סגור
יואן קדוש מנכ"ל פסגות ניירות ערך
יואן קדוש מנכ"ל פסגות ניירות ערך (צילום: מאיר אדרי)

בלעדי
המנכ"ל המשותף בפסגות יואן קדוש יעזוב לאחר שנתיים

בסוף אוגוסט יסתיים החוזה שעליו חתם קדוש עם רני צים, בעל השליטה בבית ההשקעות, וקדוש יעזוב אחרי חמישה חודשים כמנכ"ל; לאחר רכישת פסגות באוגוסט 2021 מונה קדוש לתפקיד מנכ"ל פסגות ניירות ערך ובמרץ השנה מונה למנכ"ל בית ההשקעות בשיתוף עם אייל גורן

יואן קדוש, המנכ"ל המשותף של בית ההשקעות פסגות, יעזוב בסוף אוגוסט את תפקידו, עם תום החוזה שעליו חתם לפני שנתיים עם רני צים, בעל השליטה בפסגות (62%).
מקורב לבית ההשקעות הסביר כי מערכת היחסים בין קדוש לבין מנכ"ל קבוצת פסגות (חברה האם של בית ההשקעות פסגות), יניב בנדר, עלתה על שרטון לפני מספר חודשים. בנדר, שמחזיק ב-9% ממניות החברה, דרש מקדוש להפחית משכרו, או לכל הפחות לשנות את מתווה השכר תוך הקטנת שכר הבסיס והגדלת ההתבססות על מענקים או תשלום במניות, אולם האחרון סירב.
נכון ל-2022, עלות שכרו של קדוש היתה 2.77 מיליון שקל בשנה, והורכבה משכר קבוע של 1.5 מיליון שקל, מענקים בהיקף חצי מיליון שקל ותשלום מבוסס מניות בגובה 700 אלף שקל. המענק ניתן לו בעקבות עמידה ביעדים שנקבעו בפסגות ניירות ערך, החברה האחראית על הענקת שירותי המסחר וברוקראז' למשקיעים.
קדוש נכלל בקבוצת המשקיעים שעזרו לצים לרכוש את בית ההשקעות פסגות באוגוסט 2021 מידי אלטשולר שחם, שרכש את השליטה בפסגות זמן קצר לפני כן. בתהליך הרכישה פירק אלטשולר שחם את בית ההשקעות פסגות, הותיר אצלו את נכסי הגמל ואת שאר בית ההשקעות מכר לצים.
לאחר רכישת פגישת פסגות מינה צים את קדוש לתפקיד מנכ"ל פסגות ניירות ערך ודירקטור בפסגות, תפקיד בו כיהן עד למרץ השנה. לקדוש הייתה אף התחייבות לרכוש 9% ממניות פסגות, אולם התחייבות זו לא מומשה לבסוף.
במרץ השנה מונה קדוש למנכ"ל בית ההשקעות בשיתוף עם אייל גורן שכיהן עד אז כמנכ"ל חברת הקרנות. בעברו הקים קדוש את פעילות הברוקראז' בבית ההשקעות מיטב ואת בית ההשקעות קמיליה קפיטל וחברת מגנה שנמכרה למור.
הרחקת קדוש מפסגות מגדילה את הכוח שמחזיק בנדר בחברה בעוד צים ממשיך לחפש אחר קונה שירכוש ממנו את בית ההשקעות. בנדר הוא אחד המועמדים המובילים, שעסוק כרגע בבניית קבוצת משקיעים שתוכל לממש את רצון הרכישה. תג המחיר עבור פסגות, על פי הערכות בשוק, נע בין 200 ל-300 מיליון שקל.