סגור
צ'ארלס שוואב
צ'ארלס שוואב. גישה לתוכנית הלוואות החירום (צילום: AP /RICHARD DREW)

משקיעים חוששים: צ'ארלס שוואב ייאלץ למכור בהפסד אג"ח מגובות משכנתאות

מניית חברת הברוקראז' הגדולה בארה"ב, שמנהלת נכסים בשווי 7 טריליון דולר, צנחה מאז קריסת SVB ביותר מ־30%; הסיבה: הפסדים "על נייר" של 23 מיליארד דולר באג"ח מגובות משכנתאות

בעיצומה של הסערה הפוקדת בנקים בינוניים ונישתיים יחסית בארה"ב, עוברות טלטלות על מוסד פיננסי עצום: צ'ארלס שוואב.
מניית חברת הברוקראז' הגדולה במדינה, שמנהלת נכסים בשווי 7 טריליון דולר, צנחה מאז קריסת SVB ביותר מ־30%. הסיבה: היחידה הבנקאית שהחזיקה נכון לסוף 2022 ב־330 מיליארד דולר באג"ח מגובות משכנתאות רשמה הפסדים על הנייר בהיקף של 23 מיליארד דולר. חלק מההפסדים הלא ממומשים כיווצו את ההון העצמי ל־27 מיליארד דולר בסוף 2022 לעומת כ־46 מיליארד דולר ב־2021. עליות הריבית גם פגעו בשולי הרווח.
הפסדים לא ממומשים הבהילו משקיעים שחוששים כי בדומה ל־SVB, החברה תיאלץ למכור את האג"ח בהפסד. במכתב ללקוחות כתב שוואב, כי אף שתנועת המזומנים מפיקדונות בתשואה נמוכה לקרנות כספיות פוגעת ברווחים, קיים "סיכוי אפסי כמעט" שהם ייאלצו למכור את האג"ח ולממש את ההפסדים על הנייר, בזכות גישה נרחבת למזומנים. לחברה יש גישה גם לתוכנית הלוואות החירום החדשה של הפד, שתוכל לספק לה יותר מ־200 מיליארד דולר במזומן, כך לפי החברה.
אך דברי הרגעה לחוד ומציאות לחוד. אחד המשקיעים הגדולים של צ'ארלס שוואב, GQG Partners, כבר חיסל את אחזקותיו ומכר בחודש החולף מניות בשווי 1.4 מיליארד דולר. "לא ראינו סיכון קיומי", ציינו ב־GQG, אך לא הרגיעו.