סגור
דניאל אלון
דניאל אלון. מפסגות ל־IBI (צילום: מאיר אדרי)

אחרי שעזב את פסגות, דניאל אלון חובר ל־IBI כדי להקים פעילות קרנות גידור

אלון, שעד לאחרונה היה מנהל קרנות הגידור בפסגות, יהיה אחראי על הפעילות החדשה ב־IBI שמתרחב לתחומים אלטרנטיביים כמו קרנות חוב בנדל"ן, קרנות אשראי צרכני ושירותי נאמנות להייטק

דניאל אלון, שעד לאחרונה היה מנהל קרנות הגידור של פסגות בית השקעות, יחבור ל־IBI ויקים עימו את הפעילות החדשה של ניהול קרנות גידור. אלון, שיגיע ל־IBI בחודש הקרוב, יהיה אחראי גם על הקמת פעילות של תיקי השקעות שמנוהלים עם אסטרטגיה של קרנות גידור.
בית ההשקעות IBI, תחת המנכ"ל דייב לובצקי, פועל בשנים האחרונות להגדיל את פעילותו מחוץ לתחום שוק ההון לתחומים אלטרנטיביים כמו קרנות חוב בנדל"ן, קרנות אשראי צרכני ושירותי נאמנות לחברות טכנולוגיה. פעילות הקרנות האלטרנטיביות, בדומה לקרנות הגידור, משווקת למשקיעים כשירים בלבד. נכון ל־2022 הקרנות האלטרנטיביות ייצרו הכנסות של 200 מיליון שקל, כמעט שליש מהכנסות בית ההשקעות כולו וכפול מהכנסות המגזר ב־2021. הרווחים התפעוליים של המגזר עמדו על 110 מיליון שקל, יותר מחצי מהרווח התפעולי של בית ההשקעות. על כן לא קשה להבין מדוע IBI רוצה להקים גם קרנות גידור שיגדילו את פעילותו בקרנות אלטרנטיביות.
הצטרפותו של אלון ל־IBI נעשית זמן קצר לאחר שרשות ניירות ערך הגישה תשקיף ל־6 קרנות גידור בנאמנות. בניגוד לקרנות גידור רגילות שמוצעות למשקיעים כשירים בלבד, קרנות גידור בנאמנות הן מוצר חדש שיוצע לציבור הרחב ויפעל בשקיפות גדולה יותר לציבור מאשר קרנות הגידור הרגילות.
קרנות גידור בנאמנות יהיו תחת פיקוחה של רשות ני"ע וצפויות לפעול ולהשקיע באופן דומה לקרנות הגידור הרגילות שאינן מפוקחות ובגמישות גבוהה יותר מההשקעה שנעשית בקרנות נאמנות. קרנות הגידור בנאמנות יהיו שונות מקרנות הגידור הרגילות בכך שהן יהיו שקופות יותר בתחומים כמו סוגי הנכסים בהן הן משקיעות והשיערוך שלהם, לצד פרסום התשואות והעלויות שלהן. IBI הגישה תשקיף להקמת קרנות גידור בנאמנות ואלו אושרו על ידי רשות ניירות ערך בסוף פברואר השנה.
אלון שימש בחמש השנים האחרונות כמנהל קרנות הגידור של פסגות בית השקעות ותחת פעילות זו ניהל מאות מילוני שקלים. עלות שכרו בשנת 2022 הסתכמה ב־1.3 מיליון שקל. במסגרת החוזה עליו חתם אלון עם הנהלת פסגות, הוא זכאי לדמי ניהול של 5%, דמי הצלחה של 8% וגם לשיעור של 13% מההכנסות מניהול תיקים ללקוחות כשירים בתוך בית ההשקעות. מכירת פעילות ניהול התיקים של פסגות להפניקס פגעה בפוטנציאל ההשתכרות העתידי של אלון ודחפה לעזיבתו.
את אלון מחליף בפסגות קובי חזן, מנהל ההשקעות הראשי של קרן אמידה. קרנות הגידור תחת פסגות מנוהלות בחברה הבת, פסגות קומפס ותחת המותג פארטו. פסגות קומפס השקעות מחזיקה בארבע קרנות גידור. הקרן העיקרית היא קרן פארטו אופטימום שהוקמה ב־2017. בשנת 2020 הוקמה קרן פארטו אקוויטי ואשתקד הוקמו שתי קרנות גידור נוספות — פארטו פארמה ופארטו ESG. הקרנות מנהלות, נכון לתחילת השנה, 510 מיליון שקל. קרן אמידה, שעל פי הערכות מנהלת כ־100 מיליון שקל, תפעל תחת קומפס.
קרן פארטו אופטימום, תחת אלון, הניבה אשתקד תשואה שלילית של 8.1%, בעוד מדד תל אביב 125 ירד 11.8%. קרן אמידה הניבה תשואה שלילית של 16.7% באותו הזמן.