סגור
ידין ענתבי בנק הפועלים 2015
ידין ענתבי (צילום: עמית שעל)

פרסום ראשון
מנכ"ל בנק הפועלים הבא: ידין ענתבי

ענתבי,  המשמש כראש חטיבת שווקים בינלאומיים בבנק, גבר במרוץ על דלית רביב שהתמודדה מולו. הוא זכה לתמיכת המנכ"ל היוצא דב קוטלר והיו"ר היוצא ראובן קרופיק

ידין ענתבי הוא המנכ"ל הבא של בנק הפועלים. כך החליט דירקטוריון הבנק לפני זמן קצר בתום דיון מכריע. ענתבי יחליף את דב קוטלר וזכה לרוב בקרב הדירקטורים מול דלית רביב.
ענתבי, לשעבר ראש רשות שוק ההון, משמש כראש חטיבת שווקים בינלאומיים בבנק וזכה לתמיכה של המנכ"ל היוצא דב קוטלר והיו"ר היוצא ראובן קרופיק.
הוא הקדים במירוץ צמוד את דלית רביב, מנהלת החטיבה הקמעונאית ואת אמיר בכר, מבקר הפנים של הבנק ומנהל הסיכונים הראשי לשעבר.

נבחר בגיל 34 לעמוד בראש רשות שוק ההון

ענתבי בן ה-53 הוא חבר ההנהלה הוותיק ביותר בבנק, עם ותק של 11 שנים בהנהלה, והוא מכהן מאז 2018 כראש חטיבת השווקים הפיננסיים ובנקאות בינלאומית. הוא התמודד ב-2019 על תפקיד המנכ"ל מול קוטלר, שניצח אותו, ולאחר מכן שמו עלה כמועמד לתפקיד מנכ"ל מגדל. הפעם הצליח ענתבי להתמנות לתפקיד הנחשק, לאחר שגבר על דלית רביב, מנהלת החטיבה הקמעונאית שנחשבה למועמדת מרכזית לתפקיד.
המנכ"ל היוצא של פועלים דב קוטלר הודיע במפתיע בתחילת מאי על כוונתו לסיים את תפקידו, זאת על אף שכהונתו השנייה אמורה הייתה להסתיים רק ב-2026. בכך קוטלר יסיים כהונה של 5 שנים כמנכ"ל הבנק.
ענתבי הגיע לבנק ב-2013 בעקבות מנכ"ל הבנק לשעבר ציון קינן, ומונה לתפקיד הממונה על החטיבה הפיננסית (CFO), זאת לאחר שפרש מתפקידו כמנכ"ל בית ההשקעות דש. ענתבי כיהן כמנכ"ל בית ההשקעות כשנה וחצי בלבד, ועזב בעקבות המיזוג עם מיטב, במסגרתו מונה אילן רביב למנכ"ל החברה המאוחדת.
קודם לכן, בגיל 34 בלבד, נבחר לעמוד בראש רשות שוק ההון (שאז עוד הייתה אגף במשרד האוצר). ענתבי כיהן כממונה על שוק ההון בין 2005-2009 - שנות העיצוב ויישום של רפורמת בכר להפחתת הריכוזיות במערכת הבנקאית, ונחשב לממונה אקטיבי במיוחד ותומך מרכזי ברפורמה. עם זאת, לאחר שעבר לבנק הפועלים, ענתבי התבטא בחריפות נגד רפורמה אחרת להפחתת הריכוזיות במערכת הפיננסית - רפורמת שטרום, וביקר את ההמלצה לחייב את הבנקים למכור את חברות כרטיסי האשראי שלהן, שלבסוף נתקבלה, ובמסגרתה בנק הפועלים אולץ להיפרד מישראכרט.
במסגרת שינוי ארגוני ביוני לפני שנתיים, ענתבי החל לנהל את זרוע ההשקעות והפיתוח העסקי והאסטרטגי בבנק, וכן היה אחראי על יחידות הפיתוח העסקי התאגידי ואפליקציית התשלומים ביט, שעדיין נאבקת לייצר מודל עסקי רווחי.
ענתבי נחשב כבעל ניסיון רב - הן כרגולטור והן כמנהל. עם זאת, האתגר שלו יהיה חוסר הניסיון בתפקידים ניהוליים בחטיבה הקמעונאית - החטיבה הגדולה בבנק, ובחטיבה העסקית - שתי חטיבות משמעותיות במיוחד בכל הקשור לקשר מול לקוחות.
ענתבי ייכנס לאחת המשרות הבכירות במשק בתקופה של אי-ודאות ביטחונית גדולה במיוחד וחשש להורדות נוספות בדירוג האשראי, לצד אפשרות של טלטלות פוליטיות. בנוסף, השפעות המלחמה ובכלל זאת המשבר בענף הנדל"ן והמחיקות בתיק האשראי, מיסוי הבנקים ומגמת הורדת הריבית - ככל שאכן תתרחש, יקשו על הבנקים לשמור על הרווחיות הגבוהה במיוחד בשנתיים האחרונות.
בנוסף, ענתבי יידרש לשאלת העתיד של אפליקציית ביט, עליה כאמור היה אחראי בשנתיים האחרונות, שהיא אמנם מותג מצליח וחזק, אך גם הסבה לבנק הפסדים מצטברים של מאות מיליוני שקלים מאז החלה לפעול, זאת משום שהבנק מסבסד ללקוחותיו את העברות הכספים המתבצעות ביישומון.
לענתבי תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה ותואר שני במינהל עסקים בהתמחות במימון ושיווק, מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בנוסף, הוא מחזיק ברישיון רואה חשבון.