נסיגה חדה ברווחי פוקס ברבעון השלישי - המלחמה פוגעת מהותית במכירות
נסיגה חדה ברווחי פוקס ברבעון השלישי - המלחמה פוגעת מהותית במכירות
ההתרחבות והתייקרות השכירויות הקפיצו את הוצאות הקבוצה ברבעון השלישי - העלייה קיצצה 30% מהרווח התפעולי ל-70.6 מיליון שקל; מאז פרוץ המלחמה נרשמה ירידה של 10% -15% בהכנסות החנויות בישראל
הכנסות פוקס ירדו ב-10%-15% מתחילת המלחמה והחברה מודיעה היום בהתאם כי לירידה בהיקף הפעילות בישראל צפויה להיות השפעה שלילית מהותית על דוחות הרבעון הרביעי של 2023. לדבריה, ההשפעה השלילית יכולה להימשך גם לרבעונים הבאים, בהתאם להתפתחויות בחזית הבטחונית.
בעקבות הפגיעה הצפויה מנהלת קבוצת פוקס - בניהולו של הראל ויזל - שיחות עם הקניונים ובעלי הנכסים במטרה לשפר את תנאי השכירות ודמי הניהול, ולהתאים אותם לפעילות בתקופת המלחמה. חלק מחנויות קבוצת פוקס, בעיקר תחת מותגי נייקי, מנגו וללין פועלות בחו"ל - ולפיכך אינן מושפעות ממלחמת חרבות ברזל.
עוד לפני שהחלה המלחמה, הושפעה הקבוצה לרעה מהשלכות האינפלציה על ההוצאות השוטפות. מתחילת השנה ועד סוף הרבעון השלישי התייקרו דמי השכירות ודמי הניהול שמשלמת פוקס לקניונים בקרוב ל- 10 מיליון שקל.
פוקס הרחיבה ברבעון השלישי את שטחי המסחר שלה, עם פתיחת חנויות חדשות, רובן בתחום הספורט בחו"ל וחלקן בישראל. בין היתר הקימה בארץ פעילויות חדשות לרשת המשקפיים סאן גלס, פליינג טייגר וג'מבו יוון ובחו"ל את מנגו ופוקס הום בקנדה.
פתיחת החנויות סייעה לקבוצה לסיים את הרבעון צמיחה של 12.3% בהכנסות ל-1.4 מיליארד שקל, לצד עלייה של 7.4% ברווח הגולמי ל-760 מיליון שקל. בה בעת, ההתרחבות הגדילה ב-14% את הוצאות השיווק והמכירה, לסכום של 667.4 מיליון שקל. עלייה בהוצאות השכר הקפיצה ב-32.8% את הוצאות ההנהלה וכלליות.
פוקס מפעילה בארץ ובעולם 430 חנויות בתחום האופנה ואופנת הבית, 172 חנויות בתחום הספורט, 145 של מותג ללין, ועוד 195 חנויות במותגים אחרים שאינם נכללים במגזר בר דיווח.
תחום האופנה ואופנת הבית עבר להפסד של 6 מיליון שקל ברבעון והפדיון בחנויות הזהות ירד ב-3.8%. הירידה בחנויות הזהות גרעה 5% מהכנסות הפעילות שהסתכמו ב- 468 מיליון שקל. רווחי המגזר נפגעו מכניסה מאוחרת של עונת החורף והתמשכות מזג האוויר הקר לחודש אפריל, שהביאה להעמקת ההנחות על קולקציית הקיץ (שנמכרה ברבעון השלישי, מוקדם מהרגיל).
ללין ספגה ירידה של 12% ברווח התפעולי כתוצאה מעלייה בהוצאות הפעלת החנויות והעמקת ההנחות ללקוחות. הפדיון למ"ר בחנויות הזהות ירד ב-2.2% והשפיע לרעה על מכירות החברה שהסתכמו ב-69.6 מיליון שקל, ירידה של 4.4% ביחס לרבעון המקביל.
במגזר הספורט, שבו מפעילה החברה את חנויות נייקי, פוט לוקר ודרים ספורט, ירד הרווח ב-8% כאשר החנויות הזהות רשמו ירידה של 4% בפדיונות. הכנסות המגזר עלו ב-30% ל-524 מיליון שקל כתוצאה מפתיחת חנויות חדשות.
השחיקה בפעילויות שלושת המגזרים פגעה ברווח התפעולי של הקבוצה, שירד ב-30.7% ל-70.6 מיליון שקל. פוקס סיימה את הרבעון עם צניחה של 49% ברווח הנקי שהסתכם ב-25.6 מיליון שקל. החברה הכריזה באוגוסט על דיבידנד של 35 מיליון שקל.