סגור

בלעדי
אבי לוי ורועי ורמוס רוכשים את מפעת תמורת 125 מיליון שקל

להב אנרגיה ירוקה, שבשליטת להב אל.אר וקרן נוקד, רוכשת 65% מהחברה שמתמחה באיסוף ופינוי פסולת ובהפעלת תחנות מעבר. לאחר מכן תרכוש מפעת בשליטה החדשה את מצדר, חברה שפועלת באותם תחומים

אבי לוי ורועי ורמוס מצטרפים לטרנד איכות הסביבה שצובר תאוצה. ל"כלכליסט" נודע כי להב אנרגיה ירוקה, חברת האנרגיה המתחדשת שבשליטת (80%) להב אל.אר, שבשליטת אבי לוי, וקרן נוקד (20%) של רועי ורמוס, שלומי ברכה ושי יצחקי, רוכשת את השליטה (65%) בחברת מפעת, שעוסקת באיסוף ופינוי פסולת והפעלת תחנות מעבר תמורת כ־125 מיליון שקל, בעסקה מורכבת שכוללת כמה נדבכים ותתי־עסקאות. המניות נרכשות ממשה אליהו, חברת דשא והעיזבון של משה עזריאל.

מפעת היא אחת השחקניות הוותיקות בארץ בתחום הפינוי והטיפול בפסולת מוצקה, והיא פעילה בו כבר יותר מ־50 שנה. החברה עוסקת בפינוי, שינוע, טיפול, מחזור והטמנה של פסולת עירונית, פסולת תעשייתית ופסולת בניין. היא עובדת עם עשרות רשויות מקומיות ועבור גופים פרטיים. פעילות החברה מתנהלת באמצעות כ־200 כלי רכב, מרביתם משאיות ושופלים.
מפעת מחזיקה, בין היתר, בתחנת המעבר השרון שליד מושב בני ציון, אחת מתחנות המעבר הגדולות בישראל, ששטחה 40 דונם וביכולתה לקלוט 1,400 טונות אשפה ביום. האתר השני שלה נמצא בכפר סבא, והשלישי הוא אתר הטמנה ליד היישוב קדומים. ככל הידוע, בכוונת להב אנרגיה ירוקה להקים מתקנים פוטו וולטאיים בשטחי התחנות של מפעת, ובעתיד גם להפיק אנרגיה מההליכים הקשורים לטיפול בפסולת.
2 צפייה בגלריה
אבי לוי מנכ"ל מליסרון 2018
אבי לוי מנכ"ל מליסרון 2018
אבי לוי
(צילום: אביב אברמוב)

בסמוך לרכישת השליטה במפעת, לפי שווי של 100 מיליון שקל ובהשקעה של 65 מיליון שקל, תרכוש החברה את מצדר, חברה שעוסקת באותם תחומים. את הרכישה תבצע מפעת תחת השליטה החדשה בהשקעה של 85 מיליון שקל, שיגיעו מקופת מפעת, שמקור חלקם יהיה בכספים שתזרים לה להב אנרגיה ירוקה. כמו כן, תירכש 50% מהקרקע של תחנת המעבר השרון.
את העסקה הובילה מנכ"לית החברה־האם להב אל.אר חווה זמיר־טואף. על הרכישה של מפעת התמודדו גם קרנות הפרייבט אקוויטי אייפקס, בניהול זהבית כהן, ופימי, בהובלת ישי דוידי. לוי וורמוס נכנסים להשקעה בתחום שצובר תאוצה משמעותית בקרב שלל גופים במשק, בשל הפוטנציאל שהם רואים בתחום איכות הסביבה, בין היתר בזכות תוכניות הממשלה להקמת מטמנות שיהפכו פסולת לאנרגיה, וזאת במטרה להגיע לאפס פליטות פחמן.
כך, בינואר האחרון רכשה קרן ההשקעות בתשתיות ג'נריישן קפיטל, באמצעות החברה־הבת GES שבבעלותה המלאה, 75% מחברת ק.מ.מ בהשקעה של 195 מיליון שקל. ק.מ.מ פועלת בתחום המחזור ואיכות הסביבה, ומעניקה, בין היתר, שירותי איסוף נייר וגריסתו, וכן מטפלת בפסולת מופרדת.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", בינואר גם רכשה קבוצת ההשקעות אלייד, שאותה מוביל איציק סוארי, את השליטה (60%) בחברת נגב אקולוגיה מקיבוץ חצרים, קיבוץ משמר הנגב והיזם מוטי דנן תמורת 300 מיליון שקל. החברה נחשבת למרכזית בתחום המחזור והטיפול בפסולת אשפה, בניין ושפכים, ומפעילה בארץ עשרות מתקני מחזור. גם קרן התשתיות אלומה, שהונפקה בנובמבר האחרון ואשר מובלת בידי אורי יוגב, ביצעה רכישה בתחום. בדצמבר הודיעה הקרן על הסכם לרכישת 49% ממניות חברת חן המקום של דוד פרנקו בתמורה לעד 110 מיליון שקל. החברה פועלת בתחום של איסוף פסולת עירונית, ייזום והקמה של מתקנים לטיפול פסולת ותפעול תחנות מעבר.
2 צפייה בגלריה
מימין מנכ"לית להב אל.אר חווה זמיר־טואף ורועי ורמוס שותף מנהל בקרן נוקד
מימין מנכ"לית להב אל.אר חווה זמיר־טואף ורועי ורמוס שותף מנהל בקרן נוקד
מימין: מנכ"לית להב אל.אר חווה זמיר־טואף ורועי ורמוס, שותף מנהל בקרן נוקד
(צילומים: דודו בכר, מיקי אלון)
כל העסקאות נוגעות לחברות קטנות יחסית, אולם סביר להניח שלעיני החברות עומדת ההצלחה של ורידיס שבשליטת דלק רכב של גיל אגמון - החברה הגדולה בתחום. ורידיס הונפקה ביוני האחרון לפי שווי של 3.74 מיליארד שקל, ונסחרת כיום לפי שווי של 4 מיליארד שקל. דלק רכב רכשה את השליטה בוורידיס ב־2018 לפי שווי של כ־1.3 מיליארד שקל, כך שעד כה היא השיגה עליה תשואה גבוהה.
יניב עזרא מנהל עזבון שלמה עזרא ז"ל יוצג בידי עו"ד שירי לינד ממשרדי מ. פירון ושות'. להב יוצגה בידי עוה"ד אהוד ארד ורועי מיודובניק ממשרד אגמון.
להב אל.אר פועלת בתחום הנדל"ן המניב בגרמניה ומחזיקה בכ־90 מרכזים מסחריים, בעיקר שכונתיים. היא גם חלק מגרעין השליטה בדלק ישראל עם 40%. דלק ישראל עומדת בפני הנפקה, ובאחרונה הגישה הצעת מיזוג עם שופרסל, שבינתיים נדחתה. כמו כן היא מחזיקה בנתח דומה בחברה־האחות דלק נכסים, שפועלת בתחום הנדל"ן בישראל.