סגור
מפעל טופ־גאם לתוספי מזון טופ גאם  אי.וי.אדג'
מפעל תוספי המזון של טופ גאם ( צילום: אי.וי.אדג')

טופ גאם משדרות תתבע 40 מיליון שקל ממס רכוש בעקבות נזקי המלחמה

יצרנית סוכריות הגומי שהן תוספי מזון דחתה את פתיחת המפעל החדש שתוכננה לסוף 2023, כשהמלחמה הובילה לעזיבת טכנאים ויועצים מחו"ל שהגיעו להכשיר את המפעל לתחילת הפעילות; טופ גאם קיבלה בחודשים האחרונים ממס רכוש מקדמות בהיקף מיליון דולר, ומעריכה שתפתח את המפעל החדש בתחילת 2025

חברת טופ גאם משדרות, שמייצרת תוספי המזון בצורת סוכריות גומי, מתכוונת להגיש בימים הקרובים תביעה למס רכוש בסך של כ-40 מיליון שקל בעקבות נזקים שהסבה לה המלחמה המתמשכת בעזה.
במהלך החודשים האחרונים החברה כבר קיבלה ממס רכוש מקדמות בסכום כולל של כמיליון דולר, בגין הנזק שנגרם לה מאז פרוץ הקרבות.
טופ גאם הייתה אמורה לפתוח בסוף 2023 את המפעל החדש שלה באזור התעשייה החדש בשדרות, שכולל יכולות ייצור מתקדמות.
מתקפת הטרור הנרחבת של חמאס בשבעה באוקטובר בשדרות ובעוטף עזה הובילה לעזיבת טכנאים ויועצים מחו"ל שהיו אמורים להכשיר את הציוד והמכונות שהיא רכשה לקראת הפעלתם. כעת מעריכה טופ גאם שהמפעל החדש ייפתח במהלך הרבעון הראשון של 2025, בסמוך למועד פתיחתו של אתר הפעילות החדש שלה בארה"ב. המרכז בארה"ב ישמש מרכז לוגיסטי וקווי אריזה – בעיקר בבקבוקים שמאחסנים את הסוכריות שהיא מייצרת ונמכרים בשוק האמריקאי.
בחברה מעריכים כי העלויות להשלמת הקמת המפעל החדש בשדרות והאתר בארה"ב גדלו ב-55 מיליון שקל לסכום כולל של כ-195 מיליון שקל. בכוונת החברה לממן את התוספת בעלויות אלה ממקורותיה העצמאיים לרבות באמצעות מסגרות האשראי שעומדות לה.
לפי טופ גאם, התוספת התקציבית שנדרשת לפיתוח שני אתריה החדשים היא תוצאה של השפעות המלחמה בעזה כמו גם התאמות למפעל החדש כתוצאה מדרישת לקוחותיה בעולם, שינויים בשערי מטבע ועליית מחירי חומרי הגלם, פערים וליקויים ביצועיים שהתגלו אך באחרונה והצורך להעתיק ציוד ואמצעים מהמפעל החדש שמוקדם בשדרות לזה שמוקם בארה"ב.
על רקע ההתקדמות בתהליך ההקמה של המפעל בשדרות, טופ גאם תשנה את אופן התקשרותה עם אחד ממייסדיה והנשיא שלה, חי חיון. בדיווח לבורסה בתל אביב, שבה היא נסחרת בשווי של 645 מיליון שקל, הודיעה החברה ששכרה את שירותיה של חברה חיצונית שמתמחה בהקמת מפעלי מזון ופארמה, עד להפעלתו המסחרית של המפעל החדש.
על רקע אלה, ההתקשרות שלה עם חיון תסתיים בתקופה הקרובה, והוא יקבל תגמול חד פעמי בגובה של 900 אלף שקל. חיון ימשיך להיות נשיא החברה ודירקטור בטופ גאם. עם זאת, מתחילת ספטמבר הקרוב הוא יחדל לקבל תגמול חודשי בגובה של 125 אלף שקל.
חרף המצב הביטחוני המורכב בשדרות, טופ גאם חתמה את הרבעון הראשון של השנה עם שיא בהכנסות שהסתכמו ב14.7 מיליון דולר, צמיחה של 18% לעומת הרבעון הראשון ב-2023.
טופ גאם מנוהלת מסוף השנה בידי אייל שוחט, לשעבר מנכ"ל סודהסטרים והיו"ר שלה הוא חגי שטדלר.