ברנמילר ביקשו זמן כדי לתת לאופציות להיכנס לכסף
ברנמילר ביקשו זמן כדי לתת לאופציות להיכנס לכסף
החברה המתמקדת באגירת אנרגיית חום ביקשה להאריך בשנה את מועד המימוש של אופציות שהנפיקה לפני שנה. המשנה למנכ"ל ניר ברנמילר: "זה למען המשקיעים הקטנים. היתה שנה לא מוצלחת, אני צופה תיקון"
ברנמילר הציבורית ביקשה מבית המשפט להאריך את מועד פקיעתה של אחת מסדרות האופציה שלה, והסיבה: בחברה רוצים לתת לאופציות זמן כדי לנסות "להיכנס לכסף". המשנה למנכ"ל והדירקטור ניר ברנמילר אמר ל"כלכליסט" כי אם ביהמ"ש יאשר את בקשת החברה, המרוויחים העיקריים יהיו המשקיעים הפשוטים.
החברה, המפתחת טכנולוגיות לאגירת אנרגיית חום, פנתה בתחילת השבוע לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד בבקשה להאריך את תקופת המימוש של האופציות מסדרה 2 שהנפיקה לפני שנה. 400 אלף כתבי אופציה מספר 2 הונפקו אז במחיר מימוש של 24 שקל למניה. מועד המימוש שנקבע הוא 15 בנובמבר הקרוב, ונכון לאתמול המניה רחוקה מאוד ממחיר המימוש שנקבע בכתב האופציה, ומחירה 8.58 שקלים.
באותו מועד הנפיקה החברה עוד 400 אלף כתבי אופציות למניות מסדרה 3 למימוש ב־15 בנובמבר 2023. בתום הנפקת כתבי האופציות הוזרמו לחברה ממכירתם 2.48 מיליון שקל. לגבי אופציות אלה ביקשה ברנמילר מבית המשפט לתת צו לכנס אסיפה של מחזיקי האופציות לעדכון התנאים שלהן. מימוש מלא של שני כתבי האופציות אמור להקנות נתח של כ־3% מהחברה.
מי שהחזיק במניית ברנמילר בשנתיים האחרונות חווה רכבת הרים. מתחילת 2021 צנח מחיר המניה ב־54.9%, כך שכדי "להיכנס לכסף" על המניה לזנק ביותר מ־180% בתוך פחות מחודש באופציה 2. זה לא תרחיש בלתי אפשרי, שכן ב־2020 זינקה המניה ב־613%, נוכח תקוות המשקיעים שטכנולוגיות אגירת האנרגיה שהחברה מפתחת יצדיקו את עצמן. מתחילת השנה הציגה החברה התקדמות איטית ככל הנראה לטעמם של המשקיעים, והמניה הגיבה בהתאם. שווי השוק הנוכחי של החברה עומד על 206 מיליון שקל, לאחר שבשיא שלה בשנה החולפת, בנובמבר, עמדה על 555 מיליון שקל.
בפנייתה לביהמ"ש ציינה החברה כי המועד האחרון להארכת האופציות ולהצגת אישור על כך לבורסה הוא יום לפני פקיעתן (14.11), ולכן הבקשה דחופה. לפיה, יידחה מועד המימוש בשנה שלמה, כך שאופציות 2 יפקעו ב־15 בנובמבר 2022, ותיתכן אפשרות ריאלית יותר שהמשקיעים יראו משהו מהשקעתם. לפי החברה, "אין צדדים שעשויים להיפגע מעצם ההארכה הזמנית של תקופת המימוש של כתבי האופציות".
"יכולנו להגיד 'שימותו האופציות', אבל המשקיעים ואמון המשקיעים הם מאוד שבירים וחשובים", אומר ל"כלכליסט" ניר ברנמילר, בנו של בעל השליטה (41.42%) והמייסד אברהם ברנמילר. "כל מה שעשינו (בפנייה לביהמ"ש — ח"ש) זה לתת שהות של עוד שנה להגיע ליעד כך שהאופציות ייכנסו לכסף, ולא לתת להן למות. הרבה פעמים חברות עושות מהלך הפוך - הולכות לבית המשפט כדי לקצר אופציות ולהרוג את הכסף. אנחנו העלינו את ערך האופציות נטו לטובת המשקיעים קטנים, שהאופציות שלהם לא ילכו לפח. שמנו יד בכיס והלכנו לבית המשפט, צעד שעולה כסף, כדי שבעלי המניות הקטנים לא ייפגעו. החברה כבר קיבלה את הכסף כשמכרה את האופציות, וגם אם נראה משהו מהכסף, זה סכום לא משמעותי עבורנו, של כמה מיליוני שקלים בעוד שנה".
ברנמילר הוסיף: "למניה בסיכומו של דבר היתה שנה לא מוצלחת, וגם לכל הסגמנט. אני צופה תיקון לנו ולכולם. המאקרו (בתחום אגירת האנרגיה — ח"ש) ממשיך להיות רותח, וגם מחירי הגז עולים ומגבירים את הכדאיות הכלכלית שלנו".