הקרב במהדרין נמשך בשליטה החדשה: בעלי מניות המיעוט טרפדו תגמול למנכ"ל
הקרב במהדרין נמשך בשליטה החדשה: בעלי מניות המיעוט טרפדו תגמול למנכ"ל
בני ברון, שמחזיק ב־21.7% ממניות חברת החקלאות שבשליטת דסק"ש, התנגד למתן אופציות בשווי כלכלי של 2.3 מיליון שקל לשאול שלח. במרכז החיכוך: ייצוג ברון בדירקטוריון. מהדרין שוקלת לבצע אובר־רולינג
בעלי בית חדשים, קרבות ישנים. התגמול של מנכ"ל חברת החקלאות מהדרין, שאול שלח, מציף שוב את הקרב בין בעלת השליטה דסק"ש (44.5%) לבעל מניות המיעוט בני ברון (21.7%). בפעם הקודמת בעל הבית בדסק"ש היה אדוארדו אלשטיין, וכעת החברה מוחזקת בידי מגה אור שבשליטת צחי נחמיאס, אלקו שבשליטת משפחת זלקינד ורמי לוי.
בשבוע שעבר טרפד ברון הענקת אופציות בשווי כלכלי של 2.3 מיליון שקל למנכ"ל, שאושרו בוועדת התגמול של הדירקטוריון. באספה התבקשו בעלי המניות לאשר מתן 52 אלף אופציות לשלח, שבמימוש מלא מהוות 1.54% ממניות החברה, בשווי כלכלי של 2.3 מיליון שקל לפני נוסחת בלק אנד שולץ.
האופציות היו אמורות להבשיל על פני שלוש שנים, כשמחיר המימוש הוא 149 שקל, בעוד מחיר מניית מהדרין כיום עומד על 178.6 שקל. כלומר, האופציות שביקשה מהדרין להעניק למנכ"ל נמצאות עמוק בתוך הכסף.
אלטשולר שחם הצביע בעד
לפי חוק החברות, באשר לתגמול למנכ"ל יש צורך ברוב מבין בעלי מניות המיעוט באספה הכללית. אז אמנם 70.9% מבעלי המניות הצביעו בעד הענקת האופציות לשלח, ורק 29.1% התנגדו, אולם מפת ההצבעה בקרב בעלי מניות המיעוט מראה כי 69.3% הצביעו נגד ו־30.73% הצביעו בעד, כשהמשקל המשמעותי שייך לברון, שהוא בעל המניות השני בגודלו במהדרין אחרי דסק"ש.
דסק"ש מיקדה מאמצים בשכנוע המוסדיים מקרב בעלי מניות המיעוט, ואף דחתה את האספה בארבעה חודשים כדי לשכנעם. ואכן, בית ההשקעות אלטשולר שחם (1.5%) הצביע בעד התגמול, אף שהוא מנוגד למדיניות המוצהרת שלו, שלא לאשר אופציות שנמצאות בתוך הכסף ושהבשלתן קצרה משלוש שנים.
אם התגמול היה מאושר, עלות שכרו השנתית של שלח היתה עומדת על 3.07 מיליון שקל: 1.5 מיליון שקל בשכר קבוע, 765 אלף שקל בונוס ו־765 אלף שקל בתגמול הוני (החלק היחסי של האופציות שנפרסות על שלוש שנים).
מהדרין בוחנת את האפשרות לבצע אובר־רולינג להחלטת האספה. כלומר, לאשר את התגמול מחדש בדירקטוריון, חרף התנגדות בעלי המניות. לפי החוק, הדבר ניתן לביצוע כל עוד תנאי התגמול חוזרים לדיון מעמיק בוועדת התגמול ובדירקטוריון.
שלח מונה לתפקידו ביוני 2020 בידי אלשטיין, שאחיו אלחנדרו אלשטיין כיהן כיו"ר מהדרין. בשל שינוי השליטה בדסק"ש החליף דורון כהן, מנכ"ל דסק"ש, את אלשטיין בתפקיד.
השינוי הפרסונלי הזה לא הביא להסכמות בין בעלי השליטה לבין ברון, שעמד גם במרכז קונפליקט מול אלשטיין. במרכז החיכוך עומד הייצוג של ברון בדירקטוריון. במרץ האחרון הוא רכש מניות מהדרין ב־8 מיליון שקל ועלה לאחזקתו הנוכחית, אולם מאז לא הגיע להסכמות עם בעלת השליטה בנוגע למספר המושבים שיקבל בדירקטוריון. על פי הערכות, הוצע לו בעבר למנות דירקטור אחד מטעמו, אך הוא דורש שניים.
ברון מסר באמצעות עורך דינו אלעד דנוך כי "כל הפעולות של ברון נעשות רק לטובת החברה, הצלחתה ושגשוגה. את יתר הדברים שיש לנו לומר בנוגע להתנהלות המקצועית של החברה והעומד בראשה, אמרנו ונמשיך לומר בפורומים המתאימים ולא בתקשורת".
השכר אושר באובר־רולינג
דורון כהן אמר ל"כלכליסט" כי "עד לפני כמה חודשים האופציות לא היו בתוך הכסף. המצב נוצר בגלל העיכובים באישור תוכנית האופציות. עובדה היא שרוב המוסדיים הצביעו בעד אישור החבילה".
לדבריו, ההתנגדות של ברון תוצג בפני ועדת התגמול, והיא תצטרך להכריע אם לבצע אובר־רולינג. אם יוחלט לנקוט מהלך כזה, זו תהיה הפעם השנייה שהוא נעשה במהדרין בתוך שנה וחצי. באוגוסט 2020 הדירקטוריון כבר אישר כך את השכר הקבוע ואת המענק של שלח, חרף התנגדות בעלי מניות המיעוט.