפי שווי של 80 מיליון דולר, ומתן הלוואה של 13 מיליון דולר. UMI עצמה ניהלה מגעים לרכישת אביב אבל תמחרה אחרי בדיקות את שווייה במחיר נמוך בהרבה.
UMI הפכה לבעלת עניין בדנאל ביולי לאחר שבדו"חות הרבעון השני עברה דנאל להפסד, לראשונה מאז 2008. את הרבעון היא סיימה בהפסד של 3 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 31.1 מיליון שקל ברבעון המקביל. זאת, בין היתר, בשל הפרשה של 16 מיליון שקל עבור המוניטין של חברת מנור, שאותה רכשה דנאר ב־94 מיליון שקל. רכישות אלו גרמו ל־UMI לשקול מהלך גדול יותר בדנאל מתוך תפיסה שהחברה מנוהלת לא נכון. דו"חות דנאל האחרונים איששו בעיני אנשי UMI את ההנחה בקשר למחירים.