סגור
משה וידמן יו"ר מזרחי טפחות
משה וידמן (צילום: אבשלום ששוני)

משה וידמן יעזוב את תפקיד יו"ר מזרחי טפחות, אך יישאר דירקטור

בנק ישראל הסכים שוידמן בן ה-80 שיסיים כהונה של 11 שנים, יישאר כדירקטור בבנק; בבנק עם גרעין שליטה, כמו מזרחי טפחות, יש אמנם מגבלה שאומרת שצריך לקצוב את הכהונה ולתאם זאת מול בנק ישראל - אך אין מגבלה כמו בבנק ללא גרעין שליטה, שם משך הכהונה המקסימלי של דירקטור הוא 9 שנים

יו"ר מזרחי טפחות משה וידמן לא ממהר להיפרד מהבנק. וידמן (80) צפוי לעזוב בחודש הבא את תפקיד יו"ר הבנק השלישי בגודלו וזאת לאחר כהונה של 11 שנים בתפקיד. אולם נראה כי גם לאחר כהונה ארוכה שכזו, הוא לא צפוי לעזוב את הבנק. היום הודיע מזרחי טפחות, שבשליטת אייל עופר ומשפחת ורטהיים, כי בנק ישראל אישר לוידמן להמשיך ולכהן כדירקטור בבנק.
ככל הידוע גורמים בסביבת בעלי השליטה בבנק פנו לפיקוח על הבנקים בבקשה להשאיר את וידמן כדירקטור במקום למנות דירקטור חדש, ובפיקוח על הבנקים שבראשות דני חחיאשוילי נענו לבקשה. זה נחשב צעד נדיר למדי, שכן רוב יושבי ראש של בנקים עוזבים את הבנק לאחר כהונתם ולא ממשיכים כדירקטורים רגילים, תפקיד שהמעמד והשכר שלו נמוך יותר.
העובדה כי וידמן ימשיך לכהן כדירקטור מעידה על ההבדלים בין בנק עם גרעין שליטה לכזה ללא. בבנק ללא גרעין שליטה דוגמת פועלים, לאומי ודיסקונט, חלה מגבלה על דירקטור בכהונה מקסימלית של עד 9 שנים, שלאחריה עליו לעזוב את הבנק.
בבנק עם גרעין שליטה לא חלה מגבלה שכזו, המגבלה היחידה היא בכך שיש לקצוב את משך כהונת היו"ר, אך מדובר בהגבלה כללית ללא רף מוחלט כמו בבנק עם גרעין שליטה, ועובדה היא שוידמן כיהן בתפקיד היו"ר תקופה ארוכה של 11 שנה. בנוסף הוא יכול להמשיך ולשוב לכהן כדירקטור.
בחודש הבא יסיים וידמן את תפקידו כיו"ר, ובמקומו ימונה לתפקיד אבי זלדמן, המכהן כיום כדירקטור בבנק מזה תשע שנים ובמקביל כיו"ר קבוצת האופנה פוקס (תפקיד אותו יצטרך לעזוב). לשם השוואה יו"ר בנק לאומי שמואל בן צבי, שמונה לתפקיד היו"ר רק בשנה שעברה, יצטרך לסיים את תפקידו כבר בחודשים הקרובים, שכן ימלאו לו תשע שנים בתפקיד דירקטור בבנק.