סגור
מימין יו"ר תמר פטרוליום רוני בר־און ומ"מ המנכ"ל ברק משרקי
מימין: היו"ר רוני בר־און ומ"מ המנכ"ל ברק משרקי (צילומים: אוראל כהן, אתר החברה)

המוסדיים התנגדו לשיפור של 69%, תמר פטרוליום נאלצה להסתפק בתגמול מצומצם לשני בכיריה

חברת האנרגיה ביקשה לאשר ליו"ר רוני בר־און ולמ"מ המנכ"ל ברק משרקי תגמול שנתי של עד 4.7 מיליון שקל ברוטו, אך בלחץ המוסדיים הקטינה את ההעלאה ל־3.7 מיליון שקל ברוטו בשנה — 34% יותר מתקרת מדיניות התגמול הנהוגה עד כה

השבוע כונסה אסיפת בעלי המניות של תמר פטרוליום, שבשליטת אלי עזור (23.4%), לאישור מדיניות התגמול של החברה. התנאים שאושרו ליו"ר רוני בר־און ולמ"מ המנכ"ל ברק משרקי (המכהן בעקבות מותו של ערן וקנין) מצומצמים מאלה שהחברה ביקשה, כאשר הודיעה בתחילת ספטמבר על כינוס האסיפה, ותקרת התגמול השנתי ברוטו שאושרה לבסוף, כ־3.7 מיליון שקל, נמוכה ב־21% מזו שביקשה החברה.
האסיפה הכללית היתה אמורה להתכנס בתחילת אוקטובר, אך לאור התנגדויות המוסדיים בעלי אחזקות בתמר פטרוליום — ובעיקר שלושת הגדולים: מנורה (12.5%), הראל (8.7%) ומגדל (8.5%) — נאלצה החברה לדחות פעמיים את כינוסה ולהקטין את היקף ההטבות.
תמר פטרוליום רצתה להעלות ב־20% את תקרת השכר החודשי (ברוטו) של היו"ר והמנכ"ל מ־100 אלף שקל ל־120 אלף, ואת תקרת התגמול ההוני מ־1 מיליון שקל (10 משכורות חודשיות) ל־1.5 מיליון שקל עבור בר־און ול־1.44 מיליון שקל (12 משכורות חודשיות) עבור המנכ"ל.
תקרת הבונוס השנתי שלהם אמורה היתה לעלות מ־600 אלף שקל (6 משכורות חודשיות) ל־1.08 מיליון שקל (9 משכורות חודשיות), והחברה ביקשה להנהיג בונוס מיוחד שעשוי היה להגיע ל־720 אלף שקל (6 משכורות חודשיות). בונוס זה יוענק עבור אירועים מיוחדים, ובהם כאלה המצריכים השקעת מאמצים ומהלכים יוצאי דופן על ידי נושא המשרה, אך לצדם גם אירועים שאינם קשורים ישירות למאמציהם, כמו תגלית מסחרית בנכס נפט של החברה או קבלת מימון מהותי.
לו הצעת החברה היתה מתקבלת, עשוי היה התגמול השנתי ברוטו של כל אחד משני הבכירים להגיע לכ־4.7 מיליון שקל — תקרה הגבוהה ב־69% מתקרת התגמול ברוטו עד כה, שהיתה 2.8 מיליון שקל.
בעקבות לחצי המוסדיים הועלה שכרם החודשי ברוטו ב־10% בלבד לתקרה של 110 אלף שקל, תקרת התגמול ההוני נותרה על 10 משכורות חודשיות, כלומר 1.1 מיליון שקל, ותקרת הבונוס השנתי הושארה גם היא על 6 משכורות חודשיות, ובסכום של 660 אלף שקל. לפיכך, תקרת שכרם השנתי ברוטו של היו"ר והמנכ"ל תעמוד על 3.7 מיליון שקל לכל אחד — 34% יותר מהתקרה עד כה.
בר־און, המכהן כיו"ר ב־75% משרה מדצמבר 2021, זכאי לפי מדיניות התגמול הקודמת לדמי ניהול של 75 אלף שקל בחודש. תקרת התגמול המעודכנת מאפשרת להעלות את שכרו החודשי ב־47% (אם היקף משרתו יעלה ל־100%).
עזור רכש את השליטה בתמר פטרוליום באפריל 2021 מידי ניו מד אנרג'י, עוד בשמה הקודם דלק קידוחים, בשליטת יצחק תשובה. תמר פטרוליום מחזיקה ב־17% ממאגר הגז הטבעי תמר, והלקוח העיקרי שלה הוא חברת החשמל.
ברבעון השני של השנה עלתה כמות הגז שנמכרה מהמאגר ב־57% לעומת הרבעון המקביל ב־2021. כתוצאה מכך — ומהעלייה ב־5% במחיר הגז שנמכר — זינקו הכנסות החברה ברבעון השני ב־71% להיקף של 67 מיליון דולר, והרווח התפעולי כמעט הוכפל ל־47 מיליון דולר. הרווח הנקי התייצב על 2.9 מיליון דולר לעומת 9.5 מיליון דולר ברבעון המקביל, וזאת בעקבות עלייה בהוצאות המסים לכ־21 מיליון דולר לעומת פחות מ־2 מיליון דולר ברבעון המקביל.
תמר פטרוליום נסחרת בבורסת תל אביב לפי שווי של 965 מיליון שקל, ומחיר המניה זינק מתחילת השנה ב־57%, בעקבות עליית מחירי האנרגיה בעולם.