בלעדי אלטשולר שחם מצמצמת את האחזקות בחברת הנדל"ן וילאר
בלעדי
אלטשולר שחם מצמצמת את האחזקות בחברת הנדל"ן וילאר
ההערכות הן כי מכירת האחזקות בחברת הנדל"ן המניב נעשית כחלק מניהול שוטף של השקעות על רקע גל הפדיונות בחברת הגמל. כלל גמל ופנסיה היא זו שקנתה את רוב המניות אותן מכרה אלטשולר שחם בבורסה ורכישתה הסתכמה בכ־50 מיליון שקל
לאחר שהשקעה בת עשור הניבה תשואה של 200% אלטשולר שחם גמל ופנסיה חותך את אחזקותיו בחברה הציבורית וילאר. ל"כלכליסט" נודע כי חברת הגמל הגדולה בישראל מכרה ביום שני האחרון מניות בהיקף של יותר מ־73 מיליון שקל ממניותיה בחברת הנדל"ן המניב בבורסה בתל אביב.
נכון להיום, אלטשולר שחם גמל ופנסיה היא בעל העניין והמוסדי עם האחזקה הגדולה ביותר בוילאר. בית ההשקעות, בעל השליטה בחברת הגמל, הפך להיות בעל עניין בוילאר עוד בפברואר 2013 עם רכישת מניות החברה בשיעור של 10.77% תמורת 96 מיליון שקל ובמחיר של 50 שקל למניה. לאורך העשור האחרון בחר אלטשולר שחם, בהובלת גילעד אלטשולר ורן שחם, שלא למכור את אחזקתו בחברה כאשר עד תחילת השבוע החזיק ב־11.4% ממניותיה ששווין נאמד ב־305 מיליון שקל. כלומר הרווח על הנייר של אלטשולר שחם מהמכירה הוא כ־50 מיליון שקל.
לאחר המכירה תחזיק חברת הגמל 8.75% בשווי מוערך של 230 מיליון שקל. הערכות של בכירים בענף הן כי מכירת האחזקות של אלטשולר שחם בוילאר לאחר עשור נעשית כחלק מניהול שוטף של השקעות על רקע גל הפדיונות ממנו סובלת חברת הגמל. אלטשולר שחם גמל ופנסיה, חברת הגמל הגדולה בישראל עם נכסים בהיקף של 144 מיליארד שקל סבלה מפדיונות של כ־70 מיליארד שקל בשנה וחצי האחרונות על רקע תשואות חסר של קופות הגמל שבניהולה.
כך או כך, למכירה של אלטשולר שחם היו קונים. מניית וילאר סיימה את יום המסחר השני בירידה של 1.5% "בלבד", למרות מכירתה של אלטשולר שחם. מדובר בנתון מפתיע במיוחד לאור העובדה כי מניות וילאר אינן בעלות מחזורי מסחר גבוהים בבורסה. לדוגמה, בשבוע שקדם למכירת אלטשולר שחם, היקף המחזור היומי של מניות וילאר הסתכם בעד 200 אלף שקל בלבד.
ל"כלכליסט" נודע כי כלל גמל ופנסיה היא זו שקנתה את רוב המניות אותן מכרה אלטשולר שחם בבורסה ורכישתה הסתכמה בכ־50 מיליון שקל. כלל גמל ופנסיה היא המוסדי השני שמהווה בעל עניין בוילאר עם אחזקה של 5% והיא צפויה לעלות לכדי אחזקות של 7% בחברה. "היו הרבה שחיכו להיכנס לחברה, בגלל שמחזוריה נמוכים ובעל השליטה לאורך השנים לא הסכים להנפיק מניות" הסביר אתמול בכיר בשוק ההון את העמידות היחסית של המניה ללחץ המכירה.
מניית החברה אינה מציגה מחזורי מסחר גבוהים בעיקר בשל האחזקה הגבוהה של משפחת טיסר, המשפחה המייסדת, בחברה בשיעור של 75.2% ממניותיה. מכירת מניות וילאר על ידי אלטשולר שחם נעשית חמישה חודשים בלבד לאחר פטירתו של שלמה טיסר. טיסר רכש את וילאר בסוף שנות השמונים, עוד טרם הנפקתה למסחר בבורסת תל אביב ואף הוביל אותה לשווי שיא של 3.5 מיליארד שקל בתחילת 2022. מיכל טיסר, אשתו של בעל השליטה לשעבר, היא היום המחזיקה העיקרית במניות החברה עם 54.2%, בעוד שלושת ילדיו מחזיקים ב־7% כל אחד. בנו מתן טיסר החליף אותו בתפקיד מנכ"ל החברה.
וילאר, או בשמה המלא, וילאר אינטרנשיונל, נסחרת בשווי של 2.7 מיליארד שקל באחוזת בית ועוסקת בעיקר בהשכרת מבני תעשיה ולוגיסטיקה שנבנו על ידי הקבוצה. מעבר לכך החברה עוסקת בהקמת מבנים עבור צדדים שלישיים ומספקת שירותי ארכיב לחברות. בנוסף מחזיקה החברה בקרקעות המיועדות לבנייה ברומניה.
וילאר מחזיקה בנכסים מניבים בישראל בשטח של כ־450 אלף מ"ר, בעיקר בפריפריה, המושכרים למספר רב של שוכרים, ומתוכם כ־46 אלף מ"ר מושכרים לחברות הקבוצה בתחום הארכיב. ברומניה היא מחזיקה ב־16 אלף מ"ר נוספים, המושכרים במלואם לחברות הקבוצה בתחום הארכיב. שיעור התפוסה בנכסיה קרוב לתפוסה מלאה. נתח השוק שלה בתחום הארכיב בישראל מוערך ב־30% עד 35%.