סגור

אחרי ההיפרדות מאפריקה מגורים: דניה סיבוס הגדילה משמעותית את צבר הפרויקטים

החברה שהנפיקה בתחילת השנה ונפרדה מאפריקה מגורים הגיעה החברה לצבר הזמנות של פרויקטים לביצוע שחצה לראשונה את ה-10 מיליארד שקל; הגידול המשמעותי ביותר בצבר ההזמנות נרשם בבנייה למגורים; בתחום התשתיות החברה עובדת על הקטע המזרחי של הקו האדום ועל פרויקט המסילה המזרחית

חברת דניה סיבוס מקבוצת לפידות מפרסמת היום את דוחותיה למחצית השנייה של 2021, כשלראשונה אפריקה ישראל מגורים אינה חברה בת שלה. הנתונים המוצגים הם לאחר הליך ההיפרדות וההנפקה של דניה סיבוס אשר הושלמו בפברואר השנה. במהלך ההיפרדות, מכרה החברה את מניות אפריקה מגורים בתמורה ל-285 מיליון שקל אשר הניבו לה רווח הון של 81 מיליון שקל (רווח מפעילות מופסקת).
ההיפרדות השפיעה לטובה על מצבה הפיננסי של דניה. כך למשל, הון החברה גדל מ-458 מיליון שקל ל-630 מיליון שקל בשל השלמת הליך ההנפקה וגידול ברווח מפעילות נמשכת. אחד ההיבטים הבולטים בדו"ח הוא צבר ההזמנות של החברה אשר עומד נכון ל-30 ביוני על 10.7 מיליארד שקל (לראשונה החברה חצתה את רף ה-10 מיליארד), לעומת צבר הזמנות של כ-8 מיליארד שקל בנתוני התקופה המקבילה אשתקד.
בחלוקה למגזרים ניתן לראות, כי חלה עלייה בצבר בכל המגזרים, אך ענף הבנייה למגורים נותר הגדול מכולם ועומד על 4.7 מיליארד שקל לעומת 4.3 מיליארד במחצית הראשונה של 2020. בתחום הייזום והביצוע למגורים חל גידול בשיעור של 18% ל-3.24 מיליארד שקל, ואילו תחום התשתיות תופס נתח של 2.24 מיליארד שקל, כאשר גם כאן מדובר על גידול משמעותי בשיעור של 35% שמקורם בפרויקט הקו האדום – קטע מזרחי, וכן פרויקט המסילה המזרחית.
בין הפרויקטים בתחום הבניה למגורים ניתן לציין פרויקט של אאורה ברמת חן (555 מיליון שקל), פרויקט מגדל עלית בר"ג (250 מיליון שקל), פרויקט אאורה בן שמן (400 מיליון שקל), שלב ב' בפרויקט אאורה רמת השרון (446 מיליון שקל) , פרויקט מומנט – בת ים של חברת אזורים (690 מיליון שקל), ופרויקט גינדי אפר האוס בת"א (555 מיליון שקל). עם זאת, כשבוחנים את החלוקה של צבר הפרויקטים ניכר כי היחס בין הפרויקטים למגורים (ביצוע וייזום) מתוך כלל הפרויקטים נותר יציב סביב ה-50%.
1 צפייה בגלריה
רונן גינזבורג מנכ''ל דניה
רונן גינזבורג מנכ''ל דניה
רונן גינזבורג מנכ''ל דניה סיבוס
(צילום: סיון פרג')
הרווח הנקי של דניה ברבעון השני של 2021 הסתכם בכ-28.3 מיליון שקלים, עלייה של 16% בהשוואה לרווח ברבעון המקביל אשתקד. מתחילת 2021, הסתכם הרווח הנקי של דניה בכ-137 מיליון שקלים (כולל 81 מיליון שקל מהפעילות עם אפריקה).
רונן גינזבורג, מנכ"ל דניה: "החציון הראשון של שנת 2021 מסתכם באופן מאוד מוצלח, כאשר לראשונה מאז הקמת החברה, דניה חצתה את רף 10 מיליארד שקל בצבר ההזמנות. מדובר בהישג נוסף לחברה אשר מבטא את האמון הרב שרוכש השוק לדניה כחברה גדולה, יציבה וחזקה. משנה לשנה החברה ממשיכה בצמיחתה ובביסוס מעמדה כחברת הבניה והתשתיות המובילה בישראל. דניה תמשיך להוביל ולקחת חלק בבניית והקמת הפרויקטים המשמעותיים ביותר בישראל, לשביעות רצון מזמיניה ולרווחת הקהל הרחב".