בלעדישלמה נס יוצא לקרב מאסף בניסיון להתמנות לדירקטוריון שופרסל
בלעדי
שלמה נס יוצא לקרב מאסף בניסיון להתמנות לדירקטוריון שופרסל
המועמד של הראל ביטוח, שלטענתו הובטח לו כי כל המועמדים לדירקטוריון החברה יובאו לבחירת האספה הכללית, נותר מחוץ לרשימת המועמדים הסופית. נס: "בניגוד לממשל התאגידי התקין"; שופרסל: "אין שום חובה כלפיו"
עו"ד שלמה נס, המתמחה בתחום חדלות הפירעון, מנהל מאבק למינויו לדירקטור בשופרסל. ל"כלכליסט" נודע כי נס יצא נגד העובדה שוועדת הרכב הדירקטוריון של שופרסל סיננה מועמדים והעלתה רק חמישה מהם להצבעה באספת בעלי המניות בשבוע הבא.
נס היה אחד מחמישה מועמדים שאת שמותיהם הגישה חברת הביטוח הראל כמועמדים לדירקטוריון. בסוף השבוע הבא תתכנס אסיפת בעלי המניות לבחור חמישה דירקטורים לשופרסל מבין שבעה מועמדים: איציק אברכהן, שלמה זוהר, רון הדסי, אילן רון ואבי אטיאס, שלא מכהנים בדירקטוריון כיום, וכן רן גוטפרוינד ויואב שלוש, שמכהנים ומעוניינים להאריך את כהונתם.
אילן רון, אטיאס ואברכהן הוגשו כמועמדים בידי קבוצה שכללה את הפניקס, מנורה מבטחים וקרן ספרה, ואילו חמשת מועמדי הראל היו אברכהן, זוהר, הדסי, זאב וורמבנרד ושלמה נס. מתוך הרשימה הזו העלתה ועדת הדירקטוריון את זוהר, הדסי ואברכהן.
נס פנה במכתב לדירקטוריון שופרסל, באמצעות עו"ד יונתן גמרניק, וציין כי שופרסל הודיעה לנס שלא נבחר לאור המלצות ועדת הרכב הדירקטוריון. גמרניק דרש מהחברה להבהיר באיזו סמכות משפטית נדחתה מועמדות נס, מבלי שהובא לבחירה בפני אספת בעלי המניות. זאת אף שבפגישה עם חברי ועדת הדירקטוריון הובטח לו, לדבריו, כי "כל המועמדים יובאו לבחירת בעלי המניות באספה הכללית".
"הדחייה של נס נעשתה על אף העובדה שבעלי מניות החברה הציגו את מועמדתו לבחירה כדירקטור. למיטב הבנתנו, הדברים אינם עולים בקנה אחד עם כללי ממשל תאגידי תקין והוראות הדין בדבר מינוי דירקטורים, וגם לא עם הוראות תקנון החברה בנושאים אלה", כך לשון המכתב של נס באמצעות בא כוחו.
עו"ד אהרון מיכאלי השיב בשם שופרסל והאשים את נס בהשתלחות חסרת בסיס בחברה ובדירקטוריון. "לנס אין שום זכות קנויה כלפי החברה להיות מוצג לבחירה באספה. לחברה אין שום חובה כלפי נס ולא בהסברים כלשהם". לעצם השאלה השיב מיכאלי כי שופרסל הגיעה לסיכום עם הראל, שמתוך רשימת חמשת המועמדים של חברת הביטוח תבחר שופרסל את אלה שיובאו להצבעה באספה לפי שיקול דעתה וטובת החברה. מיכאלי הוסיף כי "החברה מקווה שנס אינו משמש כלי שרת בידי מאן דהוא, כדי לפגוע בחברה או באורגנים שלה, והיא תעשה הכל למנוע כל נזק".
במכתב חוזר דחה נס את ההאשמה שמדובר בהשתלחות שלו בשופרסל, והוסיף כי לא עשה דבר לפגוע בחברה. נס הוסיף כי דברים שהשמיע בכנס לשכת עורכי הדין באילת בסוף מאי היו, לדעתו, ביקורת לגיטמית כלפי חברה ציבורית שמחויבת בשקיפות. הוא סיים את דבריו בכך שסינון וורמברנד ונס מרשימת המועמדים הוא צעד המנוגד לתקנון החברה וכי עליה להציג זאת בפני בעלי המניות שלה.
בתגובת שופרסל ל"כלכליסט" דחתה החברה על הסף רמזים לכך שאברכהן היה מעורב בגיבוש רשימת חמשת הדירקטורים החדשים לשופרסל, וגם מנכ"ל שופרסל לשעבר דוחה על הסף כל מעורבות כזו: ״מי שמציע מועמדים לאספה הכללית זה דירקטוריון החברה. בנוסף, בעל מניות שמחזיק מעל שיעור מסוים במניות החברה, רשאי גם הוא להציע מועמדים לאספה. בעל המניות, שמסר לחברה את שמו של שלמה נס, העלה בנוסף לו עוד ארבעה שמות, וסוכם עמו שוועדת האיתור, לפי שיקול דעתה, תבחר מאותם שמות את המועמדים שיובאו לאסיפה. ועדת האיתור, לאחר תהליך ארוך ומעמיק שקיימה, בין היתר בליווי משפטי חיצוני וכן בליווי של חברת ייעוץ המתמחה בהשמת בכירים, המליצה לדירקטוריון כי מתוך חמשת השמות שהועלו בידי אותו בעל מניות, יוצגו שלושה מועמדים לאספה, וזאת בנוסף למועמדים אחרים שהוצעו בידי בעלי מניות אחרים והחברה עצמה. בחירת השמות שיועלו לאישור האספה נעשתה על פי קריטריונים להרכב ותמהיל הדירקטוריון שהחברה אימצה, מתוך שיקולים של טובת החברה בלבד ובשים לב לצורכי החברה מחד ונתוני המועמדים, כישוריהם, זמינותם, ואישיותם מאידך. ועדת האיתור המליצה כי מספר חברי הדירקטוריון לא יעלה על 9, על מנת שהדירקטוריון יהיה אפקטיבי. ההליך של בחירת וסינון מועמדים הוא שכיח, בייחוד בחברות ללא בעל שליטה, וכל ספקולציות אחרות בנושא זה הן משוללות כל יסוד״.