סגור

בלעדי
בעלי אג"ח פטרוכימיים נערכים לרכוש את מניות השליטה בבזן

נציגות המחזיקים מנסה להוביל מהלך שבו פטרוכימיים תגייס חוב של 560 מיליון שקל, באג"ח חדשות, למימון זכות הסירוב שיש לה לרכישת מניות בזן שבידי החברה לישראל. הדבר ידרוש מבעלי האג"ח הקיימים לוותר על השיעבוד שיש להם על מניות אלה

מועד הדד ליין למימוש זכות הסירוב של חברת הפטרוכימיים לרכישת מניות השליטה בזן מידי החברה לישראל מתקרב, ול"כלכליסט" נודע כי מחזיקי האג"ח של פטרוכימיים נערכים למהלך יוצא דופן. המחזיקים בוחנים אפשרות של גיוס סדרת אג"ח חדשה, באמצעות פטרוכימיים, למימון העסקה. מדובר בגיוס חוב של 560 מיליון שקל, התמורה הנדרשת לעסקה. לפטרוכימיים זכות סירוב ראשונה, עד 1 ביוני, לרכישת מניות השליטה (16.7%) בבזן מידי החברה לישראל. מניות אלה נמכרו לאחים צחי ועידו חג'ג' תמורת 588 מיליון שקל, ולאחר דיבידנד שחולק מדובר על השקעה של 560 מיליון שקל מצד פטרוכימיים בעסקה.
לפטרוכימיים חוב של 1.65 מיליארד שקל לארבע סדרות מחזיקי האג"ח שלה. שלוש מהסדרות, 1, ב', וג' מובטחות בשיעור של 20%, 50%, בהתאמה. הנכסים של החברה, מניות בזן (15.5%) שמשועבדות למחזיקים, שוות 700 מיליון שקל בלבד. הרעיון שנבחן בידי נציגות האג"ח המובילה, בראשות עודד גולדשטיין, הוא לגייס אג"ח בסדרה חדשה של 560 מיליון שקל כשהמחזיקים בסדרות הנוכחיות יוותרו על השיעבוד של מניות בזן שבידיהם, לטובת שעבוד שני על סדרת החוב החדשה, שהמשקיעים בה לא יקבלו בטוחות כלשהן.
1 צפייה בגלריה
מימין עדי פדרמן ו דיוויד פדרמן
מימין עדי פדרמן ו דיוויד פדרמן
מימין: עדי ודיוויד פדרמן. הבן עשוי להצטרף לאחת הקבוצות שמתעניינות ברכישת המניות
(צילום: אוראל כהן, ראובן שוורץ)
המדובר בתוכנית חירום שדורשת אישור מהיר של אסיפת בעלי המניות, שאמור להינתן באסיפות שיכונסו והחלטות שיתקבלו בפרק זמן של שבוע בלבד. במקרה כזה יועבר הכדור לדירקטוריון פטרוכימיים שצפוי לקבל את ההצעה. מדובר, כאמור, בתכנית חירום למקרה של אי הצלחה של תוכנית א', שמדברת על מימוש זכות הסירוב באמצעות מימון שיתקבל מגורם חיצוני תמורת אופציה לרכישת השליטה בבזן.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", איל לפידות מנכ"ל הפניקס לשעבר, ואריאל שוב, יזם הנדל"ן, פנו לחברות לשם גיבוש הצעה כזו. השניים לא מתכוונים ככל הנראה להגיש אותה אלא ברגע האחרון, ואם היא לא תהיה מספיק אטרקטיבית בעיני מחזיקי האג"ח של החברה, ובאין תכנית אלטרנטיבית, הם ייאלצו לקבל אותה. לפידות ושוב גייסו תמיכה ושותפות מגורם מוסדי גדול. מתעניינת אחרת במניות השליטה שבידי החברה לישראל היא שפיר הנדסה.
פטרוכימיים יכולה להכריז טכנית על מימוש זכות הסירוב מבלי לסכן הון כלשהו בהודעה. זאת, מאחר וגם האחים חג'ג' שחתמו על ההסכם מול החברה לישראל שבשליטת עידן עופר, לא העבירו מקדמה כלשהי. הכדאיות במימוש הזכות של פטרוכימיים נובעת מהפער שנוצר בשוק בין מחיר המניה במימוש הזכות, 1.04 שקלים לעומת המחיר בשוק שעומד על 1.34 שקלים, כך שמהרגע הראשון מדובר ברווח של 30% על ההשקעה.
מו"מ שקט אחר שמתקיים הוא בין מחזיקי האג"ח של פטרוכימיים לבין האחים חג'ג', בניסיון לקבל פיצוי תמורת ויתור של המחזיקים ושל פטרוכימיים על מימוש זכות הסירוב. במקרה כזה ישלמו האחים חג'ג' לחברה לישראל את הסכום שעליו סיכמו בהסכם, ויוסיפו סכום נוסף של 20-10 מיליון שקל למחזיקי האג"ח של פטרוכימיים. גם כאן צפויה הצבעה על אישור המתווה. אך ההערכה היא שפטרוכימיים תממש את זכות הסירוב בכל מקרה, ובמקרה הגרוע ביותר תחפש מימון לאחר המימוש. עדי פדרמן, בנו של דיוויד פדרמן, מבעלי השליטה בפטרוכימיים, עשוי להצטרף לאחר הקבוצות שמתענינות ברכישת המניות.