"מטבעות דיגיטליים מפוקחים יחסכו לבנקים 100 מיליארד דולר בשנה"
"מטבעות דיגיטליים מפוקחים יחסכו לבנקים 100 מיליארד דולר בשנה"
כך נטען בדוח מיוחד של ג'יי.פי מורגן וחברת היעוץ אוליבר וויימן, שהתייחס למטבעות קריפטו שיוציאו הבנקים המרכזיים. "הקייס לרשת דיגיטלית מפוקחת מאד משכנע"
בג'יי.פי מורגן מעריכים שרשת מטבעות דיגיטליים בשליטת הבנקים המרכזיים (CBDC) יכולים לחסוך לבנקאות העולמית הוצאה של 100 מיליארד דולר בכל שנה, מעלויות העברת הכספים.
לפי דוח שחיבר הבנק בשיתוף פירמת היעוץ Oliver Wyman ושפורסם היום, סכום התשלומים שמועברים באמצעות המערכת הבנקאית העולמית עומד על כמעט 24 טריליון דולר בשנה.
העלות הישירה שסופגים הבנקים בשל העברות אלה, לפי הדוח האמור, עומדת על 120 מיליארד דולר – לא כולל ההוצאות הלא ידועות הנובעות מדחיית תשלומים או ספיגת תשלומים שלא התקבלו. מעבר למטבע דיגיטלי יצמצם כמעט לחלוטין את העלות האמורה.
"החלק הארי בתהליך התשלומים הסיטונאיים שמתבצעים בין מדינות הוא פחות מאופטימלי, בשל שלבי התיווך הרבים בין הבנקים המעבירים לבנקים המקבלים. התוצאה היא לרוב עלות העברה גבוהה, זמן ארוך מדי לביצוע, ומחסור במידע על הסטטוס של התשלום", אמר ג'ייסון אקברג (Jason Ekberg), שותף באוליבר וויימן.
"הקייס לכך שרשת דיגיטלית מפוקחת תהיה אחראית על תשלומים בין מדינות הוא מאד משכנע", הוסיף אקרברג.
במקביל הודיע היום הבנק האוסטרלי Commonwealth Bank כי יציע שירותי קריפטו לכל לקוחותיו – הראשון במדינה שיספק שירותים אלה, שיכללו גישה ל-10 נכסים דיגיטליים, כולל ביטקוין, אתריום, לייטקוין ועוד.
עוד דווח היום בתאילנד שהבנק הוותיק ביותר במדינה, Siam Commercial Bank, רכש 51% מניות מבורסת הקריפטו הגדולה בתאילנד Bitkub, תמורת 536.6 מיליון דולר (17.85 מיליארד באט).
השלמת העסקה צפויה ברבעון הראשון של 2022. בורסת Bitkub דיווחה על עסקאות קריפטו בהיקף של מעל 30 מיליארד דולר בחודשים ינואר-ספטמבר.
מחיר האתריום עולה היום ב-5% לסביבת 4,580 דולר, הביטקוין עולה ב-2% למעט מעל 63 אלף דולר.
אבי סלמה מנכ"ל הנציגות הישראלית של Hyposwiss: "להערכתי אנו נראה את מטבעות הקריפטו, ובראשם הביטקוין והאיתריום במגמת עלייה מתמשכת. היה אפשר לראות בחודשים האחרונים – עליות מטאוריות לצד ירידות חדות אך לא דרסטיות במונחי קריפטו, בטח ביחס לתקופת המסחר הראשונית במטבע הקריפטוגרפי לפני יותר מעשור. בסופו של יום כשמדובר על מטבע אשר מאומץ על ידי מדינות, אומנם מתפתחות בשלב זה, אך המטרה היא משמעותית, הפיכת המטבע לאמצעי תשלום עוקף מערכות פיננסיות מסורתיות. מדובר בלא פחות ממהפכה ברמת הכלכלה העולמית, תוך הקלה על המבנה הפיננסי של המדינה".
שי דתיקה מייסד ומנכ"ל חברת המסחר בנכסים דיגיטליים INX: "הביטקוין מבסס את עצמו כאחד מהמטבעות החזקים ונכס השקעה בתיקי השקעות של גופים מנהלים, שבירת שיאים או ירידה בערך לא צריכים להיות מרכז השיח. אם בעבר דובר על מחסומים פסיכולוגים בשווי השוק של הביטקוין, נדמה כי אלו נעלמו כלא היו. תחום המטבעות הדיגיטליים, מקבל הכרה של הרגולטורים השונים בעולם ומקבל הגדרות ברורות של מה מותר ומה אסור. אנו רואים כי הרגולטורים מגדירים טוקנים שהם מטבעות לעומת טוקנים שהם ני"ע ונגזרים על אלו ואלו. אין ספק כי העולם הפיננסי כולו, כפי שאנו מכירים היום, יעבור בשנים הקרובות להיסחר על הבלוקצ'יין".