סגור

רימון תקים מנהרה ימית באורך של 2 ק"מ למתקן ההתפלה בחדרה

המנהרה תספק מי גלם למתקן הסמוך לתחנת הכח אורות רבין; מדובר בפרויקט משותף של החברה הבת של רימון ביחד עם חברה פרטית מצרפת - מועד סיום עבודות הביצוע נקבע לאוקטובר 2023; ההיקף הכספי של הפרויקט הוא 121 מיליון שקל

רימון, שבשליטת התאגיד הקיבוצי גרנות (45%), דיווחה היום (ב') לבורסה כי החברה הבת שלה 'אופק – אתרים 10' תתכנן ותקים, ביחד עם חברה פרטית מצרפת, מנהרה ימית באורך של 2 קילומטר ובקוטר של 3.8 מטר. וזו תספק מי גלם למתקן ההתפלה בחדרה, הסמוך לתחנת הכח אורות רבין. לפי הדיווח של רימון, מועד סיום עבודות הביצוע נקבע לאוקטובר 2023.
ההיקף הכספי של הפרויקט הוא 121 מיליון שקל, שישולמו למיזם משותף של אופק – אתרים 10 ושל בסאק אינטרנשיונל הצרפתית (החברה הפרטית). החברה הישראלית מחזיקה ב-40% מהשותפות והחברה הצרפתית מחזיקה ב-60%.

1 צפייה בגלריה
מתקן התפלה ל מים ב תחנת הכח ב חדרה
מתקן התפלה ל מים ב תחנת הכח ב חדרה
מתקן התפלה למים בתחנת הכח בחדרה
(צילום: ערן יופי כהן)

ההצעה שהגישו השתיים זכתה בהליך שקיימו IDE וסולל בונה שמחזיקות במתקן ההתפלה והחלו בהפעלתו כבר ב-2009. המנהרה החדשה שתוקם בידי שתי החברות, תחליף את המנהרה הימית הקיימת, שהיא קצרה יותר.
בחודשים האחרונים רימון השלימה הקמה של מערכת יניקת מי ים חדשה עבור מתקן ההתפלה סבחה באילת, באופן שיאפשר את הגדלת היקף ההתפלה במקום. לפני פחות מחודש היא גם השלימה הקמה של מנהרה ימית אחרת, באורך של כ-2.2 קילומטר לשימוש מתקן ההתפלה בשורק.
במאי האחרון רימון דיווחה על רכישת השליטה (67%) בחברה מר-טר שעוסקת בעבודות קבלניות ימיות ופיתוח, בסכום של 28 מיליון שקל ולפי שווי חברה של 50 מיליון שקל.
מנכ"ל רימון הוא המייסד שלה, יוסי אלמלם, שגם מחזיק ב-19% ממנה. לקבוצת רימון פעילויות נוספות בהן בתחומי החשמל, חלוקת גז טבעי, יזמות מים ומחזור. היא נסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי של 1.18 מיליארד שקל.