סגור
מייסד צלזיוס אלכס משינסקי
מייסד צלזיוס אלכס משינסקי (צילום: בלומברג)

פרשת ההונאה בחברת הקריפטו צלזיוס: המייסד יודה בשני סעיפי אישום מתוך שבעה

בשימוע לקראת משפטו הסכים אלכס משינסקי כי יודה בהונאת סחורות ומזימה לתמרן את מחיר מטבע הקריפטו של החברה סל (Cel); לטענת התובעים במנהטן הוא הוליך שולל את לקוחות צלזיוס כדי לשכנע אותם להשקיע, וניפח באופן מלאכותי את שווי מטבע הקריפטו של החברה

אלכס משינסקי, מייסד חברת הקריפטו פושטת הרגל צלזיוס, הודיע כי בכוונתו להודות באשמה בשני סעיפי אישום. ההודעה נמסרה לאחר שביולי הוגש נגד משינסקי (59), שכיהן גם כמנכ"ל החברה, כתב אישום הכולל שבעה סעיפים, ביניהם הונאה ומניפולציה בשוק.
לטענת התובעים במנהטן הוא הוליך שולל את הלקוחות של צלזיוס כדי לשכנע אותם להשקיע, וניפח באופן מלאכותי את השווי של מטבע הקריפטו של החברה. בעת הגשת כתב האישום הוא כפר בהאשמות.
המשפט בעניינו נקבע ל-28 בינואר, ובחודש שעבר דחה השופט ג'ון קואלטי עתירה מטעם משינסקי לבטל שניים מסעיפי האישום.
עם זאת, בשימוע שנערך ביום שלישי בפני השופט אמר משינסקי כי הסכים להודות באשמה של שניים מבין שבעת הסעיפים שהוגשו נגדו: הונאת סחורות ומזימה לתמרן את המחיר של מטבע הקריפטו, סל (Cel). משינסקי הואשם גם שגרף 42 מיליון דולר ממכירת ההחזקות שלו במטבע.
"צלזיוס ומשינסקי גייסו מיליארדי דולרים ממשקיעים באמצעות מכירת ני"ע לא רשומים ונכסי קריפטו. הנתבעים הבטיחו למשקיעים הבטחות כזב של השקעה בטוחה עם תשואות גבוהות...הם הטעו משקיעים לגבי ההצלחה הפיננסית של עסקי צלזיוס, ותמרנו במרמה את מחיר מטבע הקריפטו", נכתב בכתב התביעה.
צלזיוס נוסדה ב-2017, והגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל ביולי 2022 לאחר שלקוחות מיהרו למשוך את הפקדונות לנוכח הצניחה במחירי הקריפטו.
הקריסה הזו של צלזיוס הייתה בין הראשונות בפשיטות רגל של חברות קריפטו ב-2022 על רקע העלייה בשיעורי הריבית והאינפלציה הגבוהה. החברה הגישה בקשה לפשיטת רגל זמן קצר לאחר שקרן הגידור בקריפטו ת'רי ארו והיריבה וויאג'ר דיגיטל ביצעו מהלך דומה.
מלבד משינסקי הוגש גם כתב אישום נגד סמנכ"ל צלזיוס לשעבר רוני כהן-פבון הישראלי. הוא הודה באשמה בספטמבר השנה שעברה, והסכים לשתף פעולה עם התובעים.