הסכמות באל על: הסדרי פרישה מרצון ל-300 עובדים
הסכמות באל על: הסדרי פרישה מרצון ל-300 עובדים
הנהלת חברת התעופה, ועד העובדים וההסתדרות חתמו על הסכמים מעודכנים - תוכנית הפרישה תכלול 250 עובדים מהמגזר המנהלי ו-50 נוספים ממגזר התחזוקה וההנדסה; "ההסדר הוא חלק מתוכנית ההתייעלות הקודמת של החברה, ואינו קשור למו"מ הנוכחי עם האוצר, שבמסגרתו מדובר על פיטורין של כ-1,500 עובדים נוספים
הצדדים באל על הגיעו להסכמות: הנהלת חברת התעופה, ועד העובדים וההסתדרות הכללית חתמו על הסכמים מעודכנים, המסדירים פרישה מרצון של 300 עובדים - מהם 250 עובדים במחלקה המנהלית ו-50 עובדים במגזר התחזוקה וההנדסה.
השלמת התוכנית צפויה עד ל-28 בפברואר 2022, אז יסיים את עבודתו אחרון הפורשים. ההסכם יחול על עובדים קבועים עם ותק של למעלה מ-10 שנות עבודה באל על.
ההסדר המעודכן הוא חלק מתוכנית ההתייעלות הקודמת של החברה, ואינו קשור למשא ומתן הנוכחי של חברת אל על עם האוצר שבמסגרתו מדובר על פיטורין של כ-1,500 עובדים נוספים.
לפי ההסתדרות, לכל עובד תוצע תוכנית פרישה מרצון המתאימה לנתוניו האישיים, באחד משני מסלולי פרישה הקבועים בהסכם – מסלול פיצויים מוגדלים או מסלול פנסיה מוקדמת. שבמסגרת מנגנון הליך הפרישה המדורג שהוסכם בין הצדדים, כל עובד יקבל סימולציה אישית ומותאמת לנתוני הפרישה המוצעים לו. לאחר מכן תהיה לו הזדמנות לחזור בו מבקשתו להיכלל בתוכנית הפרישה מרצון.
במקביל, נחתם הסכם בין הצדדים, המעניק סיוע לעובדי אל על שנמצאים עדיין בחל"ת עקב משבר הקורונה, לחודשים אוקטובר-דצמבר 2021. זאת לאחר שהחודש הפסיקה המדינה את תשלום דמי האבטלה לעובדים בני 45 ומעלה השוהים בחל"ת. גם הסכם זה יחול על עובדים קבועים השוהים למעלה מ-10 שנים בחברה, השוהים בחל"ת, אינם מועסקים במקום אחר ולא זכאים לקבלת דמי אבטלה מביטוח לאומי.
סכום הסיוע שיוענק לעובדים יהיה שווה לסכום (ברוטו) הממוצע של דמי ביטוח לאומי שקיבל כל עובד בהתאם לנתוניו האישיים בתקופות הקבועות בהסכם, וייקבע בהתאם למנגנונים הקבועים בו.
יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, ציין לאחר חתימת ההסכם: "ההסתדרות העבירה עד כה למעלה מ-10 מיליון שקל כדי לאפשר את הסכמי ההתייעלות באל על. הסכמי הפרישה מרצון ומענק הסיוע לעובדי אל-על הנמצאים בחל"ת, עליהם אנחנו חותמים היום, הם רובד חיוני בדרך להשגת היעד הזה".
מנכ"ל אל על אביגל שורק, הוסיף: "ההסכם הוא צעד חשוב בתוכנית הרחבה שלנו לחילוץ אל על מההשלכות הקשות של משבר הקורונה, וליישם אסטרטגיית צמיחה בצד הקורונה. מדובר בצעד לא קל עבור כל הצדדים - אך הוא משקף את הרצון של כולנו להעלות את החברה לפסים של הבראה וביטחון כלכלי".