סגור
יצחק תשובה ו מתקן קידוח נפט של חברת איתקה ב ים ה צפוני
יצחק תשובה ומתקן קידוח נפט של חברת איתקה בים הצפוני (צילומים: אתר החברה, אייל טואג)

הושלמה עסקת המיזוג בין איתקה לפעילות ENI בים הצפוני

לאחר העסקה תרד קבוצת דלק בעלת השליטה באיתקה לאחזקה של 52.2% מ-89.6%, והשלוחה האנגלית של ENI תחזיק ב-37.2%; איתקה צפויה לחלק דיבידנד בהיקף של עד 500 מיליון דולר ב-2024 וב-2025, בכל אחת מהשנים הללו

חברת האנרגיה איתקה השלימה את העסקה עם ענקית האנרגיה ENI למיזוג הפעילות בים הצפוני. לאחר העסקה תחזיק קבוצת דלק ב-52.2% מאיתקה ו-ENI UK תחזיק ב-37.2% ממניות החברה. בטרם העסקה מחזיקה דלק ב-89.6%. יתר האחזקות בחברה יהיו בידי הציבור (10.6%).
יכולת ההפקה של איתקה בים הצפוני תעלה למעל 100 אלף שווה ערך חביות נפט ליום (החל מה-1.7).
שווה ערך חבית נפט היא יחידת מידה בשוק האנרגיה המשקללת את נפח ההפקה של נפט או כמות גז טבעי המאפשרת הפקה של כמות אנרגיה המקבילה לחבית נפט.
איתקה צפויה לחלק דיבידנד בהיקף של עד 500 מיליון דולר ב-2024 וב-2025, בכל אחת מהשנים הללו.
איתקה היא חברה בת שבשליטת קבוצת דלק שבניהולו של עידן וולס. החברה מחזיקה בנכסי נפט באזור הים הצפוני. באפריל הודיעה על מיזוג הפעילות של החברה עם הנכסים של ENI בים הצפוני.
על פי העסקה נכסיה של ENI בחלק האנגלי בים הצפוני ימוזגו לתוך איתקה, בתמורה להקצאת מניות. ENI האיטלקית היא מחברות האנרגיה הגדולות בעולם, ולאחרונה זכתה יחד עם רציו ו-Dana Petrolium ברישיון לחיפושי גז בחופי ישראל.
בשבוע שעבר פורסם בכלכליסט כי גדעון תדמור ואהרון פרנקל רכשו מניות של איתקה בגובה 50 מיליון שקל כל אחד. המהלך מאפשר לעמוד בדרישות הרגולטור הבריטי שהציבור יחזיק בלפחות 10% ממניות החברה הממוזגת. תדמור היה בעבר מנכ"ל דלק אנרגיה וכיום מכהן כמנכ"ל בנאוויטס – אותה ייסד ומחזיק ב-12% ממניות החברה.