סגור
טום לי; מייסד שותף ב-Fundstrat Global Advisors
טום לי; מייסד שותף ב-Fundstrat Global Advisors (בלומברג)

מיתון? ההיפך: האנליסט הכי אופטימי בוול סטריט מצפה להמשך הראלי

המייסד השותף ב-Fundstrat Global Advisors טום לי צפה עד כה נכונה את העליות השנה; לדבריו, המשקיעים ב-FOMO בשל ההאטה באינפלציה לצד צמיחה בתוצר ושוק תעסוקה חזק; "במקום מיתון קרוב, הכלכלה דווקא בכיוון של התרחבות"; פורסם במגזין הכלכלי Fortune

מעטים הם האנליסטים בוול סטריט שצפו את הקאמבק של S&P 500 השנה, אחרי שצנח לשוק דובי ב-2022. אבל אז הגיע טום לי Tom Lee.
האנליסט הוותיק ומייסד שותף ב-Fundstrat Global Advisors אמר כבר בדצמבר כי המדד יזנק ביותר מ-20% השנה ל-4,750 נק' – יעד גבוה ב-17% מהיעד החציוני של כל האנליסטים בוול סטריט. המדד יצא בשבוע שעבר משוק דובי אחרי שזינק ביותר מ-20% מהשפל האחרון שלו באוקטובר האחרון. נכון לנעילה אמש עומד המדד על 4,369 נק'.
ובמרץ, אחרי שכבר נרשמו עליות חזקות, לי נותר עם תחזית שורית ואמר כי שוק המניות יזנק אף יותר, כשברקע האטה משמעותית באינפלציה תחת פד ניצי שמעלה ריבית בקצב חד. הוא העריך כי יש עוד מקום לעליות בשל השנה העגומה אשתקד והמחירים הנמוכים.
ומאז התחזית במרץ S&P 500 עלה בכמעט 10% לעלייה של 14% מתחילת השנה. אז עד כה לי צפה נכונה את ההתרחשויות בוול סטריט והוא ממשיך להיות אופטימי. הוא ידוע באופטימיות שלו לעומת אנליסטים/אסטרטגים אחרים (כמו מייקל וילסון הפסימי ממורגן סטנלי שחזה נכונה את הנפילות אשתקד).
לדברי לי, שוק המניות ימשיך לטפס השנה, למרות תחזיות רבות מצד בנקים גדולים ובתי השקעות בוול סטריט על אפשרות למיתון שמממש לבוא. לי מאמין כי הכלכלה האמריקאית נותרה איתנה, עם שיעור אבטלה שאמנם טיפס מעט, אך עדיין קרוב לשפל שהיה בתקופה שקדמה למגפת הקורונה, לצד צמיחה בתוצר GDP ברבעון הראשון בהמשך לרבעון הרביעי של 2022 (אם כי התוצר ברבעון הראשון היה חלש משמעותית מהתחזיות).
"אני חושב שבמקום מיתון קרוב, הכלכלה דווקא בכיוון של התרחבות", כך אמר לי ל-CNBC השבוע. "מתקיימים עתה התנאים לעליות נוספות במניות", הוסיף. במקביל, בחלק מהבנקים הגדולים ובתי ההשקעות מזהירים כי העלאת הריבית מצד הפד בקצב חד יובילו בסופו של דבר להאטה כלכלית שעשויה לגרום למיתון. האסטרטגים הבכירים בחלק מהגופים הללו צופים שרווחי החברות יפגעו ועל כן מניותיהן יצנחו.
אך לי דווקא מצביע על ירידה במחירי הסחורות בשל בעיות גלובליות בשרשרת האספקה, לצד שוק תעסוקה חזק (עם תוספת משרות גדולה משמעותית מהתחזיות), כראיה לכך שהכלכלה ובתוכה החברות הנסחרות במצב בריא יותר לעומת הצפי של רבים.
"אני חושב שישנם תנאים בשוק להמשך רווחים בחברות אפילו מעל התחזיות, כשהמשקיעים משתחררים מתחושת המיתון המתקרב", אמר לי. בכך הוא מתכוון למעבר מחששות למיתון ל-FOMO מצד המשקיעים, שעתה חוששים להחמיץ את העליות שהואצו בשבועות האחרונים. כניסת משקיעים בגלל החשש הזה תרים עוד יותר את השוק, לדבריו.
ובעוד אנליסטים רבים מזהירים כי הראלי בוול סטריט נובע בעיקר ממספר קטן של ענקיות טק, לי אינו רואה זאת כדבר שלילי. "איני חושב שהעליות בשוק הגיעו לקיצן. אני מסכים שמניות הטק הגדולות היו האחראיות העיקריות לראלי השנה, אך אם השוק אכן בדרך להתרחבות, אז מניות רבות נוספות יצטרפו לראלי".
עבור לי, הדבר היחיד שעשוי לעצור את הראלי במניות השנה הוא פד אגרסיבי גם בהמשך השנה, כל עוד הוא אינו מרוצה מההאטה באינפלציה שהוביל בזכות ההידוק המוניטארי בדמות העלאות ריבית בקצב חד. אבל לי לא רואה את זה קורה.
"אני חושב שרמה זו של אינפלציה (שהאטה לעלייה שנתית של 4%) מתחילה להיראות יותר מקובלת בעיני השוק וגם עבור הבנק הפדרלי", אמר לי. "והשאלה היא האם הפד מרוצה ממצב שוק המניות כיום. אני חושב שכן", הוסיף.