סגור

בדרך לוול סטריט: ריסקיפייד הישראלית רוצה לגייס לפי שווי של 3 מיליארד דולר

החברה שפיתחה פתרון למניעת הונאות במסחר באינטרנט פירסמה תשקיף מעודכן לקראת הנפקתה בניו יורק, ובו חשפה שהיא מתכננת לגייס 350 מיליון דולר; בגיוס שערכה ריסקיפייד ב-2019, היא קיבלה שווי של יותר ממיליארד דולר

עוד נציגה ישראלית מגבירה את הקצב לקראת ההנפקה הראשונה בבורסת ניו יורק.
חברת ריסקיפייד, שפיתחה פתרון למניעת הונאות במסחר אונליין, פירסמה תשקיף מעודכן אשר חושף כי היא מתכננת לגייס כ-350 מיליון דולר לפי שווי של מעט יותר מ-3 מיליארד דולר.
החברה מתכננת למכור 17.5 מיליון מניות לפי מחיר של 20-18 דולר למניה. מתוך מניות אלה, חבילה של 200 אלף מניות תימכר על ידי אסף פלדמן שהקים את החברה יחד עם עידו גל ב-2013.
1 צפייה בגלריה
מוסף עצמאות עידו גל במרכז ו בכירי ריסקיפייד
מוסף עצמאות עידו גל במרכז ו בכירי ריסקיפייד
מייסד ריסקיפייד עידו גל (למטה במרכז) ובכירי החברה
(צילום: עמית שעל)
פלדמן מכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיה ומחזיק 9.1 מיליון מניות החברה, שמהוות 9.7% מהחברה היום. אחזקתו תרד ל-9.5% בעקבות המימוש בהנפקה, ואילו גל, שמכהן כמנכ"ל, ישאר עם נתח של 9.53%.
החברה תונפק בבורסת ניו יורק ואמורה להיסחר תחת סימול המניה rskd. את ההנפקה מובילים גולדמן סאקס, ג'יי.פי מורגן וקרדיט סוויס.
ההנפקה מתוכננת לצאת לפועל לקראת סוף השבוע הבא. השבוע אמורות להתקיים ההנפקות של החברות הישראליות קלטורה ואאוטבריין, שבינתיים נופלות על שבוע שנפתח במגמה שלילית אשר תקשה על קבלת מחיר בקצה הגבוה של הטווח.
בגיוס האחרון שערכה ריסקיפייד ב-2019, בהובלת גופי ענק, ובהם ג'נרל אטלנטיק ופידליטי, היא קיבלה שווי של יותר ממיליארד דולר. פידליטי מחזיקה היום 5.9% ממניות ריסקיפייד וג'נרל אטלנטיק ב-11.3) בעלת המניות הישראליות הגדולה ביותר בחברה היא קרן ג'נסיס עם חבילה 22% מהחברה.
משקיעים נוספים בריסקיפייד הם הקרנות הישראליות קומרה (7.9%), פיטנגו (6.6) ואנטרי (5%). בסך הכל החברה גייסה עד היום יותר מ-200 מיליון דולר, 165 מיליון מתוכם בגיוס האחרון.
כמו חברות הייטק רבות שפועלות בתחום המסחר האלקטרוני, גם ריסקיפייד נהנתה מצמיחה מואצת בתקופת הקורונה.
ריסקיפייד פיתחה פלטפורמה למניעת הונאות אשראי עבור גופי סחר מקוון, בנקים ולקוחות אחרים, שמאפשרת לבצע אופטימיזיציית תהליכי רכישה ברשת ובסביבת קניות מרובת ערוצים. המערכות שלה מאפשרות להעלות שיעור אישורי עסקאות בידי בנקים, ולהציע ללקוחות אמצעי תשלום נוספים. ב-2019 זכתה במקום הראשון בתחרות הסטארט-אפים המבטיחים השנתית של כלכליסט.
החברה הגיעה להכנסות של 170 מיליון דולר ב-2020 לאחר שצמחה בקצב ממוצע של 50% בין 2018 ל-2020. את הרבעון הראשון של 2021 היא סיימה עם הכנסות של 51 מיליון דולר, צמיחה של 54% בהשוואה לרבעון המקביל. ריסקיפייד מפסידה תפעולית וההפסד הזה הוכפל ב-2020 ל-13.8 מיליון דולר. ברבעון הראשון היא רשמה הפסד תפעולי של 3.6 מיליון דולר, בדומה לתקופה המקבילה ב-2020.
המודל העסקי של ריסקיפייד מבוסס על עמלה שנגבית מלקוחותיה שעבורם היא בודקת את אמינות התשלום.
ככל שהיא מאשרת יותר עסקאות, כך הכנסותיה יגדלו כי הן נקבעות כי שיעור מהמחזור של הלקוח.
עם לקוחות החברה נמנים אתרי קניות רבים ובהם WISH ו-LASTMINUTE. ריסקיפייד מעסיקה 650 עובדים, כמעט שליש מהם בפיתוח. היא מתרחבת במהירות ובסוף 2020 הודיעה כי תשכור את כל המשרדים שבבעלות חברת הנדל"ן אמות בבית אירופה לתקופה של עשר שנים.