סגור
שבב מחשב שבבים
שבב מחשב (צילום: שאטרסטוק)

המתחרה הסינית של סמסונג בשבבים מתכננת הנפקה בשווי 14.5 מיליארד דולר

חברת CXMT מחפשת אחר חתמים לקראת הנפקה עוד השנה בבורסת STAR, "נאסד"ק של שנחאי", כך פורסם בבלומברג; היא אחת מחברות הענק הסיניות שמאמצות את השאיפות של בייג'ינג להתאים את הטכנולוגיה לרמה של ארה"ב, כחלק מהמלחמה הטכנולוגית בין המעצמות

חברת Changxin Memory Technologies הסינית מתכננת עוד השנה לצאת להנפקה ראשונית בבורסת סטאר בשנחאי (המקבילה הסינית לנאסד"ק בוול סטריט), לפי שווי שוק של כמעט 100 מיליארד יואן (מעל ל-14.5 מיליארד דולר). כך פורסם בבלומברג, בהתבסס על גורמים המעורבים בנושא, שבחרו להישאר בעילום שם.
חברת CXMT נמצאת עתה בשלב של חיפוש אחר חתמים להנפקה וטרם הוחלט על השווי הסופי בהנפקה (כאמור התכנון הוא מעל ל-14.5 מיליארד דולר), כך מסרו אותם גורמים בעילום שם.
החברה, שנוסדה לפני 6 שנים, היא אחת מיצרניות הסיניות הגדולות בתעשיית שבבי הזיכרון DRAM (dynamic random access memory), תעשייה שבה שולטות חברות הענק סמסונג ו-SK Hynix הקוריאניות, ומיקרון טכנולוגיות האמריקאית.
CXMT היא אחת מחברות הענק הסיניות שמאמצות את השאיפות של בייג'ינג להתאים את הטכנולוגיה לרמה של ארה"ב, במיוחד בתחום השבבים שבו חלה התקדמות בבינה מלאכותית ורכבים אוטונומיים.
יצרנית השבבים עשויה לסייע לממשל הסיני בשאיפותיו ובמלחמתו הטכנולוגית מול המערב, במיוחד מול ארה"ב, שם ממשל ביידן ממשיך בקידום החרמה של טכנולוגיה סינית ובעיקר מעבר של טכנולוגיה מערבית לסין.
עדיין לא ברור כיצד יגיבו המשקיעים, אם תונפק החברה, בהתחשב בעוצמת הקמפיין מצד ממשל ביידן לחסום את גישתן של חברות סיניות לטכנולוגיות חדשות. הסנקציות האמריקאיות כבר פגעו בחברות טכנולוגיה סיניות כמו ענקית הטלקום Huawei. חברות טכנולוגיה סיניות נוספות נמצאות ברשימה השחורה של וושינגטון.
חברת Fujian Jinhua Integrated Circuit הסינית, אף היא יצרנית של DRAM, נכנסה לרשימה השחורה של ארה"ב כבר ב-2018, ומאז מתקשה לבצע ייצור המוני למוצר שלה בשל מחסור בטכנולוגיה זרה שתסייע לה.
ארה"ב מגבילה יצרניות שבבים אמריקאיות ומפעילה לחץ גם על חברות זרות בסקטור (כמוASML Holding ההולנדית וניקון היפנית) מלשלוח ציוד רגיש לסין.
הנפקה שכזו אם תצא לפועל, לפי שווי של 14.5 מיליארד דולר, עשויה להוביל את CXMT לטופ של יצרניות המוליכים למחצה בסין. הסקטור עצמו בסין רשם הכנסות של 7 מיליארד דולר אשתקד. בחברה סירבו להגיב לדיווח בבלומברג על הנפקה אפשרית בשוק ההון.