חברת הפינטק הישראלית פיוניר ברבעון חמישי רצוף של צמיחה
חברת הפינטק הישראלית פיוניר ברבעון חמישי רצוף של צמיחה
המניה מזנקת מעל השווי שלה בהנפקה מ-2021; החברה מעלה את התחזית השנתית להכנסות אחרי שרשמה ברבעון השלישי עלייה של 19%, והרווח הנקי זינק פי שלוש; פיוניר מספקת פתרון תשלומים בינלאומיים וסליקה עבור עסקים קטנים ובינוניים, בעיקר לאלה שחוסכים בעלויות המרת מט"ח
חברת הפינטק הישראלית פיוניר Payoneer Global מציגה דוחות כספיים טובים שדוחפים את המניה לעלייה של 12% בוול סטריט. החברה נסחרת בשווי של 3.37 מיליארד דולר.
הביצועים ברבעון השלישי היו גבוהים מהצפוי ואיפשרו לפיוניר גם להעלות את התחזית השנתית - בשורה משמעותית עבור המשקיעים לאחר תקופה ממושכת של האטה בחברה.
הכנסות הרבעון צמחו ב-19% ל-248.3 מיליון דולר ומשקפות רבעון חמישי ברציפות של שיפור. הצמיחה תורגמה גם לרווח תפעולי גבוה יותר שעמד על 35.2 מיליון דולר לעומת 29.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
שורת הרווח הפתיעה לטובה אף יותר עם רווח נקי של 41.6 מיליון דולר, פי שלושה מול הרבעון המקביל ועלייה של 28% בהשוואה לרבעון הקודם.
הפער בין הרווח התפעולי לנקי נובע מהשפעה חיובית של הטבת מס. על רקע ביצועים אלה צופה פיוניר כי הכנסותיה השנתיות יגיעו לכמעט מיליארד דולר ויסתכמו ב-950-960 מיליון דולר וזאת לעומת תחזיות קודמות להכנסות של כ-920-930 מיליון דולר.
בנוסף לתחזית סיפקה ההנהלה מעין מפת דרכים לתיאום ציפיות מול המשקיעים, לפיה בטווח הבינוני עד 2026 היא צופה התייצבות של קצב הצמיחה על שיעור של 15%-20%, אך בטווח הארוך יותר הוא צפוי לעלות ליותר מ-20%, תוך שימור שיעורי רווחיות נוכחיים.
פיוניר, שמספקת פתרון תשלומים בינלאומיים וסליקה עבור עסקים קטנים ובינוניים שיש להם פעילות בינלאומית, קוצרת כעת את הפירות של מהלך ההתייעלות שהוביל המנכ"ל ג'ון קפלן.
קפלן נכנס לתפקידו לפני כשנה וחצי לאחר ששימש למשך תשעה חודשים כמנכ"ל משותף יחד עם סקוט גאליט שפרש.
במסגרת חילופי המנכ"לים, מונתה גם סמנכ"לית כספים חדשה. במסגרת מהלכים אלה פוטרו כ-200 עובדים, רובם ממחלקת השיווק, ככל שהחברה עברה להתמקד בפלח הלקוחות הגדולים והרווחיים יותר, והשקת כרטיס אשראי בשיתוף עם מאסטרקארד.
כיום היא מעסיקה כ-2,000 עובדים, מחציתם במרכז הפיתוח בישראל שהושפע פחות מהפיטורים. ברבעון השלישי ביצעו הלקוחות שלה תשלומים של 20 מיליארד דולר על הפלטפורמה שלה, מה שמשקף עלייה של 25%, כאשר פעילות כרטיסי האשראי צמחה בקצב מהיר יותר של 41% והיקף התשלומים בהם הגיע ל-1.4 מיליארד דולר.
השוק בו פועלת פיוניר רווי ועתיר תחרות, בין היתר מצד חברות טכנולוגיה ישראליות כמו ראפיד וטיפלתי, אך פיוניר היא גם הוותיקה מביניהן - הוקמה ב-2005, ויש לה פיזור גיאוגרפי נרחב, עם עוגן משמעותי בסין, ששליש מההכנסות מגיעות ממנה.
השוק השני בגודלו הוא האירופי ואילו ארה"ב מהווה רק כ-10% מהפעילות. כ-25% מההכנסות לא מגיעות מעמלות סליקה, אלא מריבית על פקדונות הלקוחות, פעילות שצומחת בקצב חד ספרתי איטי יותר.
פיוניר פונה בעיקר לחברות שרוצות לחסוך בעלויות המרת מט"ח או כאלה שלא מחזיקות חשבונות בנק רבים על פני מספר מדינות. השוק הזה נאמד ב-3 טריליון דולר במוצרים ועוד היקף דומה בשירותים, כמו למשל פרילנסרים.
עליית המניה בעקבות הדוחות מחזירה את פיוניר לשווי בו הונפקה בנאסד"ק ב-2021 באמצעות מיזוג עם ספאק (מעין שלד בורסאי שמגייס הון וממתין למיזוג עם חברה בעלת פעילות ריאלית).
בכך, הופכת פיוניר לאחת החברות הבודדות שהונפקו בדרך זו שמצליחה לחזור לשוויה בהנפקה בעוד שמרביתן יצרו למשקיעים תשואות שליליות עמוקות.
מניית פיוניר השלימה זינוק של כ-65% מתחילת השנה. קופת המזומנים של החברה מונה כיום חצי מיליארד דולר.