בחזרה למקורות: נייס ואמדוקס מציגות גם צמיחה וגם רווחיות
בחזרה למקורות: נייס ואמדוקס מציגות גם צמיחה וגם רווחיות
שתי חברות התוכנה הציגו עלייה דו-ספרתית בהכנסות ברבעון הראשון של 2022 ואף העלו את התחזית השנתית שלהן להמשך השנה; מנכ"ל נייס ברק עילם: "אנו חווים תנופה בכל השווקים בהם אנחנו פועלים"
נייס ואמדוקס, שתיים מחברות הטכנולוגיה הוותיקות בישראל שהפכו ל"משעממות" בשנתיים האחרונות בצל הכוכבות החדשות, נראות לפתע אטרקטיביות יותר. בעוד מחזור ההנפקות של 2021 מתרסק אחרי עוד רבעון של הפסדים וקושי לתת תחזית על רקע חוסר ניסיון בתפקוד בשווקים משבריים, שתי שחקניות התוכנה מראות כי ותק הוא לא בהכרח דבר רע.
נייס ואמדוקס מפרסמות דו"חות כספיים מצוינים שמציגים אמנם קצבי צמיחה נמוכים יותר מהחברות הצעירות, אך עדיין מדובר בקצב צמיחה דו-ספרתי. במקביל הן גם נהנות מתזרים חיובי משמעותי מפעילות ורווח בשורה התחתנה. מעבר לכך שתי החברות גם מעלות את התחזיות להמשך השנה, חרף רוחות ההאטה וחוסר הוודאות שנושבות בכל העולם. המניות של שתי החברות עולות במסחר המוקדם בוול סטריט.
נייס, שמפתחת פתרונות תוכנה לארגוני מכירות, צמחה ב-16% ברבעון הראשון של 2021 והגיעה להכנסות של 527.4 מיליון דולר. שיעור הרווח התפעולי נשחק קלות ל-13.7% מההכנסות, אך הסתכם ב-72.4 מיליון דולר. בשורה התחתונה רשמה נייס רווח של 57.9 מיליון דולר, לעומת 52.2 מיליון דולר. תזרים המזומנים מפעילות היה 192.7 מיליון דולר בסיכום הרבעון, כאשר 64 מיליון דולר שימשו לרכישת מניות חוזרת.
כעת יש לנייס, שנסחרת בשווי של 12 מיליארד דולר, לאחר נפילה של כ-35% מתחילת השנה, קופת מזומנים של 1.5 מיליארד דולר. "התוצאות והמומנטום שהצגנו ב-2021 נמשכים גם השנה ונובעים מהביקוש החזק והגדל לפתרונות הענן שלנו, שצמחו ב-29% מול התקופה המקבילה", אמר ברק עילם, מנכ"ל נייס. "אנו חווים תנופה בכל השווקים בהם אנחנו פועלים".
על רקע זה נייס מעלה את התחזית השנתית להכנסות של 2.18-2.16 מיליארד דולר, שגבוהה בכמה עשרות מיליוני דולרים מהתחזית הקודמת. גם תחזית הרווח למניה מתעדכנת ל-7.25-7.45 דולרים למניה, לעומת 7.07-7.27 דולרים למניה.
גם אמדוקס, שמפתחת תוכנות לחברות טלקום, הגיעה להכנסות שיא של 1.15 מיליארד דולר ברבעון הראשון, שמשקפות קצב צמיחה שנתי של 10% בנטרול השפעת המטבעות, ו-9% בשקלול השפעת שערי החליפין. החברה מדווחת על הכנסות שיא של 772 מיליון דולר בשוק האמריקאי, קפיצה של 13% מול התקופה המקבילה, וגם על צבר הזמנות של 3.9 מיליארד דולר ל-12 החודשים הקרובים.
שולי הרווח התפעולי של אמדוקס דומים לאלה של נייס, ויחד עם הוצאות על סעיפים חשבונאיים - הרווח תפעולי שלה מסתכם ב-164 מיליון דולר. תזרים המזומנים מפעילות עמד על 169 מיליון דולר. גם אמדוקס השקיעה 130 מיליון דולר ברבעון הראשון ברכישה חוזרת של מניותיה.
כעת החברה נסחרת בשווי של 10 מיליארד דולר לאחר שהצליחה לשמור על יציבות, ולא לרדת מתחילת השנה. אמדוקס מעדכנת כלפי מעלה את התחזית השנתית הקודמת לקצב צמיחה שנתי של 5%-7% או 8%-10% בנטרול השפעות מט"ח, וצופה תזרים חופשי של חצי מיליארד דולר .